Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trener Zagreba najteže je trenutke proveo uz igrače

Nenad Kljaić: I tata bi tako htio...

Velimir Nenad Kljaić
VL
13.08.2010.
u 20:53

- Rekao mi je: Budi uz momčad, meni ionako ne možeš pomoći - prepričava Nenad Kljaić koji je par sati nakon očeve smrti vodio utakmicu.

Putem Velimira Kljaića, prerano otišlog rukometnog velikana, ide i njegov sin Nenad. Bio je sjajan igrač, olimpijsko zlato iz Atlante kruna je njegove karijere.

– Nenek ima tu trenersku žicu, odluči li se posvetiti tom poslu, mogao bi biti vrlo uspješan – govorio je Kljun za sina.

Doma bi mi bilo teže

Mlađi Kljaić trener je hrvatskog prvaka, rukometaša Croatije osiguranja, koji su od četvrtka na pripremama u Njemačkoj. I iste večeri dok je sportska Hrvatska oplakivala Velimira, Neno je vodio momčad u prijateljskoj utakmici protiv njemačkog Pfullfendorfa (60:30)!

– Otišao sam s momčadi jer bi tata tako htio. Bio sam s njim u njegovim posljednjim trenucima. I dok sam ga svakodnevno posjećivao proteklih dana govorio bi mi da ne dolazim stalno, da se posvetim pripremama momčadi jer njemu ionako ne mogu pomoći. Ljudi iz kluba preuzeli su organizaciju posljednjeg oproštaja s tatom, a meni je lakše kad sam uz dečke, da sam ostao u Zagrebu još bi mi bilo teže – objašnjava Nenad.

Zagrebaše danas u Echingenu očekuje nastup na jakom Schleckerovu kupu, u podnevnim satima igrat će s Ademarom, a navečer s Kielom. Ovisno o plasmanu u skupini, u nedjelju će za poredak igrati s jednom od momčadi iz druge skupine u kojoj su Veszprem, Fuchse i Montpellier. U momčadi nema ozlijeđenih Kopljara i Tarabocchije te Lazarova koji u Zagrebu čeka rasplet pregovora sa Ciudad Realom.

Vraćaju se u ponedjeljak

– Suparnici su u prednosti jer su se prije počeli pripremati. Nastup na ovom turniru pokazat će nam gdje smo i kojim putem moramo nastaviti u pripremama – zaključio je Nenad Kljaić, koji se zajedno s momčadi u Zagreb vraća u ponedjeljak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije