Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPLET Još dva kluba u osmini finala Lige prvaka

Liverpool i Chelsea osigurali drugi krug

nog-chel-txt.jpg
import
24.11.2005.
u 00:33

Jučerašnje utakmice Lige prvaka razriješile su sve dvojbe samo u jednoj skupini. Naime, pobjeda Chelsea u Belgiji i domaći bod Liverpoola u srazu s Betisom osigurali su engleskim momčadima mirno čekanje posljednjeg kola Lige prvaka.

Chelsea je sve sredio u otvaranju utakmice, dva ubačaja Franka Lamparda iskoristili su Crespo i Carvalho, pa je već nakon 15 minuta sve bilo jasno. Uostalom, pobjeda Mourinhove momačdi bila je zicer. Slabašni Anderslecht nastavio je niz bez pobjeda u Ligi prvaka. Liverpool je ionako bio u dobrom bodovnom položaju, Bod na Anfieldu protiv Betisa ne bi se mogao označiti velikim uspjehom europskog prvaka, ali i taj je bod velik jer je Liverpoolu osigurao prolazak u drugi krug. Betis bi u igri ostao samo da je pobijedio. Ovako, Španjolci će svoje europske ispite nastaviti u Kupu Uefe, a u posljednjem kolu utakmicu bez posebnih, rezultatskih napetosti mogu odigrati na Stamford Bridgeu Chelsea i Liverpool.

U skupini F sve je bilo jasno i prije jučerašnjih utakmica, Lyon i Real su bili sigurani putnici u sljedeći krug. Tek je Rosenborg domaćim bodom osigurao Kup Uefe, Olympiacos je izvisio. No, u grupama E i H bit će još jako zanimljivo. Doduše, Inter je odavno prvi, ali Rangers, Artmedia i Porto još se bore za drugo mjesto. U F skupini još je kompliciranije, Milan i Schalke imaju po osam, PSV sedam bodova, Fenerbahçe se tek može pobjedom nad PSV-om izboiti za treće mjesto. Samo, Nizozemci igraju kod kuće i pobjedom će iz utrke izbaciti jednog od vodećih, ispast će Milan ili Schalke, ovisno o njihovu međusobnom rezultatu. Bit će to utakmica odluke, pravi šlag


Ševčenko najbolji strijelac

Milanov ukrajinski napadač Andrij Ševčenko s četiri pogotka turskom Fenerbahçeu postao je vodeći strijelac Lige prvaka sa šest pogodaka. Ševčenko u dosadašnjem dijelu natjecanja ima i najviše udaraca u okvir vrata (14). Drugo mjesto na listi strijelaca drži Ronaldinho s pet pogodaka. John Carew, Vincenzo Iaquinta i David Trezeguet do sada su postigli svaki po četiri pogotka. (žj)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije