Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMET Blaženko Lacković u Njemačkoj juri svoj drugi svjetski naslov

Lacković: Ovi mladi dečki vrijede nam zlata

ost-lac-txt.jpg
import
16.01.2007.
u 15:18

Nakon posljednjeg mjesta na Europskom prvenstvu u Švedskoj 2002. godine, Lino Červar je godinu dana kasnije dao priliku nekim novim klincima. Prvi desni vanjski bio mu je tada 23-godišnji Blaženko Lacković.

Lini će biti teško
Nakon osvojenog zlata prozvali su ga “Vudri ga Blaž”. Četiri godine kasnije u svojim vitrinama ima već svjetsko zlato i srebro, olimpijsko zlato te dva četvrta mjesta na europskim prvenstvima.
– Već smo svi malo stariji pa nam ovako jake pripreme sve teže padaju. Sad, kad malo bolje razmislim, ovo su mi i najteže pripreme u karijeri. No, ne damo se mi. Sve ćemo to naplatiti na Svjetskom prvenstvu – rekao je Lacković.
O prognozama neće ni čuti.
– Neću ništa prognozirati. Bitno je da dobro igramo i da nema ozljeda. Nakon duljeg vremena napokon imamo i dugačku klupu, imamo po dva dobra igrača na svakoj poziciji. Ovi nam novi dečki zlata vrijede, zaista. I znam kako će Lini biti teško otpisati nekoga prije početka Svjetskog prvenstva – rekao je Lac.

Tijesne dvorane
U favorite prvenstva, uz Hrvatsku naravno, ubraja Španjolsku, Francusku, Dansku, Njemačku...
– I Mađarsku. Mislim da bi oni mogli biti iznenađenje – rekao je Lacković.
Igrajući već godinama za Flensburg, Lacković vrlo dobro zna kakva će atmosfera dočekati naše.
– Sve dvorane u kojima će se igrati velikog su kapaciteta, ali važnija je činjenica da će biti puno naših navijača. Pogotovo u Stuttgartu. Šteta što se tamo ne igra u dvorani za 12.000, već za 6000 gledatelja – rekao je Lacković.


Od Varteksa do Njemačke

Blaženko Lacković nije više onaj zaigrani dječak otprije nekoliko godina. Sa svojih 26 razmišlja izuzetno zrelo. Nije sklon incidentima, premda mu je rukometna karijera bila dosta burna. I danas se s mukom sjeća one stanke kada je bio član Metkovića a nije mogao igrati. Na kraju se vratio u Zagreb, odakle je otišao u Flensburg. Naravno, uvijek se rado sjeća i svojih prvih rukometnih koraka u Varaždinu. U Njemačkoj ga vrlo cijene, ali i u reprezentaciji gdje je dobar sa svima. Želi pomoći i onim mlađima. Oduševio ga je Duvnjak, još na utakmici Zagreba i Flensburga. Najčešće se druži s Goranom Špremom, s kojim je dugo igrao u Zagrebu, a poslije i Flensburgu. Dugo je i u sretnoj vezi, iako o svojoj djevojci ne želi puno pričati.


Bez otpisa do povratka u Zagreb

Lino Červar, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, i dalje razmišlja o tome koja trojica igrača neće putovati na Svjetsko prvenstvo. Sigurno je da neće voditi jednog vratara, jedno lijevo krilo i jednog vanjskog igrača. – Mislim da do povratka u Zagreb Lino neće nikoga otpisati. U srijedu ujutro imamo još trening u Poreču, a onda dolazimo u Zagreb. Vjerujem da će se u srijedu sve znati. U Zagrebu smo još obvezni nazočiti potpisivanju sponzorskog ugovora s HEP-om. U četvrtak putujemo u Njemačku – rekao je Slavko Goluža, pomoćni trener. (dm)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije