Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMET Petru Metličiću bit će to peti nastup na svjetskim prvenstvima

Metličić: Glupo bi bilo reći da nismo favoriti za zlato

spo_metli_txt.jpg
import
16.01.2007.
u 15:33

Petar Metličić bit će na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Njemačkoj jedan od naših najiskusnijih igrača. Bit će mu to peti nastup na SP-u. Prvi put igrao je na SP-u 1997. godine kada ga je u Japan vodio Ilija Puljević. Dvije godine kasnije nije išao na SP u Egipat. Prednost su dobili Vukas, Šarić i Mikulić.

- U to vrijeme nije bio tako dobar. Igrao je solidno u obrani, ali je u napadu stalno gurao loptu - rekao je Velimir Kljaić, tadašnji izbornik.

Nepredvidljivi Rusi
A onda je od 2001. stalni član udarne sedmorke. U džepu ima jedno zlato (2003.) i jedno srebro (2005.). - Bilo bi glupo reći da nismo jedni od favorita za medalju. Možda prvi put od Portugala imamo po dvojicu kvalitetnih igrača na svakoj poziciji. To je velika stvar. Jer, na svjetskom prvenstvu igrat će se mnogo utakmica i umor će biti važan čimbenik - kaže Metličić. Već u prvom krugu igramo tri utakmice bez dana odmora.

- Neće biti lako. No, svi smo u istoj situaciji. U sve tri utakmice moramo pobijediti. Već u drugom krugu bit će puno bolje. Utakmice će se igrati svaki drugi dan. To je ritam koji nam najviše odgovara - ističe Metličić.

U skupini smo s Marokom, Južnom Korejom i Rusijom. - Možda će nekome izgledati da je skupina lagana. No, s Južnom Korejom smo se dosta mučili. Na SP-u u Francuskoj smo izgubili, a na OI u Ateni jedva smo pobijedili usprkos sjajnom početku utakmice. S Rusima se nikad ne zna. Imaju mladu momčad. Svi igraju u istom kubu - Čehovskim medvjedima. Ovih dana gledali smo nekoliko videosnimaka njihove igre i dobro smo ih proučili.

Maroko i Južna Koreja u obrani igraju načinom koji nam baš i ne odgovara.

Francuska na vrhu
- Igraju 3-3 ili 4-2, i tako cijelu utakmicu. Tu vrstu obrane igrali su i Grci na nedavnom Kupu Slovenija - Hrvatska. Dobro smo reagirali. Ma, više se plašim Korejaca nego Marokanaca. Koreja ipak ima Yoona i Peka koji visoko kotiraju na ljestvici najboljih svjetskih igrača. U susretu s njima ne smijemo prihvatiti jurnjavu jer nećemo dobro proći - ističe Metličić.

Tko su favoriti za medalje?

- Francuska, Danska, Španjolska koja brani naslov, te Njemačka jer igra pred svojim gledateljima. No, i mi bismo se trebali osjećati domaćinski s obzirom na brojnost naših ljudi i navijača u Njemačkoj - zaključio je Petar Metličić.


Valčić: Nema Zagreb love

Tonči Valčić s velikim uspjehom igra u španjolskom klubu Torrevieji. No, ugovor mu istječe na kraju ove sezone. - Najradije bih ostao u Španjolskoj. Naviknuo sam se na sunce, more, plaže - kaže Valčić. Je li moguć vaš povratak u Zagreb? - Zagreb nema love da me dovede. Uostalom, netko je već prodao priču da sam potpisao za Zagreb, pa me u mome klubu poprijeko gledaju - rekao je Tonči Valčić. (dm)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije