Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUJE AJDUKOVIĆ

Nema veće motivacije nego kad za tebe navija Goran Ivanišević!

22.07.2021.
u 23:41

– Običan sam čovjek, počeo sam igrati tenis s pet godina. Danas sam profesionalac, a ispada da sam i dobar u tome što radim – govori Duje.

Jeff Bezos lansirao se, sam u svemir, te uspješno sletio, a Duje Ajduković u tim trenucima pripremao za svoj prvi meč na ATP Touru. I njega je čekalo – lansiranje. Prvi meč na Touru. U Umagu, na Plavoj laguni Croatia Openu, koji je uostalom oduvijek i uzletna rampa za naše mlade tenisače, koji tu s pozivnicom rade prvi korak među ‘velikim dečkima’, Splićanin je to rutinski odradio, svladao argentinskog kvalifikanta Andreu Collarinija (ATP – 210.) sa 6:3, 6:2 i onda došao na svoju prvu press–konferenciju. Velika stvar.

– Prva pobjeda na ATP–u! I to pred mojom publikom... Još da je i moj grad Split, ali ne može se sve poklopiti, slaviti i tu je sjajno – govorio je 20-godišnjak.

Ime protivnika prije meča doznao je tek u ponoć.

Ždrijeb je izašao u 23, ali sam ja tek u 00.20 vidio protiv koga ću igrati svoj prvi ATP meč. Nisam bio opterećen, protivnika nisam znao puno od prije, nisam se time opterećivao, bio sam neutralan – kaže.

Normalan sam dečko

Pobijedio je 29–godišnjaka, kvalifikanta, kojem je to također bio prvi meč na Touru, a kojem je dosad najveći skalp bio pobjeda nad 108. igračem svijeta.

Na tribinama ga je gledao i novi stanovnik teniske Kuće slavnih Goran Ivanišević, koji je o Ajdukoviću imao same birane riječi. I Zeca je zanimalo kako će se njegov susjed iz Splita, mlada generacija, snaći.

– Kako ne bih bio motiviran, em što sam igrao na stadionu Gorana Ivaniševića, em što me sam Goran Ivanišević gledao iz publike! Udarao sam čisto s obje strane, ali rezultatski je krenulo loše. Greška na početku, ali kad sam vratio break, krenule su stvari kako sam i želio – priča Ajduković, čiji je otac bio i – junior Hajduka.

Što dalje?

– Za samopouzdanje mi ovo ne znači previše, jer već sam dobivao igrače njegova renkinga.

Što treba znati o vama?

– O meni? Običan sam čovjek, počeo sam igrati tenis s pet godina. Danas sam profesionalac, a ispada da sam i dobar u tome što radim – govori Duje.

Poznat je po jakim udarcima, koje izvodi lakoćom. Duje je u karijeri dosad igrao u dva polufinala Challengera, u Splitu i portugalskoj Maiji. Za turnir mnogo znači da igrači poput Duje Ajdukovića, naši domaći dečki ostaju u turniru što duže.

Zahvalio Luki Modriću

Usporedbe radi, Duje Ajduković iz prvog je pokušaja – došao do prve pobjede, a sjetit ćemo se kako je Borna Ćorić dvije godine zaredom morao dolaziti u Umag ne bi li ostvario svoj debitantski trijumf. Do prve pobjede ovdje je u međuvremenu došao tek – Nikola Serdarušić. Splićanin sa skorom 1–0 je pod skutama našeg Ivana Ljubičića, u agenciji LJ Sports Group, koja se brine o karijerama Mattea Berrettinija, Borne Ćorića, Donne Vekić, ali i – Nice Hülkenberga (vozio F1 za Williams, Force Indiju, Sauber i Renault), ali i Ivana Perišića, čiji je izostanak otežao vatrenima borbu sa Španjolcima na Euru 2020. S Ajdukovićem je radio i Riccardo Piatti, nekadašnji trener i Ljube i Ćorića, a sada ga trenira Mate Delić.

Na svom Instagram profilu, objavio je fotografiju Luke Modrića sa Zlatnom loptom i napisao:

– Zbog ovog čovjeka više ne moram objašnjavati ljudima izvan Europe gdje je Hrvatska.

Kako bi bio na pravom testu ovdje u Umagu, za protivnika u osmini finala dobio je – prvog nositelja, Španjolca Alberta RamosaVinolasa, igrača koji je bio i 17. na svijetu, a trenutno je 43. igrač planete, a svojedobno je u Šangaju pobijedio čak i – Rogera Federera. Nakon oštrog otpora, i skoro dva sata borbe, izgubio je Duje 5:7, 4:6, ali Umag će ostati zauvijek - mjesto prvog pravog trijumfa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije