Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakov zagreb maraton

Na Trgu bana Jelačića očekuje se 8000 trkača

'Prva Zagreb Hrvatska 051008 ....Vecernjakov maraton, Trg bana Josipa Jelacica.... Photo: Anto Magzan/Vecernji list'
'Anto Magzan/Vecernji list'
11.10.2009.
u 02:10

Danas u 10 sati startat će 18. Večernjakov zagrebački maraton. Organizatori očekuju da će na startu maratona (42 kilometra), polumaratona (21 kilometar) i utrke građana na pet kilometara biti oko 8000 sudionika.

S obzirom na prognozu vremena za danas (zahladnjenje), taj bi broj mogao zadovoljiti organizatore.

Kodžo lovi rekord
Đuro Kodžo pokušat će dostići rekord Drage Paripovića u broju pobjeda (tri). No konkurencija će biti dosta izjednačena pa će se reprezentativac BiH morati prilično potruditi da na cilj dođe prvi. Napokon i mi imamo jakog aduta, Dražena Dinjara koji je ove sezone pobjeđivao Kodžu.

Zanimljivo je da je među prijavljenima Amerikanka Kara Goucher koja je lani na maratonu u New Yorku istrčala vrijeme 2:25,53.

Trče dvojica Bandića
Ove je godine na Svjetskom prvenstvu u Berlinu trčala 2:27,48 i, bude li samo približno tako brza danas u Zagrebu, sigurno će postaviti novi rekord staze koji je trenutačno u vlasništvu lanjske pobjednice Ruskinje Tatjane Perepelkine (2:44,05). Mogla bi Amerikanka kući otići sa 6000 eura (pobjeda – 3000, rekord staze – 1000, vrijeme ispod 2:38 – 2000).

Inače, Kara je specijalistica za duge pruge. Prije dvije godine na SP-u u Osaki osvojila je broncu na 10.000 metara, a prošle godine bila je deseta na Olimpijskim igrama u Pekingu na istoj dužini staze.

Na današnjem maratonu nastupit će i dvojica Milana Bandića. Zagrebački gradonačelnik pokušat će istrčati deset kilometara, a Milan Bandić Mićo iz Ljubuškog prijavio se za maraton.

Start i cilj bit će na Trgu bana Jelačića. Maratonci će trčati dva, a polumaratonci jedan krug. Prvo okretanje bit će na križanju Avenije Dubrovnik i Poljanica, a drugo na križanju Selske i Ilice. Utrka građana ide do Harambašićeve ulice i natrag prema Trgu.

I ove godine svi natjecatelji u utrci maratona i polumaratona imat će čipove za mjerenje vremena koje će se, osim na startu/cilju, mjeriti i na još dva prolaza: Dupcu i Črnomercu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije