Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOKEJ NA LEDU

Medveščak želi osvetiti Dinamo!

'11.09.2009.....Zagreb...spo....Ledena dvorana Doma sportova, prva utakmica hokejske EBEL lige: Medvescak - Acroni Jesenice..Photo:Marko Prpic/VLM'
'Marko Prpic/VLM'
04.10.2009.
u 11:33

Danas u Ledenoj dvorani (17.30) medvjedi dočekuju Red Bull Salzburg, koji ima proračun 7 milijuna eura.

Nakon što su u petak nesretno izgubili kod Albe Volan u produžecima (6:5), hokejaše Medveščaka već danas u Ledenoj dvorani čeka dvoboj protiv Red Bull Salzburga (17.30 sati).

Imaju NHL trenera
Momčad iz Salzburga u Zagreb dolazi po iskupljenje nakon lošijeg početka u sezonu.

– Bit će teško, jako su brza momčad, vjerojatno najbrža u ligi. Lošije su počeli sezonu jer su doveli 14 novih igrača, no igrat će sve bolje. Oni su u samom vrhu, i sve osim finala Ebel lige za njih će biti velik neuspjeh – rekao je Medveščakov tim menadžer Dragutin Ljubić.

Koliko je Red Bull jaka momčad, potvrđuje i to da imaju nekoliko bivših NHL- igrača, te najveći proračun u ligi (oko 7 milijuna eura). Novac im nije problem jer gazda Dietrih Matešić, austrijski milijarder hrvatskog podrijetla, puno ulaže u klub. Tako njihov trener Pagè Pierre godišnje zarađuje 250.000 eura, a prije Red Bulla trenirao je tri NHL momčadi (Calgary Flames, Minnesota North Stars, Anaheim Mighty Ducks). A najplaćeniji igrači primaju do 300.000 eura. U usporedbi s našima (20 do 60 tisuća eura) i do pet puta više. A zanimljivo, Matešić je vlasnik i nogometne momčadi Red Bulla koja je ove sezone izbacila Dinamo. Možda će medvjedi danas osvetiti plave...

Stigla nova oprema
– Red Bull je momčad koja drži visoku razinu igre, pogotovo u napadu. Bit će nam teško, ali možemo svakog dobiti kod kuće – najavio je Ljubić, koji je jučer u Austriji morao kupovati novu opremu zbog toga jer je velik dio stare uništen u požaru u petak .

Danas još igraju: Villach - Alba, Jesenice - KAC, Olimpija - Linz, Graz - Wienna. Poredak: Villach 14, Graz 12, Vienna 12, Linz 11, RB Salzburg 8, Alba 8, Medveščak 8...

Ključne riječi

Komentara 1

KI
Killer
21:37 05.10.2009.

Bolji je Medveščak od Dinama!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije