Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvoje Sep

Nitko u profi boksu u početku ne zarađuje

19.10.2017.
u 17:56

Sepov suparnik bit će Levan Lukhutašvili, dosad neporaženi Gruzijac

Hrvatski poluteškaš Hrvoje Sep (31) u subotu će treći put kročiti u profesionalni boksački ring. Dogodit će se to u Linzu, u sklopu FFC-ove priredbe koja će sadržavati i borbe u kik-boksu i slobodnoj borbi.

Sepov suparnik bit će Levan Lukhutašvili, dosad neporaženi Gruzijac.

Bez promotora

– Gruzijac ima četiri pobjede i sve četiri nokautom. Ja volim velike izazove, što su veći, to sam ja spremniji.

Sep zasad nema promotora, a Kalle Sauerland nudio mu je milijun dolara za nastupanje u Svjetskoj boksačkoj superseriji pa mu s organizacijom borbi zasad pomaže vlasnik FFC-a Orsat Zovko.

– Imamo na stolu nekoliko ponuda, no gledamo da dogovorimo što bolje uvjete, a to znači da što češće boksam, da u 2018. imam deset borbi. Najdulje sam pregovarao sa Sauerlandom, no na kraju se nismo dogovorili.

A što ako se realizira Zovkova ideja o priredbama u Las Vegasu u slavnom Caesars Palaceu?

– Orsat radi vrhunske priredbe, na tako visokoj razini na kakvoj možda to nitko ne radi u Europi. Caesars Palace je hotel u čijoj su se dvorani održavali neki povijesni boksački mečevi. To bi bila idealna pozornica jer Las Vegas je boksačka meka i tamo su boksački mečevi najgledaniji, pri čemu treba reći da su i Njemačka, Rusija i Engleska također sjajna boksačka tržišta.

Odmah nakon ove borbe Sep bi po drugi put trebao otputovati u Kanadu na sparinge s visokorangiranim profesionalcem Arturom Beterbijevom, inače bivšim svjetskim i europskim prvakom u amaterskom boksu.

Leo skinuo sav teret

Kojim će putem dalje, uvelike će odlučivati njegov trener Leonard Pijetraj.

– Leo je s mene skinuo sav teret. On sve organizira, mečeve, sparinge, putovanja, a na meni je samo da treniram i da budem spreman.

Kao i prije prijašnjih borbi, i ovaj se put Hrvoje isključio iz “ostatka svijeta”.

– Dva tjedna prije borbe isključim svoj standardni mobitel i uključim onaj koji imaju samo članovi moje obitelji i moj trener kako bih što bolje bio usredotočen na treninge i suparnika koji me čeka.

A kod kuće je Hrvoje usredotočen na suprugu i osmomjesečnu kćerkicu.

– Imam muškog prijatelja koji se zove Vanja i velika mi je želja bila da mi se kćer zove isto tako, no kako je supruga imala težak porod, prepustio sam joj da ona bira ime djetetu.

Izbor je pao na ime Nika.

– Supruga se nije vodila time da je to ime božice pobjede, tek smo kasnije shvatili svu simboliku.

Kakva je financijska situacija u priči o profesionalnom boksu?

– Nitko u profesionalnom boksu u početku ne zarađuje. Da biste počeli puno zarađivati, morate se i puno potruditi, pobjeđivati jake suparnike, biti atraktivan. No meni je novac nuspojava uspjeha, ja imam od čega živjeti.

Kad je novac u pitanju, imao je Sep i nekih požrtvovnih poteza u karijeri. Prije Olimpijskih igara u Riju prodao je svoj automobil kako bi mogao platiti pripreme i suvježbače.

– Meni je za OI u Riju sve bilo plaćeno, no stvar je u tome što sam ja u jednom trenutku trebao veći iznos novca pa sam prodao svoj BMW jedinicu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije