Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Enigma Šimunić

MAX! Joe je mnogo bliži Hajduku, Dinamo nije ni bio opcija

'Enttaeuschte Gesichter bei Hoffenheims Josip Simunic (14) nach dem Spiel   Sinsheim, 21.09.10, 1.Fussball Bundesliga, TSG 1899 Hoffenheim - FC Bayern Muenchen, Saison 10/11 Foto: APF    Sinsheim, 21.
'APF/Pixsell'
19.07.2011.
u 19:32

Sportski tjednik Max donosi priču o enigmi Josipu Šimuniću (33). Čitavu je godinu u nemilosti Hoffenheima. Joe ne želi otići iz kluba bez 3,5 milijuna eura koliko bi još trebao dobiti

Situacija mu nije puno bolja ni nakon dolaska novog trenera Holgera Stanislawskog. Izjava Stanislawskog da Joe kod njega počinje od nule kao i svi igrači, ne potvrđuje se, u pripremnim utakmicama Šimunić igra malo.

Time sve više dobivaju na težini prijašnje izjave klupskog menadžera Ersta Tannera koji je otvoreno kazao da se Hoffenheim želi osloboditi hrvatskog braniča jer je "prestar za sustav kojim se igra". Međutim, Šimunić ima dobar ugovor koji mu istječe tek iduće godine i ne želi otići bez otpremnine. Iako Šimunić njemačkim medijima priznaje razgovore s Dinamovim čelnicima, nigdje ne spominje Hajduk.

Oni koji bolje poznaju sve što se događa oko Šimunića tvrde da je to namjerno te da bi Šimunić najradije otišao u Split. Klima mu odgovara, a i mentalitet ljudi bliži je njegovu temperamentu, tako da bi Split bio najbolji izbor. Ne treba smetnuti s uma ni podatak da je menadžer koji se brine o Balakovljevoj trenerskoj karijeri i Šimunićevoj igračkoj ista osoba - Fali Ramadani.

Što se tiče Šimunića i Hajduka, dogovor je postignut, no, naravno, treba prvo vidjeti kako Šimunić može izvući najbolje iz odnosa s Hoffenheimom. Dakle, Dinamo, što se Šimunića tiče, ne dolazi u obzir i nikada i nije bio ozbiljna opcija.

U toj svojevrsnoj pat-poziciji, Šimunić je za Tannera rekao da je neiskren i da mu je radio iza leđa, bivšem treneru Rangnicku predbacio je veliku dozu taštine, a Pezzaiuoliju manjak stila. Priznaje da ga sve što mu se događa u Hoffenheimu jako frustrira te da ne može ostati miran.

Oni koji ga bolje poznaju kažu da je njegovo čudno ponašanje eskaliralo u lipnju prošle godine kada se trebao vjenčati sa svojom djevojkom Marijom Perković iz Berlina. Iz javnosti nepoznatih razloga, Šimunić je samo nekoliko dana prije planiranog vjenčanja otkazao svadbu, koja je trebala biti u Zagrebu. Otkazivanje vjenčanja i svadbe, potvrđuju nam u Berlinu, najteže je podnio otac Šimunićeve djevojke.

O njegovu poznanstvu i druženju s braćom Šapina, u čiji je kafić "King" često zalazio, u Berlinu nije nitko htio govoriti.

Koliko zna biti sarkastičan, Šimunić je pokazao nakon što mu je u klubu priopćeno da je prestar za sustav kojim se igra.

- Iz Amerike ću nabaviti tablete protiv starenja i obojit ću kosu kako bih postao mlađi! - rekao je i ozbiljno dodao:

- Ja ne moram ništa osim umrijeti. U ugovoru mi ne piše da moram otići zbog prekoračenja dobne granice - izjavio je tada Šimunić.

Osim sa svojim trenerima, u čestom je ratu i s novinarima i menadžerima.

>>Cijelu priču pročitajte u novom broju sportskog tjednika Max!<<

Komentara 9

DU
Deleted user
21:27 19.07.2011.

fakat je ovo za nasmijati se... pa uz Tonela, Leku, Vidu, Cufrea, pa i Bišćana, Vrsljka, Ibaneza...pa gdje bi on igrao??? To što ga Bilić forsira, a naši komrntatori svršavaju na njega, to je drugi par cipela, to jest zašto?

OB
-obrisani-
22:30 19.07.2011.

iskreno receno ja nikad nisam njega razumio. pravio je glupe prekrsaje i vise je zla naneo repki nego dobroga. pa onda kad je otisao iz herte ni to nisam razumio! to moze samo budala da ode iz kluba u kojem ga vole postuju i placaju! Nije mi jasno sto se sada cudi?on je sam reko da je tio promenu i zato je otiso i Herte. E sad ako je tio promeniti to sto je bio postovan, to sto su mu tamo vjerovali i jos ga i placali i davali mu da igra sto se sada cudi?

OB
-obrisani-
20:20 19.07.2011.

Autor: Vecernji List..........ha,haaaaaaaaaaaaaa ,haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije