Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPOVIJEST TRENERA

'Modrić je imao težak život. U ratu se skrivao po podrumima s majkom i nije znao hoće li preživjeti'

Cardiff: Utakmica skupine D kvalifikacija za UEFA Euro 2024, Wales - Hrvatska
Foto: Nick Potts/PIXSELL
1/6
02.11.2023.
u 08:32

Tim povodom britanski The Athletic skupio je poruke trenera i nogometaša o 38-godišnjem kapetanu hrvatske reprezentacije, a najviše odzvanja ona Harrya Redknappa, bivšeg trenera iz Tottenhama.

Hrvatski virtuoz Luka Modrić stigao je do još jednog podviga, odigrao je u pobjedi protiv Barcelone 500. utakmicu za madridski Real i postao najstariji igrač koji je nastupio u El Clasicu. Tim povodom britanski The Athletic skupio je poruke trenera i nogometaša o 38-godišnjem kapetanu hrvatske reprezentacije, a najviše odzvanja ona Harryja Redknappa, bivšeg trenera iz Tottenhama.

GALERIJA Modrić osvojio deseto mjesto u lovu na zlatnu loptu

Cardiff: Utakmica skupine D kvalifikacija za UEFA Euro 2024, Wales - Hrvatska
1/7

– Kada sam došao u Tottenham, on je igrao na lijevoj strani i tražio male džepove na terenu da bi dobio loptu. Nisu mislili da je dovoljno snažan da igra u Engleskoj u sredini veznog reda. Ja sam ga nakon nekog vremena prebacio na tu poziciju i nikada više nije igrao nigdje drugdje. U Luki sam vidio novog Scholesa koji je imao fantastičan nogometni mozak.

–Trebalo mu je neko vrijeme da se pronađe. Imao je jako težak život. Odrastao je za vrijeme rata u bivšoj Jugoslaviji i sjećam se kako mi je pričao da se skrivao s mamom u podrumu ispod stubišta. To je bilo strašno vrijeme u njegovu životu kada nije znao hoće li preživjeti, a to ga je izgradilo u sjajnu osobu sa snažnim karakterom. Koliko je on dobar nogometaš, pokazuje i činjenica da za vrijeme zagrijavanja nogometaši često igraju ''ševu'' s dvojicom nogometaša unutar kruga. Rekao sam Luki da ga u tri godine nikada nisam vidio unutar ''ševe''. On ne gubi lopte – zaključio je iskusni engleski lisac. 

VEZANI ČLANCI:

– Ponosan sam što sam ja taj koji je doveo Modrića u Real Madrid. U svojoj prvoj utakmici za Real osvojio je svoju prvu medalju, Superkup Španjolske protiv Barcelone 2012. godine. Jedanaest godina kasnije ima 500 utakmica i medalje, medalje, medalje... Čestitam, Luka – poručio je Jose Mourinho, ekscentrični trener talijanske Rome. 

Komentara 6

SP
Spezzi
09:32 02.11.2023.

Luka nije samo nogometaš, on je institucija jača od svih hrvatskim ministarstava i agencija zajedno od 91. nadalje. Promocija koju on radi za Hrvatsku se ne može izmjeriti novcem niti bilo čime. Takav karakter i rad se nisu vidjeli odavno. Veći je i od svih Rimac-a, Končara itd. I onda šok - zl.otv.ori mu sude u Hrvatskoj. Koliku mi petu kolonu vele.iz.dajnika imamo, to svijet još nije vidio. Samo je čudo da je Hrvatska još na nogama.

LE
Levanto
09:12 02.11.2023.

Nemoj da ovo čuje ĐOKA. On je "dete" rata. Čak je pala i bomba na Beograd, a kod tebe Luka samo granate četiri godine.

DU
Deleted user
11:02 02.11.2023.

A nitko da napomene najveću njegovu tragediju kada su mu srbi ubili djeda !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije