Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Hina, Marko Pavić
DAVIS CUP

Maestralni Čilić razbio Kukuškina, Hrvatska u polufinalu na SAD!

08.04.2018. u 16:10
Marin Čilić odveo je Hrvatsku u polufinale Davis Cupa. Naš najbolji tenisač odigrao je savršen meč i u Varaždinu razbio Mihaila Kukuškina sa 6:1, 6:1 i 6:1.

Hrvatska Davis Cup reprezentacija plasirala se u polufinale nakon što je u Varaždinu u nedjelju Marin Čilić pobijedio za dva sata igre Kazahstanca Mihaila Kukuškina s 6-1, 6-1, 6-1 i donio hrvatskim tenisačima u četvrtfinalu nedostižno vodstvo od 3-1. 

Hrvatska će u polufinalu u rujnu ugostiti tenisače iz SAD-a koji su još u subotu osigurali pobjedu kod kuće protiv Belgije. 

1/11

Čilić je u nedjelju ostavio Kukuškina, 92. igrača svijeta, bez imalo šansi da ostavi Kazahstance u igri, a u meču koji je trajao . Od samog početka Marin se postavio kao treći tenisač svijeta, a vidno demoralizirani Kukuškin, za razliku od meča s Bornom Ćorićem u petak, nije imao nikakvo oružje da ugrozi najboljeg hrvatskog igrača. Čilić je u dva pojedinačna meča u Varaždinu izgubio svega osam gemova, tri mu je uzeo Kukuškin, a pet Dmitrij Popko u petak. 

Marin je odmah na početku meča pokazao zašto je treći na svijetu, za samo 38 minuta dobio je prvi set s 6-1. Čilić se postavio odlučno i čvrsto, bio je agresivan na Kukuškinov servis koji je uzimao u drugom i šestom gemu, a Kazahstanac je uspio dobiti samo jedan gem. 

Čilić je nastavio s odličnom igrom i u drugom setu i odmah je u drugom gemu oduzeo Kukuškinov servis, a to je ponovno učinio još dvaput za uvjerljivih 6-1. Drugi set je trajao svega 31 minutu. 

U trećem setu Marin je ponovio recept iz prethodna dva - odmah je uzeo Kukuškinov servis, a Kazahstancu je dopustio tek počasni gem kod 5-0, kada je propustio i tri meč-lopte te produžio meč za 15-tak minuta. Čiliću je za pobjedu trebalo još čak pet meč-lopti jer je Kukuškin najveći otpor u meču pružio tek na samom kraju.  

Bio je to četvrti ogled Čilića i Kukuškina te treća pobjeda Međugorca koji je slavio u Moskvi (2014) i US Openu (2015), dok je Kazahstanac dobio njihov prvi međusobni dvoboj u Sankt Peterburgu prije deset godina. 

Hrvatska će u rujnu biti domaćin polufinalnog ogleda s Amerikancima, a kao gradovi domaćini neslužbeno se spominju Zagreb, Zadar i Split. 

U dosadašnja četiri međusobna dvoboja u Davisovom kupu, naši su tenisači sva četiri puta slavili protiv Amerikanaca. Prvu pobjedu ostvarili su Ivan Ljubičić i Goran Ivanišević 2003. godine u Zagrebu (4-1) u 1. kolu Svjetske skupine.

Ivan Ljubičić i Mario Ančić kreirali su senzaciju pobijedivši Andrea Agassija, Andyja Roddicka i braću Bryan 2005. u 1. kolu Svjetske skupine u Carsonu, predgrađu Los Angelesa. Bilo je 3-2 za naše tenisače koji su te godine osvojili veliki srebrni pehar.

Marin Čilić i Ivo Karlović donijeli su 3-2 pobjedu nad Amerikancima u četvrtfinalu 2009. na zemljanoj podlozi u porečkoj dvorani Žatika. Posljednju pobjedu kreirali su Marin Čilić, Borna Ćorić i Ivan Dodig, kad su u Portlandu 2016. preokrenuli četvrtfinalni dvoboj u kojem su domaći tenisači nakon prvog dana vodili s 2-0.

HRVATSKA - KAZAHSTAN 3-1

Marin Čilić - Mihail Kukuškin 6-1, 6-1, 6-1

Subota: Ivan Dodig/Nikola Mektić - Timur Habibulin/Aleksandar Nedovjesov 6-7 (2), 6-4, 6-4, 6-2

Petak: Marin Čilić - Dmitrij Popko 6-2, 6-1, 6-2, Borna Ćorić - Mihail Kukuškin 6-3, 6-7 (5), 4-6, 2-6

1/10
Marin Čilić
6:1, 6:1, 6:1
6-1
Mihail Kukuškin
Četvrtfinale Davis Cupa, 14:00, Varaždin
HRVATSKA U POLUFINALU

POBJEDA! Marin Čilić odveo je Hrvatsku u polufinale Davis Cupa. Naš najbolji tenisač odigrao je savršen meč i razbio Mihaila Kukuškina sa 6:1, 6:1 i 6:1.

Hrvatska je tako protiv Kazahstana povela s nedostižnih 3:1. U polufinalu koje se igra od 14. do 16 rujna bit ćemo domaćini SAD-u.

Kukuškin ipak neće ostati bez gema u trećem setu, sada je 5:1. No, Marin će servirati za meč.

Čilić je na gem od pobjede.

OPET BREAK

Opet break Čilića! Kukuškin je doslovno razbijen.

Čilić je nakon puno borbe osvojio gem u kojem je Kukuškin imao break-loptu.

NOVI BREAK

Čilić ima još jedan break!

TREĆI SET

Čilić je osvojio gem na početku trećeg seta.

ČILIĆU DRUGI SET

Kakva igra Čilića! Osvojio je i drugi set sa 6:1, ovaj put za samo 33 minute.

NEZAUSTAVLJIV

Opet break! Čilić je danas sjajan, njegova igra podsjeća na onu iz 2014. kada je osvojio US Open.

Kukuškin je sada imao prvu break-loptu u meču, ali se Čilić uspio izvući.

DRUGI SET

Marin igra sjajno, napravio je break na početku drugog seta.

ČILIĆU PRVI SET

Marin Čilić osvojio je prvi set nakon samo 38 minuta igre.

NOVI BREAK

Novi break Čilića! Sad će servirati za prvi set.

Kukušin je stigao do prvog gema nakon što je Čilić na njegov servis imao 40:40. Marin vodi 3:1.

BREAK ČILIĆA

Bravo za Marina! Odmah je uzeo servis protivniku.

Marin je osvojio prvi gem u meču.

ČILIĆ KREĆE

Počeo je meč, Čilić prvi servira.

Prođemo li dalje, u polufinalu ćemo igrati protiv SAD-a koji je bio bolji od Belgije.

Čilić je treći igrač svijeta i favorit je protiv Kazahstanca koji je 92. na ATP ljestvici.

Trenutni rezultat je 2:1 za Hrvatsku. Čilić je u petak slavio, no onda je Ćorić izgubio od Kukuškina. Jučer su Dodig i Mektić slavili u paru pa nam nedostaje još samo jedna pobjeda za polufinale.

POČINJEMO

Dobar dan i dobro došli na treći dan Davis Cupa u Varaždinu. U četvrtfinalu se sastaju Hrvatska i Kazahstan.

Komentara 9

DU
Deleted user
15:09 08.04.2018.

Bravo Marine ovo je puno bolje od mene u najboljim danima za udžbenike naravno

MO
mobitel20
16:58 08.04.2018.

Super igra ! Bravo Hrvati ! Sada Amere dobit na zemlji, peti put ! Pa onda u finalu tko god bude...iako bi bilo dobro da Spanjolci ispadnu jer bi njih bio red na domacinstvo(lani smo igrali s njima u Osijeku)u) a Nadal je na zemlji...nema su tu sto rec...Navijamo da gricko Ferer izgubi ovaj peti mec.

KE
kentie
11:16 09.04.2018.

super igra...Marine, ali pod hitno moraš popraviti servis, pod hitno, jel protiv top 5 bez preciznog servisa neš moći niš napraviti...sve ostalo u igri je gotovo savršeno....zato sad više na treninzima lupaj servis...pa to je uostalom bio tvoj, ne tako davno, forte u tenisu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije