Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jarun kup

Njemački suci zavoljeli pijesak zbog sunca

Rukomet na pijesku: Jarun kup 2014.
Foto: PR FOTO
26.04.2018.
u 07:00

– O turniru imam samo riječi pohvale. Odličan je i svake godine sve bolji i bolji, sa sve više ekipa iz sve više različitih zemalja

Akademski klub rukometa na pijesku Zagreb i ove godine organizira jedno od najprestižnijih natjecanja u rukometu na pijesku – Jarun kup. Turnir će se održati od 27. travnja do 1. svibnja, a organizatori očekuju više od 600 sudionika u svim dobnim kategorijama. Ove godine prijavljen je veliki broj ekipa, čak njih 74, što je novi rekord turnira te je novosagrađeni četvrti teren već opravdao ulogu i investiciju. Na juniorskom dijelu turnira ekipe će se natjecati u čak šest dobnih kategorija. Jarun kup, koji je prošle godine u sklopu EBT sustava natjecanja (European beach handball tour) Europske rukometne federacije bio među pet najjačih turnira, sada teži još višim ciljevima. Osim seniorskih kategorija (20 muških i 20 ženskih), turnir se održava i u nekoliko kategorija u mlađim dobnim skupinama. Na turniru će sudjelovati ekipe iz Njemačke, Italije, Danske, Poljske, Švicarske, Nizozemske, Srbije, Mađarske, Švedske i Rusije. CAI Piranhas neće biti jedini njemački predstavnici na Jarun kupu 2018. Prvi će put u Zagreb doći dva njemačka suca – Jesper Stumpfe i Bjarne Deiters.

– Čuli smo puno pozitivnih komentara o ovom turniru. Uzevši u obzir da je hrvatski rukomet na pijesku jedan od boljih u Europi, bila nam je čast što smo pozvani i što imamo priliku dalje se razvijati i stjecati iskustvo – rekao je Jesper, a Bjarne je dodao:

– Na natjecanju za djecu u sjevernoj Njemačkoj uvijek smo sudjelovali kao igrači. Kad smo postali prestari za igranje, svejedno smo željeli sudjelovati na tome turniru pa smo odlučili otići tamo kao suci. Volimo rukomet na pijesku zato što je brz i atraktivan s ugodnom atmosferom. I, naravno, zbog sunca!

Stalni sudionik turnira je talijanska momčad Cassino Geata.

– O turniru imam samo riječi pohvale. Odličan je i svake godine sve bolji i bolji, sa sve više ekipa iz sve više različitih zemalja. Lokacija je savršena – tri su terena s dosta barova okolo, jezero, otvoreni besplatni tuševi, restorani, čak je i šoping-centar u blizini. I, ako hoćete, možete samo ležati na travi i osjećati se kao da ste u parku u Londonu. Atmosfera je uvijek odlična, organizacija je odlična i svi su spremni pomoći kad god zatreba – ništa vam neće nedostajati – rekao je Antonio D’Ovidi, kapetan momčadi.

Djevojke iz sastava Kontesa Nera dolaze na turnir kao aktualne prvakinje Hrvatske.

– Cilj nam je ove sezone poboljšati uspjehe iz 2017. godine. Uz sudjelovanje na Mastersu i osvojeno sedmo mjesto te osvojen PH, sudjelovali smo i na inozemnim turnirima gdje smo postigli zavidne rezultate te stoga možemo reći da nam je 2017. godina bila iznimno uspješna – rekla je Sanja Horvat, voditeljica sastava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije