Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDRAVKO NA TRIBINI

Mamić: Da mogu birati, radio bih samo sa ženama!

Zdravko Mamić
Nino Strmotić/Pixsell
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
08.06.2010.
u 14:17

Šef Dinama jedan je u nizu govornika koji su na javnoj tribini pokušali upozoriti na probleme u ženskom momčadskom sportu.

Ženski ekipni sport u Hrvatskoj pamti sretnije dane. Dok se individualke još nekako i snađu, za momčadske potrebe uglavnom sluha nema.

Upravo ta problematika bila je tema tribine ''Stanje i perspektive ženskog ekipnog sporta u Hrvatskoj'' u organizaciji HOO-a i MZOŠ-a, gdje je niz sportskih djelatnika i sportaša pokušalo upozoriti na goruće probleme.

Riječ su su, između ostalih, imali Danira Bilić, Dubravko Šimenc, Boško Lozica, Marija Anzulović... Svatko se osvrnuo na svoju ''branšu'', a problemi se uglavnom svode pod isti nazivnik. Nedostaje klubova, ulagača, medijske promocije, djevojaka zainteresiranih za sport, a samim time kvalitete i rezultata.

No, da dame ne budu generalno nezbrinute, potrudio se Zdravko Mamić. Za razliku od drugih prvoligaša, u Dinamu su poslušali preporuku Fife i Uefe te uz muški, djeluje i ŽNK Dinamo Maksimir. Španerice ljepšeg spola hrvatski prvak financira s milijun kuna godišnje.

- Mlađa kći mi je atletičarka, starija trenira tenis, a supruga se rekreativno bavi planinarenjem. Nisam mogao ne pomoći našim nogometašicama, a podrška smo im već deset godina. Sufinanciramo i AK Dinamo Zrinjevac te AK Agram za osobe s invaliditetom u kojima trenira mnogo žena - kazao je Mamić i nastavio:

- Koliko cijenim žene govori i činjenica da ih je u mom radnom kolektivu 90 posto, a da mogu birati, radio bih samo sa ženama.

Poduzetan kakav jest, ponudio je suradnju Gordani Sobol, saborskoj zastupnici i predsjednici ŽNK Agram koji ''diše na škrge'', da se napravi integracija s Dinamovim nogometašicama.

- Žene, morate postati agresivnije i glasnije, zavedite nas, iskoristite svoj šarm! - poručio je Mamić sportašicama kako da izbore dobar status u Hrvata te dodao kako ništa loše nije mislio.

Komentara 3

KA
kakitaki33
16:50 08.06.2010.

e maminjo brzo bi te svukle do gola i odnijele ti sve, jednom sam se salio kod naseg prijatelja u americi, koji je gradio kuce i apartmane i prodavao iste, a ja velim: kak bi bilo da mi prodas ovih 10apartmana u blizini jendog koledja, ja bi un utra stavio samo \"studentice\", a zena mu veli: nedaj ti bok sa zenama imat posla, daleko su gore i neurednije nek decki, mi nikad nismo imali problema sa deckima a sa pucama u 90% , zato maminja ostani sa deckima ali ne onim iz gej partije-hehehehehehe

MI
mitar
14:35 08.06.2010.

Iz bogatoga iskustva,brzo bi pobjegao od njih.

RU
rus4
12:44 09.06.2010.

Dao si ti to Maminjo MARKOTIĆU a ne nogometašicama....Pitaj cure šta one od toga imaju.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije