Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA ISKUSTVA

Legenda hrvatske košarke odgovorila na važno pitanje o našoj reprezentaciji

Emil Tedeschi i Jasmin Repeša
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/9
12.04.2019.
u 07:50

Budućnost je ne samo gradski nego i nacionalni projekt. Pa mi smo na ligaškoj utakmici protiv Cedevite, koja se igrala u ponedjeljak, imali 6000 gledatelja. A i ovamo su došli naši navijači

Premda se te večeri činio najmirnijim među gostima iz Podgorice, nakon završne sirene treneru Budućnosti Jasminu Repeši pao je težak teret s leđa. Kao negdašnji trener Cedevite imao je “biti ili ne biti” zadatak da sa svojim skupocjenim sastavom, vrijednim četiri milijuna eura, eliminira dvostruko jeftiniju momčad svojeg bivšeg kluba i da se plasira u finale regionalne ABA lige.

– Budućnost je ne samo gradski nego i nacionalni projekt. Pa mi smo na ligaškoj utakmici protiv Cedevite, koja se igrala u ponedjeljak, imali 6000 gledatelja. A i ovamo su došli naši navijači.

Bell je rijedak Amerikanac

Došli su, a prema propisima lige, ne bi smjeli, no to je očito posljedica poslovnog partnerstva dvojice predsjednika, Tedeschija i Bokana. A njih dvojica najviše definiraju dobre odnose ovih dvaju klubova.

– Tako nekako. Uostalom, naš VIP salon nakon svake utakmice pun je proizvoda Atlantic Grupe.

Takva privrženost klubu kakva je u Podgorici, koliko god je dobra, toliko zna biti i pritisak za trenera iste te momčadi.

– S obzirom na to da sam u karijeri puno toga prošao, mogu ja podnijeti i više toga.

A još veći pritisak čeka ga u reprizi prošlogodišnjeg finala ABA lige, u seriji između Budućnosti i Zvezde. Hoće li biti tragedija ako Budućnost ne obrani naslov?

– Neće, no moramo sve učiniti da to napravimo.

Osim što je on bivši cedevitaš, Repeša je u svojem sastavu imao dva igrača (Gordić i Bell) koji su nekad igrali za Zagrepčane i koji su se znali “osvetiti” za otpisivanje iz tog kluba. Je li Jasko takvo što koristio kao motivacijski alat kod svojeg Amerikanca Jamesa Bella koji je u prosincu od Cedevite dobio otpusno pismo?

>>> Pogledajte što su rekli juniori Cibone nakon osvojene ABA lige

– Bell je podcijenjen, gledaju ga kroz šut, a on je odličan defenzivac i vrijedan momčadski igrač, a takvi Amerikanci su rijetki.

Drugim riječima, Amerikanci su obično “rastrošni”?

– Bell je igrač koji će sve dati za momčad, ako treba napravit će i pet prekršaja u pet minuta.

Izrazito koristan za bilo koju momčad, za koju će igrati, trebao bi biti i 16-godišnji Roko Prkačin.

– To kako je Roko igrao taj juniorski finale ABA lige protiv Zvezde, to je da ponovno pogledate utakmicu, pa još jednom, pa i pet puta. Nije me iznenadio, ali oduševio me svojom raznovrsnošću.

Je li to kalibar talenta koji vraća nadu u svjetliju budućnost hrvatske reprezentacije?

– Roko je već sada u puno stvari Šarić, s time da on ima bolje, vretenasto tijelo. Šarić je u tim godinama bio sjajan u prepoznavanju situacija na terenu, no on je išao na svoju enormnu volju.

Ne treba skidati glave

Na čijem bi pogonu naša reprezentacija trebala nastaviti svoj život? Pitamo to čovjeka koji se nije uspio dogovoriti oko trećeg preuzimanja Hrvatske?

– Bilo bi neukusno da ja po medijima govorim o favoritima. Istina je da smo lutali i ne treba pobjeći od toga, no onaj koji radi i griješi, a tko ne radi, taj samo priča i kritizira. Ne treba nikome skidati glavu, ali svi moramo biti svjesni da smo činili pogreške. Evo, i vi i ja možda smo mogli za koji promil doprinijeti da nam košarka bude bolja. Po meni je tu puno posla pa bi izbornik trebao biti profesionalac. Nije lako napraviti funkcionalnu reprezentaciju, a taj čovjek trebao bi ne samo podizati kvalitetu mladih igrača nego i trenera.

>>> Pogledajte čime se bavi Antonio Vlaić koji igra prvu košarkašku ligu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije