Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
karlovačka Korana

Marcela, Dario, Ana i Irma osvojili Kup

'za sport 110906..veslanje marcela milosevic snimila kristina stedul-fabac'
'kristina stedul-fabac'
23.09.2009.
u 14:30

Veslači i veslačice sa Žorovice još su jednom potvrdili dominaciju u juniorskoj konkurenciji; kako će biti u seniorima?

Jednu od najboljih sezona u proteklih nekoliko godina veslači i veslačice Korane okončali su još jednim lijepim uspjehom. Na završnici Kupa Hrvatske "Miljenko Finderle" na zagrebačkom Jarunu osvojili su šest odličja, od čega tri zlatna. Ujedno, u tri konkurencije predstavnici karlovačke Korane postali su i ukupni pobjednici Kupa Hrvatske "Miljenko Finderle" za ovu sezonu, nakon održanih šest regata.

Dvije od tri pobjede ostvarene su u juniorskoj konkurenciji; ostvarili su ih Dario Šabić u samcu za juniore A te Irma Šumar i Ana Katušin u dvojcu za juniorke B. Bit će zanimljivo pratiti sljedeće sezone i prijelaz u seniorsku konkurenciju, jer Korana je već godinama poznata po vrlo kvalitetnim mlađim kategorijama i odličnom radu Zlatka Katušina, no u seniorskoj konkurenciji često je dolazilo do popuštanja.

To ne vrijedi za Marcelu Milošević, koja je već sada klasa i među bitno starijim djevojkama, te je u Zagrebu osvajanjem prvog mjesta potvrdila i titulu pobjednice Kupa Hrvatske u samcu za seniorke.

Na posljednjoj kup regati Korana je osvojila i jedno srebrno odličje - uspjelo je to Luciji Škrtić u samcu za juniorke B, te dva brončana odličja - Karla Milošević bila je treća u samcu za juniorke B, a Juraj Katušin i Sven Bohnec u dvojcu na pariće za seniore.

Vrijedi spomenuti i još neke dobre plasmane: Matija Milošević bio je četvrti u samcu za juniore A, a peto mjesto osvojio je Luka Mesarić u samcu za juniore B.

U Zagrebu su nastupili i kadeti, od kojih se najviše očekuje u godinama koje dolaze. Vito Vrbanek i Ivan Rudar osvojili su ukupno 11. mjesto u dvojcu na pariće, a u samcu se Matija Mržljak nije uspio plasirati u finalne utrke.

Tri kup titule doista su lijep kraj sezone, u kojoj su veslačice i veslači Korane nastupili na Mediteranskim igrama te svjetskim prvenstvima za juniore i U23.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije