Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skauti na finalu

Utrci za Luku Vuškovića pridružuju se Liverpool, Chelsea i Newcastle: Uspoređuju ga s Piqueom

Ženeva: Polufinalni susret Lige prvaka mladih između Hajduka i Milana
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
24.04.2023.
u 18:24

Najmlađi je igrač koji je ikad nastupio u HNL-u, samo dva dana poslije šesnaestog rođendana. Mladog stopera zastupa izraelski nogometni agent Pini Zahavi, a brat mu igra na istoj poziciji za njemački njemačkog drugoligaša Hamburg SV.

Nakon što su predstavnici Manchester Cityja pokazali interes za Hajdukovog Luku Vuškovića (16) i svjedočili polufinalnoj utakmici juniorske Lige prvaka u kojoj je Hajduk s 3:1 pobijedio Milan, utrci za mladog stopera na finalu natjecanja priključili su se Liverpool, Chelsea i Newcastle. Vuškovića uspoređuju s Gerardom Piqueom, premda pojedinci smatraju da bi mu probleme u pokretljivosti mogla stvarati visina (196 cm). Manchester City je dao ponudu od 12 milijuna eura, a utakmici bi se mogle pridružiti i druge vodeće svjetske momčadi piše Daily Mail.

Ujedno je i najmlađi igrač koji je ikad nastupio u HNL-u jer mu je profesionalni debi bio samo dva dana nakon 16. rođendana. Tada je igrao protiv Dinama, a u dosadašnjih pet nastupa zabio je jedan gol. Zastupa ga izraelski nogometni agent Pini Zahavi. Ukoliko se pridruži Cityju, izgledno je da će se najprije naći u klupskoj akademiji. Stoperska pozicija očigledno leži drugima u obitelji, s obzirom da Lukin brat, Mario Vušković (21), na toj poziciji igra za Hamburg SV.

Iako engleski mediji uporno izvještavaju o interesu engleskih klubova, doznajemo iz krugova bliskih igraču da to nije izgledna opcija. Najviše su zagrizli Manchester City Arsenal, o kojima se i manje piše, ali zbog Brexita engleski klubovi imaju zabranu potpisa s igračima iz inozemstva prije nego oni napune 18 godina. Tomislav Erceg koji skrbi o karijeri mladog hajdukovca bio je u Ženevi, bili su tamo zbog Vuškovića i skauti brojnih klubova, ali konkretnijih dogovora još nema.

VIDEO: Biciklisti pokorili hrvatske otoke: Preko 200 timova natjecalo se na međunarodnoj utrci 4Islands MTB

Komentara 10

DU
Duupin
18:48 24.04.2023.

Nakon onako naivnog penala više nema zainteresiranih

DU
Deleted user
19:42 24.04.2023.

Zašto pumpate atmosferu koja ne postoji? Dečko je uvjerljivo loš, u kojoj god konkurenciji igra . Stalno je kriv za nekakve golove, danas uvjerljivo najgori na terenu. Nego, ako je on 12 milijuna, koliko je poku? 500?

RS
rasta sev
19:34 24.04.2023.

Hajdukov tić usra se u gnjezdo, cijena u slobodnom padu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije