Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stižu Španjolci

Maksimir ponovno pun! Znate li kada su vatreni imali najveću podršku?

Hrvatski navijači
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/3
15.11.2018.
u 10:23

U utakmici Lige nacija hrvatska nogometna reprezentacija večeras (20.45 sati) igra protiv bivših europskih i svjetskih prvaka Španjolske

Svjetski doprvaci napokon će imati priliku u slavljeničkom sastavu istrčati pred pune tribine maksimirskog stadiona. U utakmici Lige nacija hrvatska nogometna reprezentacija večeras (20.45 sati) igra protiv bivših europskih i svjetskih prvaka Španjolske.

Vatreni će imati fantastičnu podršku s tribina jer su sve ulaznice za dvoboj sa Španjolcima prodane. Iz HNS-a su potvrdili da je prodano 32 tisuće ulaznica, jedino je južna tribina rezervirana za djecu iz nogometnih škola. Španjolski navijači bit će smješteni na zapadnoj tribini.

>> Maksimirske tribine večeras će ponovno biti pune

Hrvatski navijači
1/16

Sličnu takvu podršku Hrvatska je posljednji put imala lani u studenome kada smo u dodatnim kvalifikacijama za SP pobijedili Grčku s 4:1. Tada je vatrene s tribina maksimirskog stadiona bodrilo 30.013 navijača. 

Hrvatska reprezentacija najveću podršku u kvalifikacijama za svjetsku smotru u Rusiji imala je lani u ožujku protiv Ukrajine (1:0), 27.351 gledatelj. 

Najveću gledanost Hrvatska je imala u prijateljskim susretima protiv Meksika i Argentine. U listopadu 1992. vatreni su na Maksimiru pred 40.000 navijača pobijedili Meksikance s 3:0, golove za našu vrstu zabili su Davor Šuker (2) i Dean Računica.

Dvije godine kasnije u lipnju u Maksimir su stigli Argentinci predvođeni Diegom Maradonom. I tada se na tribinama maksimirskog stadiona okupilo 40.000 gledatelja, a susret je završio bez pogodaka.

>> Pogledajte video: evo što su rekli izbornik Dalić i kapetan Modrić

Puni stadioni bili su i u dvobojima protiv naših istočnih susjeda. Takve su utakmice uvijek privlačile gledatelje.

U kvalifikacijama za EP u Belgiji i Nizozemskoj u listopadu 1999. Blaževićevi su izabranici u dvoboju s Jugoslavijom igrali 2:2. Utakmica se igrala pred 38.743 gledatelja, a strijelci za našu vrstu bili su Alen Bokšić i Mario Stanić, dok su za suparnike pogađali Mijatović i Stanković.

A u kvalifikacijama za SP u Brazilu u ožujku 2013. hrvatsku reprezentaciju protiv Srbije bodrilo je 35.722 navijača. Vatreni su pobijedili s 2:0 pogocima Marija Mandžukića i Ivice Olića. 

Rekordni posjet na Maksimiru zabilježen je 19. srpnja 1973. kada se u kvalifikacijama za Prvu jugoslavensku ligu na utakmici Zagreb – Osijek okupilo čak 64.138 gledatelja.

Susret je završio s 2:2, a  Zagrepčani su elitni razred izborili boljim izvođenjem jedanaesteraca.

>> Pogledajte video: vatreni na prijamu kod predsjednice

Komentara 24

CR
crodux
11:07 15.11.2018.

Hvala bogu da se Jovanovićeva "močvara" nije isušila..Lijepo je bilo vidjeti pun stadion prošli tjedan kad je Dinamo igrao a i ovo sada bit će prelijepo..Samo naprijed a Jovanovići, MilovanovćI, Ostojići neka pate!

Avatar Croat
Croat
11:20 15.11.2018.

jos se sjecam proloma oblaka na utakmici protiv argentine i maradone ali niko nije napustio stadion.

Avatar zagorac2
zagorac2
10:32 15.11.2018.

maximir pun dok nema stefanovica, jovanovica, BBBovca, Torcide, nas hajduk i slicnih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije