Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poruka suigraču

Mandžo: Dante, imaš sreće što neću igrati protiv tvog Brazila

mandžukić
Slavko Midžor/Pixsell
27.12.2013.
u 12:09

- Godina je bila nezaboravna, svaki trofej mi je drag, ali takav sam da si stalno zadajem nove zadatke

Davor Šuker, laureat iz 1998., sjedio je u prvom redu u publici i iskreno zapljeskao Mariju Mandžukiću.

Kako i ne bi kada mu je briljantni Bayernov napadač vjerojatno omogućio novi predsjednički mandat u HNS-u. Mandžo je u protekloj godini s Bayernom osvojio pet od šest naslova (izgubio od Borussije iz Dortmunda u Superkupu), ali neusporedivo više od tih trofeja značili su nam njegovi pogoci u kvalifikacijama za SP.

Nagrada me motivira

Posebnu težinu imaju oni protiv Srbije u Zagrebu i Beogradu, te protiv Islanda u Maksimiru kojim je čekirana karta za Brazil. Oprostit ćemo i onaj crveni karton honorirajući sve što je Mandžo napravio prije toga, jer bez njegova doprinosa Brazil vjerojatno ne bismo vidjeli.

– Nadam se da gospodin Šuker nije ljubomoran na mene – poručio je Mandžo primajući nagradu koju su prije njega i Davora u 62 godine ove ankete primila samo još dvojica legendarnih nogometaša, Bernard Vukas (1955.) i Željko Perušić (1960.).

– Dobio sam već puno nagrada, svaka je posebna i svaka mi je motiv da budem još bolji – govorio je Mandžukić.

Sjednete li ikada i rezimirate sve što ste napravili u karijeri?

– Nisam još stigao, možda ću kad budem na odmoru, iako sam i na njemu aktivan. Bit će vremena da vidim što sam sve napravio kada završim karijeru. Godina je bila nezaboravna, svaki trofej mi je drag, ali takav sam da si stalno zadajem nove zadatke. Evo, želim postati prvi Hrvat koji će obraniti naslov u Ligi prvaka, to mi je novi motiv, a želim postići nešto i s reprezentacijom – dodao je Mario.

Svaki gol proživljavam

Zabili ste u finalu Lige prvaka, zabili ste Srbiji u obje utakmice. Koji su vam pogoci draži?

– Svaki gol proživljavam, svaki nosi poseban osjećaj. Ne moram uopće reći koliko mi znače oni protiv Srbije. Svjetsko prvenstvo? Šteta je što neću igrati prvu utakmicu, no bit ću spreman za druge dvije. U Brazilu se moramo postaviti tako da nam zadatak bude da uđemo u drugi krug. Budemo li tako razmišljali svi, to ćemo i postići – naglasio je vječni optimist Mandžukić.

Jeste li sa suigračem, Brazilcem Danteom, razgovarali o otvaranju SP-a?

– Rekao sam mu da ima sreće što ne igram! A on je meni rekao da će nas pobijediti, da Brazil sigurno ide u drugi krug. Kamerun i Meksiko su jaki, no i dalje tvrdim da nam je skupina sasvim O. K.

Najbolji nogometaš svijeta u protekloj godini?

– Meni je uvijek Ronaldov stil bio dobar, no ne mogu preskočiti svoga suigrača Riberyja. Igram s njim, svaki dan vidim što može napraviti. On je zaslužio tu nagradu – zaključio je Mandžukić, koji je već jučer poslijepodne otputovao iz Zagreba na odmor. U Münchenu ga očekuju na početku priprema, 5. siječnja.

Mario je tako postao prvi Brođanin okrunjen naslovom sportaša godine, iako je taj grad već dao dvostrukoga olimpijskoga pobjednika, rukometnoga vratara Venija Loserta.

I dok je, primjerice, bivši nogometni reprezentativac Željko Perušić u ovoj anketi izabran također kao olimpijski pobjednik 1960. godine, a Davor Šuker kao zlatna kopačka SP-a, Mandžukiću je nagradu priskrbila berba trofeja s Bayernom: njemačko prvenstvo i kup, Liga prvaka, europski Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Mandžukić nikada nije nastupio na Olimpijskim igrama, ni na SP-u, niti ima veliki rezultat s reprezentacijom. Pa neka se u prosincu sljedeće godine vrati po trofej SN-a makar kao četvrtfinalist SP-a.

>>Mandžukić je čak i Guardiolu uvjerio da je najbolji na svijetu!

Komentara 1

CA
carpediem
15:17 27.12.2013.

Hoho kad bi Hrvatska usla u cetvrtfinale to znaci da smo najmanje drugi u skupini i da smo u osminifinala izbacili Spanjolsku a to znaci da bi mogli i dalje otici osim cetvrtfinala a to je samo jos bajka i sanjarenje da hocemo proci skupinu kao drugi pa neka i izgubimo u osminifinala od Spanjlske ali kako se ono kaze "lopta je okrugla"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije