Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAPETAN HRVATSKE

Modrić po prvi put u šest mjeseci ostao na klupi Reala. Ancelottijev potez zapravo ima smisla

Copa del Rey - Semi Final - First Leg - Real Madrid v FC Barcelona
Foto: Isabel Infantes/REUTERS
1/4
03.04.2023.
u 09:13

Naime, trener je odlučio poštedjeti 37-godišnjeg veznjaka kako bi očito bio u potpunosti svjež za ono što im slijedi. U srijedu, naime, igraju protiv Barcelone.

U susetu 27. kola španjolskog nogometnog prvenstva Real Madrid je deklasirao Real Valladolid sa 6:0 bez pomoći Luke Modrića (37) koji nije ulazio u igru. Junak susreta bio je francuski napadač Karim Benzema koji je u razmaku od sedam minuta upisao "hat-trick".  Rodrygo je doveo "Kraljevski klub" u vodstvo u 22. minuti, a potom je Benzema započeo svoj "show". U 29. minuti zabio je za 2-0, tri minute kasnije je povisio na 3:0, a u 36. minuti je postigao i treći gol. Bio je to njegov prvi "hat-trick" u Realovom dresu u prvom poluvremenu.

U drugom dijelu među strijelce su se upisali i Marco Asensio u 72. minuti, te Lucas Vazquez u drugoj minuti nadoknade. Dodajmo i kako je Rodrygo osim vodećeg gola upisao i tri asistencije. Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić utakmicu je pratio s klupe i nije dobio ni minutu na terenu, što se zadnji put dogodilo 5. listopada listopada prošle godine. Naime, šest mjeseci prošlo je otkad ga je trener Carlo Ancelotti uvrstio u zapisnik i pritom ostavio među pričuvama. 

Sport je nedavno pisao da je Real nezadovoljan Modrićem. Smeta im to što je s 37 godina na leđima ovih dana igrao za Hrvatsku protiv Walesa i Turske. Ako s 38 godina ne napusti hrvatsku reprezentaciju, Modrić neće dobiti novi ugovor, naveli su. No, razlog za Ancelottijev potez bio je drugačije prirode.

Naime, Real u srijedu protiv Barcelone igra uzvrat u polufinalu španjolskog Kupa kralja. Kao što je i rezultat pokazao, Valladolid je protivnik kojeg mogu dobiti i bez svih najboljih igrača pa je Hrvat dobio priliku za dodatnim odmorom. Kad se u obzir uzme i činjenica da se Barca u prvenstvu odvojila na 12 bodova, jasno je da Madriđani žele iskoristiti šanse u ostalim natjecanjima. Blaugrana je u prvom okršaju polufinala slavila s minimalnih 1:0.

Los Blancosi zato tradicionalno dobro igraju u Ligi prvaka. U osmini finala su s ukupnih 6:2 izbacili Liverpool, a sada će za mjesto među četiri najbolje momčadi boriti s Chelseajem. Utakmice su na rasporedu 12. i 18. travnja. 

Komentara 2

PV
prcko.vita
09:45 03.04.2023.

Luka, idi kod Arapa dok su još ovako pametni, uzmi tih 300 milijuna eura za godišnji ugovor, a s dijelom te zarade otvori u Hrvatskoj hotele i staračke domove i po koju bolnicu, vidiš da ovi naši političari samo obećaju a narodu sve gore.

VE
Verwoerd
13:59 03.04.2023.

25. veljače ove godine, Real Madrid vs. Ateletico Madrid, sastav Reala: Curtois - Carvajal, Militao, Rudiger, Nacho - Valverde, Kroos, Ceballos - Asensio, Benzema, Vinicius Junior. Luka Modrić ušao je u igru u 63. minuti. Dakle, ovo nije prvi putt u šest mjeseci da je Modrić ostao na klupi, a da idem kopati malo dublje našao bih bar 10 utakmica u kojima Modrić nije počeo u prvih 11.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije