Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČUDESNA POBJEDA

Trener otkrio u čemu je tajna velike senzacije u Našicama

Hrvoje Horvat Nexe
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/5
23.04.2018.
u 11:59

– Nećemo ponoviti pogreške španjolske momčadi koja je možda mislila da je sve gotovo i da je uzvrat samo formalnost. Kako smo igrali ovu prvu utakmicu, tako moramo i drugu – istaknuo je Horvat.

Nedjeljno je jutro nakon velike pobjede rukometaša Nexea nad njemačkim Füchseom (28:20), a u Našicama se samo priča o toj utakmici. Isti ljudi koji su prije nekoliko dana bili veliki kritičari nakon što su njihovi ljubimci izgubili u Ligi za prvaka Hrvatske od Dubrave i Varaždina sada su promijenili stajalište. Jedna velika pobjeda sve te domaće poraze bacila je niz vjetar i Hrvoje Horvat Cveba, trener Nexea, ponovno je njihov miljenik.

U uzvratu posebno oprezni

– Nije mi bilo lako nakon dva domaća poraza. Trebalo se istodobno pripremati za gostovanje Berlinčana i da, sada mogu priznati, pripremanje za tu utakmicu vjerojatno je odnijelo dosta energije pa su se dogodili porazi kod Dubrave i Varaždina. Opet, drugo mjesto još je uvijek dostižno i nije jako ugroženo. Uvjeren sam da ćemo na kraju i sljedeće sezone igrati u SEHA Gazprom ligi – rekao je Hrvoje Horvat.

A hoćete li biti prvi hrvatski rukometni klub na završnom turniru Kupa EHF-a?

– To ćemo znati za tjedan dana. Rekao sam igračima odmah nakon utakmice, u svlačionici, da moramo ostati čvrsto na zemlji i da u uzvratu moramo igrati kao da je neodlučeno – istaknuo je Horvat.

Berlinske „lisice“ već su triput do sada igrale na završnim turnirima Kupa EHF-a. Jednom su bili pobjednici, dvaput su gubili u finalu. No da se Našičani ne bi opustili, dovoljno je da pogledaju kako je Füchse izbacio španjolski Ademar u četvrtfinalu istog ovog kupa prije šest godina. U Leonu su izgubili s 11 razlike i svi su ih već otpisali. No u uzvratu je Füchse pobijedio također s 11 razlike i zbog većeg broja pogodaka u gostima otišli su dalje.

– Nećemo ponoviti pogreške španjolske momčadi koja je možda mislila da je sve gotovo i da je uzvrat samo formalnost. Kako smo igrali ovu prvu utakmicu, tako moramo i drugu. To znači da dečki moraju ostaviti srce na parketu, moraju igrati agresivnu obranu i naši vratari morat će obraniti 15 lopti – istaknuo je Horvat.

Priznao je trener Nexea da mu je bilo jako teško pripremati se za gostovanje Berlinčana, a dodatno su stvar otežali porazi od Dubrave i Varaždina. Dugi razgovori s klupskom psihologinjom itekako su pomogli.

– Uvjerila je mene, a ja momčad, da samo zajedničkom energijom možemo do uspjeha. Tu našu borbenost prepoznali su i gledatelji, a većina ih jako dobro razumije rukomet. Oni su nam pomogli u onom trenucima kada bismo nakratko posustali – istaknuo je Horvat.

Nijemci će biti jači

Jeste li svjesni da će Berlinčani u uzvratu biti jači za barem jednog do dva igrača koji su im nedostajali. Uostalom, Velimir Petković, njihov trener, rekao je da će u Berlinu biti sasvim drukčija utakmica.

– Jasno mi je da će osposobiti neke igrače. Cijeli tjedan ne igraju ni jednu utakmicu i pripremat će se samo za nas. A mi u utorak igramo domaću ligu i to protiv PPD Zagreba. Dakle, ne možemo se nimalo opustiti i najradije bih da se ta utakmica ne igra sada nego za tjedan dana. Kod dečki je još ostalo snage da pokušamo iznenaditi „plinare“ premda će nam svima u glavi biti Berlin – zaključio je Horvat.

Zanimljivo je da je ovo Füchseu tek drugi susret s hrvatskim klubom. U Ligi prvaka 2013. godine Berlinčani su dvaput bili u skupini bolji od zagrebaša koji u to vrijeme nisu bili nimalo slabi (Stepančić, Mandalinić, Špiler, Marić, Ivić, Mihić). 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije