Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALONOGOMETNI TURNIR

Legenda Kutije šibica: 'Modrić je kod mene isprobavao tenisice jer nije imao u čemu igrati'

Zagreb: Luka Modrić s tribina prati utakmicu 52. Kutije šibica, turnira za žene
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/9
28.12.2023.
u 07:00

Nama je Kutija bila sve. Da smo možda igrali više druge turnire, možda bismo osvojili više Kutija. No, imali smo svoje obaveze, obitelji, i čim bi prošao prosinac, nije nam palo na pamet da igramo druge turnire. – rekao je Antonio Franja

Od četiri današnja polufinalista malonogometnog turnira Kutija šibica dva su već osvajala ovaj prestižni turnir. Biberon Koestlin 2022. godine te Promotionplay Domograd, koji je slavio 2010., 2012. i 2014. Obrani li Biberon naslov, postat će peta momčad u povijesti kojoj je to uspjelo. Prije su naslov obranili Trešnjevka, Uspinjača, Vero Tinus, Nacional i Riva Grupa, kojoj je čak pošlo za rukom triput za redom osvojiti turnir.

Osmorica veličanstvenih

Čak osam igrača Promotion Playa sudjelovala su u osvajanju svih dosadašnjih Kutija: Baričević, Štrok, Ješe, Jakirović, Franja, M. Bisaku i Čuić. Zanimljivo je da sedam od njih igra u ovogodišnjem finalu veteranskog turnira za Promotion Play. Igrao bi i Sergej Jakirović, no on je uoči početka turnira rekao da zbog obaveza u Dinamu, gdje je prvi trener, ove godine neće igrati. Zanimljivo je da je većina igrača Promotion Playa veliki nogomet igrala za Inker iz Zaprešića.

GALERIJA Dinamo i Hajduk bez pogodaka na Maksimiru! VAR poništio gol Dinama

Zagreb: Luka Modrić s tribina prati utakmicu 52. Kutije šibica, turnira za žene
1/50

– Kada smo prvi put osvojili Kutiju, triput smo do završnice prošli izvođenjem kaznenih udaraca. Izgleda da je to tako moralo biti, to je negdje bilo zapisano. Mislim kako smo puno naučili iz finala 2006. godine, kada smo dobili pravu "šamarčinu" od Agrokora (0:5). Sada smo bili pametniji i strpljiviji, nismo lutali protiv pravih malonogometaša iz momčadi Mal-Gal. U finalu je slučajno njihovu vrataru jedna lopta prošla kroz noge, tamo se našao Čuić i sve ostalo je povijest. Finale? Ma to je neopisivo iskustvo za bilo koga tko je rođen u Zagrebu. Mi svi kao klinci sanjamo Kutiju, ma za nas je to bilo više od Lige prvaka – rekao je Antonio Franja, koji se sjeća i kako je ova momčad nastala 2006. godine.

– Nastali smo iz bivše Pizzerije Dvojka. Promotion Play je bila neka moja vizija menadžerske agencije koja nije zaživjela, ali nam je to ime ostalo do danas. U međuvremenu su nas neki igrači napustili, poput Nike Kranjčara – istaknuo je Franja, koji danas vodi seniorsku momčad Promotion Playa.

Dvije godine poslije Promotion Play uvjerljivo osvaja Kutiju šibica.

– Uh, te smo godine igrali možda i najljepši mali nogomet. Baš smo bili opušteni, sve je bilo puno lakše kada smo iza sebe već imali jednu osvojenu Kutiju. Te godine sjajan turnir odigrali su Hrvoje Štrok i Manuel Bisaku, koji je u finalu zabio tri pogotka. Jedan od njih bio je nevjerojatan, možda i najljepši pogodak cijelog turnira. Na Kutiji šibica ništa ne možete napraviti bez prave atmosfere, morate kraj sebe imati nekakvog lika koji će dizati atmosferu. A mi smo imali našeg Slindra, Zokija policajca i fizioterapeuta Juricu Bendelju.

VEZANI ČLANCI:

Slijedili ste neka svoja pravila?

– Poslije svake utakmice išli bismo na pizzu u DG, to je bila naša tradicija. Na kraju se nikome više nisu jele pizze, ali smo svejedno išli. Neke smo stvari pokupili od legendarne Riva grupe, te cake koje nam je prenio Čivrag. Nikada nismo gasili svjetlo u svlačionici... Tko bi zadnji zaključavao svlačionicu, ni u ludilu nije smio ugasiti svjetla. Ja sam uvijek sa sobom nosio majicu na koju bih prolio malo Coca-cole i malo Red Bulla, samo da bude ljepljiva. Često je u večernjim terminima parket bio sklizak pa bismo prije izlaska na parket svi đonove tenisica gurali u tu ljepljivu majicu, da nam se ne skliže. Možete misliti kako je ta majica smrdjela do finala.

Modrić nije imao tenisice

Prije gotovo deset godina Promotion Play osvojio je svoju, za sada, posljednju Kutiju šibica.

– Te su nam godine Kovačec i Bišćan donijeli dimenziju više. Bišćan je valjda sam riješio susret četvrtfinala, a Kovačec polufinale i finale. Znate što je zanimljivo? Svake sam godine za Kutiju lovio malonogometaše, neke "kapitalce" s kojima bismo bili još jači. Neki su, poput Penave i Grcića, nastupali za nas, a neki bi nam obećali i onda bi se u zadnji trenutak predomislili. No, baš svaki put kad bi nas otkantali, njihove momčadi ispale bi u prvom kolu – istaknuo je Franja.

VEZANI ČLANCI:

Zanimljivo je da niste nastupali nigdje osim na Kutiji šibica?

– Nama je Kutija bila sve. Da smo možda igrali više druge turnire, možda bismo osvojili više Kutija. No, imali smo svoje obaveze, obitelji, i čim bi prošao prosinac, nije nam palo na pamet da igramo druge turnire.

Luka Modrić je na Štefanje došao pogledati utakmice četvrtfinala. Malotko zna da je Luka igrao na Kutiji šibica, i to 2004. godine, kada je nosio dres Zaprešićana. Na turniru je igrao za Renault Auto Krešu. U tri nastupa postigao je jedan pogodak.

– Sjećam se kako je kod mene doma isprobavao razne tenisice za turnir jer u to vrijeme nije imao u čemu igrati. Odradili smo dobar turnir, ali smo ispali u osmini finala – rekao je Damir Mužek.

Uz Modrića tada su igrali Pipinić, Mužek, Brnas, Strupar, Adamić, Bogadi, Kosić, Perković.

VIDEO Kramarić nakon osam godina odlazi iz Hoffenheima, njegov menadžer sve otkrio

Komentara 1

FO
Fotofreek
09:35 28.12.2023.

Bravo Luka, bio si i ostao gospodin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije