Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 2019. godini

Legendarni nogometaš nije izabrao Modrića, pogledajte koju dvojicu je proglasio boljima

Luka Modrić
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/4
27.12.2019.
u 07:00

- Petković je igrao dominantno u Dinamu, bez njega bi plavi bili puno slabiji, a u reprezentaciji je od prve utakmice igrao kao rutiner, a ne debitant - objasnio je svoj izbor Pamić

Od prethodnih devet članova Večernjakova žirija u izboru za Nogometaša godine čak osmorica na prvo su mjesto izabrala Luku Modrića, a samo ga je Joško Jeličić stavio na drugo mjesto, iza Marcela Brozovića.

Današnji član žirija, Igor Pamić, Modrića je stavio na treće mjesto.

– Ne treba govoriti o kvalitetama Luke Modrića, uostalom bio je najbolji igrač svijeta u 2018. godini. Ali ovo je izbor za 2019. i zbog njegovih slabijih igara za Real, odnosno bitno manje minutaže nego prethodnih godina, stavio sam ga na treće mjesto – objasnio je u uvodu Pamić pa otkrio zašto je na prvo mjesto stavio Brunu Petkovića.

– Igrao je dominantno u Dinamu, bez njega bi plavi bili puno slabiji, a u reprezentaciji je od prve utakmice igrao kao rutiner, a ne debitant. Bez njega bismo teško izborili Euro, baš je radio razliku svojim igrama za Hrvatsku.

Iza Petkovića je Marcelo Brozović.

– Kada bih gledao samo posljednjih šest mjeseci, onda bi Broz čak bio i prvi, no moram uzeti u obzir da je prvi dio godine odigrao nešto slabije. No otkad je ljetos na Interovu klupu stigao Antonio Conte, Marcelo igra čudesno, najbolji je igrač kluba koji je vodeći u Serie A. A u reprezentaciji je također nezamjenjiv, jako puno donosi Dalićevoj momčadi.

Visoko, na četvrtom mjestu, u Pamićevu izboru je Dejan Lovren.

– Pa čovjek je prvak Europe s Liverpoolom, a zabijao je i neke važne golove za Redse. Bio je i dosta ozlijeđen, ali kad god je igrao, bilo je to na vrhunskom nivou. Kad je on u sastavu, mirnije gledam utakmice reprezentacije – kaže Paminjo.

Vlašić najviše napredovao

Kao hrvatskog igrača koji je najviše napredovao u 2019. Pamić je izdvojio Nikolu Vlašića.

– I meni je iznenađenje koliko je napredovao. On je velika budućnost naše reprezentacije, bit će uskoro ključan igrač. Svaka čast Daliću što mu je vjerovao, a Nikola mu je vratio zabivši 2-3 ključna gola na putu do Eura. Ma obožavam gledati Vlašića, baš je kompletan igrač.

Iako je ovo izbor najboljeg igrača, Pamić je želio naglasiti važnost Zlatka Dalića u reprezentativnim uspjesima.

– Dalić je kralj, radi fenomenalan posao. Nakon osvojenog srebra u Rusiji nije mu bilo lako, još su mu se oprostili i neki važni igrači. Ali svejedno je uspio kao prvi iz skupine odvesti Hrvatsku na Euro, a uz to još i etablirati, i to u prvih 11, nekoliko novih igrača poput Vlašića, Livakovića, Petkovića, Brekala, Barišića.

Bilo je nekoliko kriznih situacija, ali Dalić je u njima uvijek odlično reagirao. Ima znanje, odlučnost i muda, zato je uspješan – kaže div iz Žminja te dodaje:

– Opet imamo momčad koja na Euru može do medalje. Doduše, veliko natjecanje uvijek je zeznuto, možemo biti prvi, ali i posljednji.

Igor Pamić ne krije da je dinamovac, uostalom u maksimirskome je klubu bio od 1993. do 1995. godine. A u 2019. guštao je u odličnim igrama Dinama u Europi.

– Vidio sam fantastičan Dinamo u posljednjih 12 mjeseci. Energija u klubu i oko kluba je konačno onakva kakva treba biti, od igrača, trenera, navijača. To je nedostajalo plavima za iskorak. Bjelica je bio miran, siguran u sebe, a sigurno da mu je pomoglo to što je zadržana momčad iz prethodne sezone. Bez toga nema pravog rezultata – kaže Pamić.

Neshvatljiv otkaz Buriću

Iza Hajduka baš i nije blistava godina.

Hajduk je institucija, ali s tom se institucijom posljednjih godina netko očito igra. Iskreno, ja ne mogu shvatiti zašto je bilo toliko negativnosti i želje za smjenom Damira Burića. Pa čovjek je preuzeo klupu nakon raspada sistema protiv Gzire, te uspio Hajduk dovesti na drugo mjesto. A to drugo mjesto je ustvari prvo pošto je Dinamo svijet za sebe.

Nije mi drago kad se olako smjenjuje kolege trenere, ali drago mi je što su u Hajduk sad stigli moji prijatelji Stanić i Tudor. Želim im puno sreće, da podignu Hajduk tamo gdje zaslužuje biti.

Ključno će biti kakav će posao odraditi u idućih šest mjeseci. Ako uspiju pripremiti momčad za ljeto 2020. godine i izlazak u Europu, onda će biti uspješni – zaključio je Pamić koji praznike provodi s obitelji u Žminju, u iščekivanju nekog novog posla.

Bez angažmana je od veljače, kada je dao otkaz u crnogorskom prvoligašu Titogradu.

– Volim raditi, najsretniji sam kad sam na klupi, ali znalce nitko ne želi, sad su moderni ovi treneri kompjuteraši. Ma stići će novi posao kad-tad, ne brinem se – zaključio je Pamić.

1. Bruno Petković (Dinamo)10 bodova

2. Marcelo Brozović (Inter)9

3. Luka Modrić (Real)8

4. Dejan Lovren (Liverpool)7

5. Nikola Vlašić (CSKA)6

6. Dominik Livaković (Dinamo)5

7. Ivan Rakitić (Barcelona)4

8. Andrej Kramarić (Hoffenheim)3

9. Borna Barišić (Rangers)2

10. Domagoj Vida (Beşiktaş)1

Igor Pamić rođen je 19. studenoga 1969. u Žminju. Dijete je Pazinke, prvi dio profesionalne karijere proveo je u Istri i Pazinki, nakon toga nosio je dres Dinama (tadašnje Croatije), Osijeka, a potom je otišao u inozemstvo gdje je igrao za Sochaux, Hansu Rostock i Grazer AK.

Odmah po završetku igračke karijere postao je trener. Prvo je vodio svoj Žminj, a nakon toga Pulu 1856, Karlovac, Istru 1961, Koper, Hrvatski dragovoljac i Titograd.

Kao igrač pet je puta igrao za A-reprezentaciju.

– Nije puno, ali ponosan sam što sam bio dio obitelji vatrenih. Igrao sam za Hrvatsku na kultnom Wembleyu protiv jednog Paula Gascoignea na terenu, a bio sam i na velikom natjecanju s Hrvatskom, na Euru 1996. godine.

Igrao sam tamo utakmicu protiv Portugala. Imao sam peh da sam bio napadač u generaciji s genijalcem Šukerom, inače bih imao više nastupa.

Komentara 4

IV
IvoDivo
09:03 27.12.2019.

Ako su jeličić i panić legendarni igrači onda je milanović legendarni skakač.

MU
muh
07:42 27.12.2019.

Lukica nikad nije bio najbolji to što je dobio one nazive je čisti promašaj i omaj ko kuži nogomet to dobro zna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije