Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOGOVOR

Motori formule 1 ipak će biti glasniji

Formula 1
Reuters (Ilustracija)
07.04.2014.
u 20:33

- Oko toga smo pričali sa svim proizvođačima uključenim u Formulu 1. Moramo vidjeti što se može napraviti kratkoročno ili dugoročno. To ćemo i učiniti i imat ćemo jednoglasan dogovor - rekao je predsjednik FIA-e Jean Todt.

FIA, sve momčadi Formule 1 i Bernie Ecclestone zajedno su se složili da motori moraju biti glasniji i da će početi s istraživanjem na koje se načine to može napraviti. Na sastanku koji se održao u nedjelju u Bahreinu, složili su se da je zvuk novih V6 motora izazvao veliko nezadovoljstvo među navijačima ali i vozačima. Također, mišljenja su da bi sam zvuk, odnosno nedostatak istog, mogao prouzročiti veliku štetu i pad popularnosti Formule 1, pa hitna reakcija mora biti poduzeta.

- Oko toga smo pričali sa svim proizvođačima uključenim u Formulu 1. Moramo vidjeti što se može napraviti kratkoročno ili dugoročno. To ćemo i učiniti i imat ćemo jednoglasan dogovor - rekao je predsjednik FIA-e Jean Todt za Autosport.

FIA će sastaviti radnu grupu u kojoj će inženjeri momčadi i proizvođača motora raditi zajedno kako bi poboljšali zvuk V6 turbo motora. Todt nije siguran kada možemo očekivati promjene u zvuku, ali je rekao da bi se prvi testovi mogli odraditi nakon VN Španjolske.

- Teško mi je dati točan odgovor. Nakon Barcelone će biti dva dana testiranja, pa se nadajmo da ćemo tamo imati nešto za isprobati.

Bivši vozač Martin Brundle je u intervjuu za Sky rekao Ecclestoneu da bi promjena zvuka sigurno zahtijevala potpuni redizajn motora. Ecclestone je na to odgovorio:

- Odakle dolazi buka? Sav zrak izlazi na kraju onoga što zovemo ispušnom cijevi. Možda oko toga mogu učiniti nešto da zvuči puno bolje.

>> Više pročitajte na www.gp1.hr

>> Hamilton slavio u Bahreinu, Rosberg drugi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije