Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FFC 30

Ishii predvodi priredbu, Pejić u obrani naslova, Sep u trećem profesionalnom boksačkom meču

FFC 30
Foto: VL
1/3
18.10.2017.
u 14:02

Luka Ćurković (4-1, FFC 0-0) otvorit će MMA dio večeri u okršaju protiv Selima Topuza (1-0, FFC 0-0). Ćurković iza sebe već ima pet profesionalnih borbi, a u ovaj meč ulazi s četiri pobjede u nizu.

Jubilarna 30. priredba Final Fight Championshipa, vodeće regionalne borilačke promocije, održat će se 21. listopada u austrijskom Linzu. Za ovu priredbu FFC je priredio doista vrhunski popis borbi, a publika će u jednoj večeri vidjeti šest kickboxing mečeva, šest MMA borbi i jedan boksački meč!

Izravni prijenos iz TipsArene pratite u subotu, 21. listopada od 20:00h na Fight Channel World HD kanalu ili na fightchanneltv.com!
Nastupit će borci iz čak šesnaest zemalja, a u nastavku doznajte što vas sve očekuje na spektakularnoj borilačkoj priredbi!

Satoshi Ishii predvodi priredbu u teškaškom obračunu

Legendarni japanski borac Satoshi Ishii (15-8-1, FFC 0-0) novo je veliko ime u Final Fight Championship rosteru te će nastupiti u glavnoj borbi MMA dijela večeri. Riječ je o ponajboljem japanskom MMA borcu i osvajaču zlatne medalje u džudu na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. Ishii već neko vrijeme boravi u Hrvatskoj i trenira s Mirkom "Cro Copom" Filipovićem, a u Linzu će odraditi svoj debi u FFC ringu. S obzirom na to da je prvotno priredbu u Linzu trebao predvoditi Nizozemac Robin van Roosmalen koji je bio spriječen nastupiti zbog ozljede, Ishiiju je pripala čast da predvodi FFC 30.

Na suprotnoj strani će mu biti Nijemac Bjoern Schmiedeberg (12-6-1, FFC 0-0), teškaški prvak u Superior FC-u kojemu će ovo također biti debi u FFC-u. Ne sumnjamo kako će ovo biti sjajan teškaški duel koji nijedan MMA fan ne smije propustiti!

Filip Pejić u obrani naslova prvaka perolake kategorije

Hrvatskim MMA fanovima će posebno zanimljiv meč biti onaj u co-main eventu MMA dijela večeri. U FFC ringu ćemo ponovno vidjeti jednog od najboljih hrvatskih boraca, Filipa “Nitra” Pejića (12-2-2, FFC 4-0-2) i to na mjestu na kojem je osvojio FFC pojas. Pejić je naime u rujnu 2016. godine u TipsAreni svladao Ahmeda Vilu i stao na FFC tron perolake kategorije, a sada je pred njim druga obrana naslova prvaka. Ovaj put na suprotnoj strani stajat će iskusni Brazilac i FFC debitant Fabiano “Jacarezinho” Silva (28-10-1, FFC 0-0). Iza Silve je čak 28 pobjeda, uz impresivnih 10 nokauta i 12 prisiljavanja na predaju. Prošle godine je dobio priliku napasti KSW titulu u kategoriji do 66 kilograma, no na koncu je u tom meču poražen sudačkom odlukom od prvaka Artura Sowinskog.
Ovo će biti jedna od najuzbudljivijih borbi večeri, a hoće li FFC pojas ostati u vlasništvu Filipa Pejića, doznat ćemo već ovog vikenda!

Mlade regionalne MMA nade u FFC debiju

Od ostalih mečeva u MMA dijelu programa svakako valja izdvojiti one u kojima će nastupiti mlade nade iz regije, Stipe Brčić, Luka Ćurković i Duško Todorović pred kojima je jedan od najvećih ispita u karijeri, s obzirom na to da će prvi puta nastupiti na tako velikoj borilačkoj pozornici. Ovaj trojac zbrojeno u profesionalnim karijerama ima nevjerojatnih 12-1. Ukupno gledano, radi se o vrlo dobro uparenim i podjednakim “match upovima” koji će zasigurno donijeti mnogo dobre akcije u FFC ringu. Obavezno pripazite na ove mladiće, ne samo u ovim mečevima, nego i u nastavku njihovih karijera jer sva trojica mnogo obećavaju.

Luka Ćurković (4-1, FFC 0-0) otvorit će MMA dio večeri u okršaju protiv Selima Topuza (1-0, FFC 0-0). Ćurković iza sebe već ima pet profesionalnih borbi, a u ovaj meč ulazi s četiri pobjede u nizu. Prvotno se trebao sastati s Austrijancem Dominicom Schoberom koji je zbog bolesti spriječen nastupiti. Stoga je Ćurković u zadnji tren dobio novog protivnika za svoj FFC debi, turskog borca koji živi u Beču. Riječ je o svestranom borcu, inače kickboksaču atraktivnog stila koji je ušao u MMA svijet i ostvario jednu pobjedu. Ne sumnjamo kako će MMA dio večeri otvoriti vrhunska akcija u FFC ringu!

Stipe Brčić (4-0, FFC 0-0) za sada ne zna za poraz i u ovaj meč ulazi s četiri pobjede u nizu. Snage će odmjeriti s ruskim borcem Magamedom Batirovim (3-0, FFC 0-0) koji je također do sada neporažen a ovo će mu, baš kao i Brčiću, biti debi u hrvatskog borilačkoj promociji. Ovaj dvoboj će biti prvi meč u bantam kategoriji u povijesti Final Fight Championshipa.

Duško Todorović (4-0, FFC 0-0) mlada je MMA nada iz Srbije. Tek su mu 22 godine, a do sada je u profesionalnoj karijeri nanizao četiri pobjede od kojih je sve završio prekidima. Snage će odmjeriti s Nijemcem Alexanderom Poppeckom (8-1, FFC 0-0) u catchweight meču do 86 kilograma.

Još jedan okršaj teškaša u MMA dijelu večeri

Osim u glavnom meču večeri, MMA dio donosi nam još jedan teškaški dvoboj u kojem će snage odmjeriti hrvatski borac Ivan Vitasović (4-3, FFC 0-2) i iranski borac Masoud Ranjbar (3-0, FFC 0-0). Ranjbar u profesionalnoj karijeri ne zna za poraz, a do zadnje dvije pobjede došao je tehničkim nokautom. Vitasović se pak u FFC-u imao prilike boriti s najvećima, uključujući austrijskog "Hulka" Stefana Traunmullera i FFC prvaka Darka Stošića!

Uzbudljiv kickboxing dio večeri uz povratak "Albanskog ratnika"

U Linz se na FFC-u 30 vraća i jedan od najboljih europskih kick boksača Shkodran Veseli (65-15, FFC 4-1). Nakon četiri impresivna slavlja u FFC ringu, Veseli je upravo u rujnu 2016. u Tips Areni dobio šansu napasti pojas prvaka velter kategorije u sudaru s najboljim mladim nizozemskim borcem i članom uglednog Gloryja Eyevanom Danenbergom. Veseli je tada ostao “kratak” te su u vrlo gustom meču suci presudili na stranu njegovog protivnika. Nakon godinu dana izbivanja iz FFC ringa, “Albanski ratnik” je odlučan vratiti se kući i pokazati da je i dalje bitan faktor u kategoriji do 77 kilograma. Veseli se prvotno trebao sučeliti sa sjajnim hrvatskim borcem i još jednim bivšim FFC izazivačem Ivanom Bilićem, no Bilić je nažalost morao odustati zbog teže ozljede.
Umjesto Bilića, Albanca čeka opasni Grk Dimitrios Chiotis (44-4, FFC 1-0), kojeg se najviše sjećamo po nokautu Jasmina Bajrovića. Dvoboj Veseli vs. Chiotis će teško otići do sudačke odluke jer se radi o dvojici iznimnih udarača i nokautera! Valja i napomenuti da će pobjednik ovog dvoboja osigurati poziciju izazivača u velter kategoriji.

Prvi dvostruki FFC prvak Samo Petje ponovno u ringu

U co-main eventu kickboxing dijela priredbe vidjet ćemo Slovenca Samo Petjea (32-6-1, FFC 10-2), prvog dvostrukog prvaka u povijesti FFC-a. Petje je u Ljubljani u travnju uspio u onome što do sada nikome nije uspjelo. Izazvao je prvaka u velteru i uspio poraziti Eyevana Danenberga, pridodavši tako u svoju kolekciju pojas prvaka u velteru, uz onaj lake kategorije. Međutim, Petje se odlučio odreći pojasa u velteru i vratiti se u svoju prirodnu kategoriju, a na ovoj priredbi nastupit će u superborbi u catchweight kategoriji  do 72kg.

S druge strane stajat će mu opasni Rumunj Eduard Chelariu (8-3, FFC 0-0). Bez obzira na to što će Chelariu debitirati u FFC-u, iza sebe ima 11 profesionalnih borbi od kojih je 8 puta izašao kao pobjednik pa ne čudi što nosi nadimak “Mali Tyson”. Valja nadodati i da je formu brusio u rumunjskom SuperKombatu.

Povratak Tea Mikelića

Samo dva tjedna prije održavanja priredbe, na FFC 30 popis borbi "uskočio" je hrvatski kickboksač Teo Mikelić (8-5, FFC 4-2) kao zamjena za Fabia di Marca. To će za borca pulskog Trojana biti povratak u FFC ring nakon dvogodišnjeg izbivanja. Posljednji nastup je odradio na FFC-u 19, upravo u Linzu, kada je poražen od Tigrana Movsisyana. Mikelić je na FFC-u 14 u Ljubljani imao priliku boriti se protiv Samo Petjea za inauguralnu titulu FFC prvaka u kategoriji do 70 kilograma, no poražen je nokautom u prvoj rundi. Ovaj sjajni borac u FFC ringu ima 4 pobjede i 2 poraza. U svom povratničkom FFC meču ukrstit će rukavice s austrijskom borcem Thomasom Leitnerom (31-9-2, FFC 1-0) kojemu će ovo će biti drugi dvoboj u FFC promociji. Za sada ima jedan nastup i jedno slavlje.

Svoj debi u FFC ringu odradit će i bosanskohercegovački kickboksač Budimir Bajbić (6-1, FFC 0-0). Bajbić u svom vlasništvu drži WMAC pojas prvaka Europe i dva WAKF pojasa u kategoriji -91 i -96kg i veliko je pojačanje FFC rostera. U svojem prvom nastupu pod okriljem FFC-a spustit će se u nižu kategoriju gdje će ga dočekati Austrijanac Rene Wimmer (15-11, FFC 1-2). Wimmer je upravo u Tips Areni prošle godine ubilježio daleko najveću pobjedu u profesionalnoj karijeri. U meču za pamćenje je uspio stići do velikog preokreta i nokautirati favoriziranog Francuza Cheika Sidibea. Ovo će mu biti četvrti nastup u FFC ringu, a kako će se snaći u okršaju s opasnim Bajbićem, doznat ćemo ove subote!

 

U ostatku kickboxing dijela priredbe vidjet ćemo i najboljeg grčkog kickboksača Meletisa Kakoubavasa (32-7, FFC 1-1). Kakoubavasa dobro pamtimo po brutalnom nokautu Samo Petjea na FFC 22 priredbi u Ateni, a snimka se vrtjela po društvenim mrežama tjednima nakon toga. Ipak u revanšu s Petjeom nije uspio doći do još jedne pobjede tako da Kakoubavas u ovaj meč ulazi sa željom da se još jednom dokaže da pripada među najbolje!

U tome će ga pokušati spriječiti Gruzijac Giorgi Bazanov (30-8-0, FFC 0-1) kojeg pamtimo s FFC 27 priredbe u Zagrebu kada je u zadnji tren uskočio kao zamjena i suprotstavio se mnogo jačem i višem protivniku, Ivanu Biliću. Iako nije došao do pobjede, Bazanov je svojim atraktivnim stilom osigurao još jedan nastup u FFC ringu.

FFC će u Linzu dati priliku mladim austrijskim borcima da se dokažu pod svjetlima jedne od najvećih europskih borilačkih pozornica. Stoga će priredbu otvoriti 22-godišnji kickboksač Markus Ehrenhofer (18-4, FFC 0-0) koji će u velteru odmjeriti snage s Benjaminom Masudijem (21-8-1, FFC 0-0).

Treći profesionalni nastup Hrvoja Sepa

A vijest koju su ljubitelji boksa dočekali s oduševljenjem jest ona da će uz MMA i kickboxing dio iste večeri biti održan i boksački meč u kojem će hrvatski boksački olimpijac Hrvoje Sep (2-0, FFC 1-0) odraditi svoj treći profesionalni dvoboj! Sep je svoj profesionalni boksački debi odradio upravo u FFC-u u Ljubljani u travnju ove godine. Tada je porazio srpskog boksača Milana Petrovića nokautom već u prvoj rundi, za što mu je trebalo samo 40 sekundi.
Ovog puta u Linzu ga čeka neporaženi Gruzijac Levan Lukhutashvili (4-0, FFC 0-0) u meču koji je dogovoren na šest rundi po tri minute. U četiri dosadašnja profesionalna nastupa Gruzijac ne zna za poraz, a u sva četiri meča je slavio prekidom.

Ne propustite izravni prijenos iz TipsArene pratite u subotu, 21. listopada od 20:00h na Fight Channel World HD kanalu ili na fightchanneltv.com!

FFC 30: Ishii vs. Schmiedeberg
Linz, 21.10.
KB:
Shkodran Veseli (ALB) vs. Dimitrios Chiotis (GRE), -77kg
Samo Petje (SLO) vs. Eduard Chelariu (ROU), catchweight -72kg
Rene Wimmer (AUT) vs. Budimir Bajbić (BIH), -85kg
Meletis Kakoubavas (GRE) vs. Giorgi Bazanov (GEO), catchweight -72kg
Teo Mikelić (CRO) vs. Thomas Leitner (AUT), - 70kg
Markus Ehrenhofer (AUT) vs. Benjamin Masudi (BEL), – 77kg

BOXING:
Hrvoje Sep (CRO) vs. Levani Lukhutashvili (GEO), -80kg

MMA:
Satoshi Ishii (JPN) vs. Bjoern Schmiedeberg (GER), HW
Filip Pejić (CRO) vs. Fabiano Silva (BRA), - 66kg – meč za titulu
Ivan Vitasović (CRO) vs. Masoud Ranjbar (IRN), HW
Alexander Poppeck (GER) vs. Duško Todorović (SRB), catchweight -86kg
Magamed Batirov (RUS) vs. Stjepan Brčić (CRO), -61kg
Luka Ćurković (CRO) vs. Selim Topuz (TUR), catchweight -80kg

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije