Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJEDOČIO 1990.

Luis Scola: Gotovo sam zaplakao na film o Draženu i Divcu

Luis Scola
Reuters
08.03.2011.
u 16:37

U intervjuu za Croatian Soccer Report argentinski košarkaš govorio je kako je gledao finale SP-a 1990. između Jugoslavije i SSSR-a.

Argentinski košarkaš Luis Scola kao dijete svjedočio je sceni koja je ušla u povijest i promijenila mnogo toga. 1990. imao je deset godina, u njegovoj zemlji održavalo se SP u košarci, a on je čistio parket i sakupljao lopte. Svjedočio je tako i finalu, pobjedi Jugoslavije nad SSSR-om (90:75), a nije zaboravio ni trenutak kada je Divac na pod bacio hrvatsku zastavu.

Napadač Houston Rocketsa rekao je kako je tek kasnije shvatio što je taj čin označio i da mu je film o Draženu i Divcu ''Odjednom braća'' otvorio oči. Više pogledajte u intervjuu Croatian Soccer Reporta.

Komentara 2

AN
Andreeejjj
11:15 10.03.2011.

Sta i kako god, imas protivnike koje volis i saradnike koje mrzis, jel takav je zivot nažalost! A pojam \"legenda\" kad dodje nekom u glavu postaje mit, ali njihov odnos moze samo dobar psiholog da objasni, a ne laik kao ovi komentatori ovdje. Prica nije o dvojici prijatelja, vec o posebnom odnosu dvoje specificna covijeka u specificno vrijeme i u specificnim situacijama! Uostalom, zar nisu Draženova majka i brat rekli najvjerodostojnije....

AN
Andreeejjj
19:53 10.03.2011.

BLIC: izjave - Biserke i Aco Petrovića! - Dražen je na taj način pokušavao da u novoj sredini zatraži pomoć i savet prijatelja i saigrača iz nekadašnje reprezentacije s kojim je godinama bio cimer - kazala je juče za „Blic” Biserka Petrović, majka pokojnog Petrovića. Aleksandar Petrović, popularni Aca Trica, nekada proslavljeni košarkaš zagrebačke Cibone i reprezentacije SFRJ, takođe razrešava svaku sumnju u prijateljstvo njegovog pokojnog brata i NBA zvezde Vlade Divca. - Kada dva košarkaška znalca provedu pet godina u reprezentaciji kao cimeri, onda je sasvim logično da postanu odlični prijatelji. Dražen i Vlade su bili izuzetni prijatelji, čemu sam i sam svedočio 1986. i 1987. godine, dok sam bio njihov saigrač u reprezentaciji SFRJ. Verujem da se komentari Stojka Vrankovića tiču tvrdnje da su moj pokojni brat i Divac bili najbolji prijatelji. Vranković poznaje Dražena od malih nogu, zajedno su se košarkaški razvijali i mnogo ga je potresla pogibija mog brata. Sve drugo su gluposti. Dražen i Divac su definitivno bili dobri prijatelji koji su delili tajne, radosti, očaj, slavu... Sve. Na terenu i van njega. Čuli su se telefonom kada su igrali u NBA - kaže za „Blic” Aleksandar Petrović.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije