Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORAK NAPRIJED

Menadžerima otežano trgovanje igračima, FIFA i UEFA uveli zabrane

'UEFA President Michel Platini speaks during a news conference about preparations for the EURO 2012 soccer championships at the National Stadium in Warsaw April 12, 2012. REUTERS/Kacper Pempel (POLAND
Foto: 'KACPER PEMPEL'
26.09.2014.
u 19:20

– Izvršni odbor Fife donio je odluku da vlasništvo "treće strane" neće biti dozvoljeno kroz određeni period – rekao je Platini

Fifa je popustila pod Uefinim pritiskom i zabranila vlasništvo "treće strane" nad igračima. Postala je praksa, pogotovo u južnoameričkim zemljama, da određena tvrtka polaže prava na nekog igrača i profitira i uvjetuje njegov transfer. To nije dozvoljeno u zemljama koje su pod Uefinom ingerencijom, a sada neće biti dozvoljeno nigdje.

– Izvršni odbor Fife donio je odluku da vlasništvo "treće strane" neće biti dozvoljeno kroz određeni period. Sretan sam što je Fifa slijedila Uefinu inicijativu. Stalno sam upozoravao kako je ova praksa opasnost za nogomet, imidž našeg sporta, ugrožava dugogodišnje poslovanje klubova i postavlja pitanje o ljudskom dostojanstvu – kazao je predsjednik Uefe Michel Platini, a nadovezao se predsjednik Fife Sepp Blatter nakon što je odmah prozvan zbog satova:

– Ovaj problem sa satovima nije problem. Što je tu pogrešno? Što je uopće vrijednost? Prema našem Etičkom kodu, moraju se vratiti oni pokloni koji prelaze nominalnu vrijednost.

To je veliki korak naprijed za tu nogometnu organizaciju i svakako poticajno za klubove i igrače, koji su često bili žrtve i taoci famozne "treće strane".

>> Ruski nogometaš doživotno suspendiran zbog namještanja

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije