Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči današnje utakmice s Marokom na SP-u

Metličić: Sustav je glup i nepravedan

ruk-pero-txt.jpg
import
20.01.2007.
u 00:17

Kapetan Petar Metličić djeluje prilično smireno. Čak bismo rekli da, onako usporenog hoda, izgleda umorno. No, njegova ljevica jedva čeka današnji dan i prvog suparnika na svjetskom prvenstvu.

 Eto, nakon onih paklenih priprema, napokon počinje. Najbitnije je da utakmicu svi dočekujemo zdravi i sa željom da osvojimo prve bodove. U susretu s Marokom sigurno će u početku biti teško. I to zbog njegove 3-3 obrane. Sad je pitanje koliko će nam trebati vremena da se naviknemo na tu vrstu obrane. Nama u napadu to ponekad zna biti frustrirajuće. Zato je bitno da naša obrana dobro igra i da se na utakmici izborimo za brojne polukontre i kontre. U igri protiv takve momčadi trebat će nam što više laganih pogodaka - rekao je Metličić.

Ispada da se više bojite njihove obrane nego napada?
 - To tako izgleda, no ne vjerujem da nam njihova igra u napadu može posebno naštetiti. Na našu postavljenu obranu Maroko će postići malo pogodaka.

U Stuttgartu ćete se osjećati kao kod kuće, zbog naših brojnih navijača.
 - Zato mi je žao što ne igramo u većoj dvorani. Kakav bi to spektakl bio. Ali, nije važno, bit će dovoljno i nekoliko tisuća navijača, a mi ćemo im se znati odužiti dobrom igrom.

Što mislite o Dominikovićevu slučaju?
 - Iskreno se nadam da će nam se što prije pridružiti. Znam ga cijeli život i mogu samo reći da nema šanse da je uzimao nešto nedopušteno. Pošten je igrač koji si ne bi uništio karijeru zbog takve gluposti. Bespredmetno je o tome uopće raspravljati. Bitno je da smo svi uz njega.

Pogled prema ostalim suparnicima i drugom krugu?
 - Za miran put u Mannheim moramo postići tri pobjede i prenijeti ta dva boda. Jer, nitko ne jamči da u drugom krugu nećemo barem jednom kiksati. Najvažnija je četvrtfinalna utakmica. Možete do tada sve pobijediti i onda u toj utakmici izgubiti i nigdje vas više nema. Zato ne podržavam takav sustav natjecanja. Glup je i nepravedan. Nije ništa bolji bio ni onaj kada se otpadalo u osmini finala - rekao je Metličić i odmah ponudio rješenje:

- Neka se igra kao u vaterpolu gdje pobjednici skupina idu odmah u polufinale, a ostali igraju u četvrtfinalu. To je puno poštenije, jer se nagrađuje prvo mjesto u skupini. Možemo biti i prvi u skupini, a onda nam se dogodi nekakav peh u četvrtfinalu i sve što smo dobro radili padne u bunar jer više nema popravnog.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije