Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IPAK NIŠTA OD VELIKE KAZNE

Na pomolu nova afera u HNL-u? Gorica ipak ne može Hajduk prijaviti FIFA-i

Velika Gorica: HNK Gorica i NK Lokomotiva sastali se u 34. kolu Prve HNL
Matija Habljak/PIXSELL
20.08.2022.
u 15:33

Nastavlja se trakavica na relaciji Velika Gorica - Split, ostaje vidjeti kako će se riješiti.

Anthony Kalik želi se vratiti na Poljud i potpisati za Hajduk pa je stoga odbio trenirati i Gorica ga je suspendirala do daljnjega.

Prethodno je predsjednik Črnko izjavio kako nisu zadovoljni s ponudom splitskog kluba i ona je glatko odbijena. Ipak, Kalik je veliki navijač Hajduka, ima istetoviran grb i želi se vratiti u staro jato. 

Gorica razmišlja o tome da Hajduk prijavi HNS-u zbog kršenja pravilnika FIFA-e jer su Splićani navodno izravno prišli Kaliku i njegovom agentu, a interes za njega nisu prvo izrazili Gorici te onda, nakon njenog dopuštenja ili prihvaćanja ponude, pregovarali s igračem. To se jedino može napraviti ako je igrač ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora, no Kalik ima obvezu do ljeta 2023. godine.

Iako su najavljivane oštre kazne za Hajduk, od toga neće biti ništa.

- Gorica u ovom slučaju može prijaviti Hajduk samo Disciplinskoj komisiji HNS-a. Ne može to napraviti pred FIFA-om ili CAS-om, Međunarodnim arbitražnim sportskim sudom. Vidim po medijima da se piše o rigoroznim kaznama, ali zato što Gorica ne može Hajduk prijaviti FIFA-u, nego Disciplinskoj komisiji HNS-a, one bi bile daleko blaže, sve i da Gorica uspije dokazati da je Hajduk prekršio HNS-ov Pravilnik o statusu igrača. - rekao je za Index Davor Radić, odvjetnik i stručnjak za sportsko pravo. 

Također, naglasio je kako Gorica mora imati dokaze u obliku pismenih poruka ili izjave pred svjedocima kako je igraču od strane drugog kluba nuđen novac.

>> Pogledajte gaf tijekom prijenosa HNL-a

 

Komentara 6

Avatar Moodleen
Moodleen
19:41 20.08.2022.

A kaj je to hajduk?

MA
Magnificus
19:13 20.08.2022.

Na što je ajduk spao, sramota

Avatar Darlboro2
Darlboro2
23:19 20.08.2022.

E da to nije ajduk, i da to nije HNS...možda bi i bilo nešto od svega toga, ovako...kiki...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije