Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAKO POVIJEST KAŽE

Napadi na Dalića i vatrene nemaju smisla: Koga briga za Armeniju?

Velika Gorica: Prijateljska utakmica između Hrvatske i Armenije
Luka Stanzl/PIXSELL
02.06.2021.
u 10:30

Opasno je minorizirati prikazano u prijateljskim utakmicama, ali je i neozbiljno prema njima suditi o formi ili sposobnostima momčadi.

Hrvatska nogometna reprezentacija remizirala je protiv Armenije (1:1)... Pa što? Riječ je o pripremnoj utakmici, prijateljskoj utakmici, prvoj utakmici jednog ciklusa koji će kulminirati grupnom fazom na Europskom prvenstvu.

Iako je to floskula, "izvlačiti" se na značaj utakmice, činjenica jest da su izabranici Zlatka Dalića aktualni doprvaci svijeta i samim time, protivnici će se posebno "nabrijati" na njih. Prvenstveno oni koji pripadaju slabijem rangu europskog i svjetskog nogometa, što se svakako podrazumijeva za Armence.

Dok su dali, kako bi se reklo, 120 posto svojih mogućnosti, vatreni su vjerojatno na otprilike 60 posto. Nisu kompletni, umorni su, neuigrani, igrali su bez publike, na malom stadionu, čuvaju se... Nije idealno tražiti takve izgovore, prvenstveno jer ponovno nismo vidjeli igru koja bi dala razloga za optimizam, no to je realnost. Sasvim sigurno će to izgledati daleko bolje u prijateljskoj utakmici protiv Belgije. A posebno na Euru...

Otkuda sad traženje svih ovih opravdanja za Hrvatsku? Dovoljno je pogledati malo u prošlost. Hrvatska je prije Rusije uvjerljivo poražena od Brazila (0:2) i potom je jedva pobijedila Senegal 2:1, koji je vodio 1:0 do završnice susreta. Kritika nije nedostajalo ni u tim trenucima.

Za Europsko prvenstvo 2016. izabrani su protivnici kao Moldavija (1:0) i San Marino (10:0), a kritike su bile usmjerene ne samo na igru već i izbor protivnika. Iako je ispala u osmini finala, bilo je to od kasnijeg prvaka Portugala - nakon produžetaka!

Sjetimo se i onog sjajnog Europskog prvenstva 2008., na kojem je Hrvatska nesretno ispala od Turske, ali je kroz cijeli turnir prikazivala možda i najbolju igru u konkurenciji apsolutno svih sudionika. Poraz od Nizozemske (0:3), remi sa Škotskom (1:1), mršavih 1:0 protiv Moldavije i 1:1 s Mađarima... Slavena Bilića se udaralo sa svih strana i onda rapsodija.

Tko se bavio sportom, zna što su prijateljske utakmice, a što natjecateljske. Stoga, pričekajmo s oštrenjem noževa nakon prve utakmice s Englezima. Bit će to istinski test jer igra se na Wembleyju i Englezi nam se svakako žele osvetiti za onaj poraz u polufinalu Svjetskog prvenstva 2018.

Komentara 15

Avatar Becki konjusari
Becki konjusari
11:36 02.06.2021.

Haha, cekaj samo da ispadnemo sa Ep...

ĆA
ĆanotaKrljo
11:00 02.06.2021.

Uspio nezamjenljivi strateg izvući nerješeno protiv Armenije i opet ga napadaju...SVAŠTA !!!

DU
Deleted user
22:23 02.06.2021.

Ma ja sam 100% siguran da necemo proci skupinu. Izgubit cemo protiv engleza, remizirati portiv ceha i izgubit cemo protiv skota. I iza toga cemo zahvaliti se Dalicu i naci bolje rjesenje i to rjesenje nije Bjleica ili Biscan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije