Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVILI 2:1

Medvjedi se vratili pobjedama: U Ledenoj pao Amur!

Medveščak Amur (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
28.10.2013.
u 21:46

Medvjedi su u 22. kolu KHL-a u Ledenoj dvorani s 2:1 svladali Amur iz dalekog Habarovska.

S povratkom u Ledenu medvjedi su se vratili i navici pobjeđivanja, pred 6500 navijača u Ledenoj pobijedili su Amur iz Habarovska sa 2:1 (0:0, 1:0, 1:1). Protiv jedne od najslabijih momčadi lige medvjedi su poveli golom Murleya u 37. minuti, no u 46. je izjednačio Petružalek. No, samo dvije minute kasnije junak dvoboja Murley zabio je za 2:1.

- Ovo je velika pobjeda. Moramo pobjeđivati doma, važno je da smo prekinuli lošu seriju od pet poraza. Moja dva gola? Nije lako zabiti, ali lakše je kad ste s dobrom linijom na ledu kao što sam ja s Cheechoom i Thomasom – rekao je Murley i dodao:

- Sada nam slijede još dvije vrlo važne domaće utakmice, želimo otići na odmor s osmjehom na licu. Veselim se pauzi i slobodnim danima, s djevojkom ću otići negdje na odmor, posjetiti i neku drugu zemlju.

Zbog Slovenca Jana Muršaka na utakmici je bilo puno slovenskih navijača. Muršak nije zabio, no asistirao je za jedini gol Amura.

- Oduševila me domaća publika, ali i moji Slovenci, zatitralo mi je srce kada sam vidio transparente posvećene meni. Medveščak igra vrlo dobro, zaslužili su pobjedu, sviđa mi se taj njihov Sjeverno-američki stil igre – rekao je Muršak, kojemu je na izlasku iz svlačionice skandiralo 100-tinjak Slovenaca.

Osvrnuo se Muršak i na stanju u Amuru, koje nije dobro.

- Nakon katastrofalne poplave koja je ovoga ljeta pogodila Habarovsk sav novac ulaže se u obnovu grada, pa se klubu ne piše dobro. Vidjet ću što će biti, imam nekih ponuda...

Tko zna, možda završi i u Medveščaku. Nedvojbeno bi bio pojačanje.

Posebna atrakcija na utakmici bila su trojica navijača Amura – Sergej, Vladimir i Vadim, koji su stigli iz 8600 kilometara udaljenog Habarovska.

- Prvo nam je trebalo 10 sati do Moskve, a onda još tri sata do Zagreba. Stigli smo u svom aranžmanu, samo za povratnu kartu potrošili smo 1200 eura (op.a 9000 kuna). Otkud nam novac? Pa bavimo se privatnim biznisom – sa smiješkom na licu rekli su dečki i dodali:

- Odaberemo 6-7 putovanja tijekom sezone, a drago nam je da smo posjetili i Zagreb. Grad je prekrasan, šteta da ostajemo samo dva dana.

U Ledenoj su bili u kratkim hlačama.

- Ovdje je užasno vruće, kod nas su temperature već u minusu – zaključili su dečki, koji su na kraju utakmice plesali i pjevali u ritmu Medveščakovih navijača.

A medvjedi su se pobjedom probili na 6. mjesto Zapadne divizije, sa 33 osvojena boda, jednako kao i peti Atlant. Iduću utakmicu medvjedi igraju u srijedu (17.30 sati), kada u Ledenu stiže Admiral iz Vladivostoka.

>> Na Glumcu će KHL trenirati autoritet

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije