Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svaki poraz ih jača

Lukša Jakobušić: 'Juniori su na velika vrata došli u Europu, svi mogu biti ponosni'

Split: Ivan Leko novi je trener Hajduka
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
24.04.2023.
u 21:19

Kazao je kako su nogometni velikani osobito impresionirani bili navijačima čija se "ljubav pretočila s tribina na teren". S njime se, usprkos užarenim emocijama slažu i igrači, koji su ipak vrlo ponosni na svoj uspjeh i igru tijekom natjecanja

Nakon što su u finalu juniorske Lige prvaka izgubili protiv nizozemskog AZ Alkmaara rezultatom 5:0, na ishod derbija se osvrnuo i predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić. "Ponos, to je ono što svi osjećamo. Možda je ovo kraj, a nama se čini da je početak. Pokazali smo da nam je mjesto u Europi. Juniori su na velika vrata došli u Europu. Uvijek nešto fali. Čestitam AZ Alkmaaru, ali čestitam i svim igračima, stožeru, cijelom klubu. Ponosni mogu biti Split, Dalmacija, Hrvatska i šire" kazao je Jakobušić, dodajući kako je ovaj 112 godina star klub pokazao svoj značaj Europi, piše Dalmatinski portal.

Komentirao je i navijače. "To je Hajduk. Imamo nevjerojatne navijače koji su uz nas. Mi 18 godina nismo bili prvi, deset godina nismo bili drugi. Lani smo ispali od Atletico Madrida pa smo se ove godine vratili. Svaki poraz te jača. Mi smo to na žalost navikli, ali ovi momci imaju karakter. Zato tribina skandira, zato ih volimo, dali su sve od sebe", rekao je predsjednik Hajduka.

Rekao je i da su ih nogometne legende "malo zaboravile", ali da su  "impresionirani Akademijom, sa svime što radi šef". Dodaje i kako ih je fascinirala "ljubav koja se pretočila s tribina na teren". Na kraju se zahvalio Aleksandru Čeferinu, prvom čovjeku UEFA-e

Na ishod finalne utakmice osvrnuli su se i igrači. Još uvijek pod dojmom utakmice i ponekad teško susprežući suze. Vratar Borna Buljan rekao je kako se momčad raspala u drugom poluvremenu i nije se uspjela vratiti, ali da imaju na što biti ponosni. S njime se složio i kapetan Marko Capan rekavši: "Svi smo trenutno tužni, nismo osvojili prvo mjesto, ali ovo je medalja zlatnog sjaja." Poraz je vrlo emocionalno proživio i Roko Brajkovič, ali i trener Marijan Budimir.

VIDEO: Nizozemci su prejaki, ali juniori Hajduka su vrh Europe i zaslužuju kraljevski doček!

Komentara 1

SS
sokac sa drave
08:37 25.04.2023.

Kako god ne navijam za seniore hajduka ali bas nikada tako sam sa srcem navijao za mlade hajdukovce i zelio sam im ono dabog da da sve pobjedili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije