Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRUNOSLAV JURČIĆ:

Ivan Rakitić u Barceloninoj igri sjajno skriva svoje nedostatke

Ivan Rakitić
Foto: Reuters/PIXSELL
13.08.2015.
u 14:45

'Baš njegova igra i pristup najbolje oslikavaju Barceloninu igru.'

Bila je to spektakularna nogometna noć kakvu u ovom trenutku u svjetskom nogometu može režirati samo Barcelona. Katalonski div u Tbilisiju se okrunio prvim ovosezonskim trofejem, pobjedom u Superkupu nad Sevillom (5:4). Doduše, Barca je opet u jednoj važnoj utakmici pokazala svoj najveći nedostatak, a to je igra u obrani. Naravno, “kriva” je filozofija koja polazi od La Masije i kaže: “Uvijek moramo zabiti gol više.”

Ne bi bilo nepošteno da je Sevilla dobila priliku da preko jedanaesteraca dođe do naslova. Ovako, opet su svjetske naslovnice prepune argentinskog čarobnjaka Lea Messija koji je prvi put u karijeri dvaput zabio iz slobodnjaka na istoj utakmici. Zadnji put jedan Barcelonin igrač dvaput je zabio iz slobodnog udarca 2007. godine. Bio je to Ronaldinho, protiv Betisa. Nijedna momčad u Primeri nije osjetila Mesijevu moć kao Sevilla. Andalužanima je dosad zabio 24 pogotka.

Emotivni Rakitić

Večer u Tbilisiju bila je posebno emotivna za našeg Ivana Rakitića koji je u Barcelonu došao baš iz Seville. Raketi je ovo četvrti trofej otkako je prošloga ljeta stigao u Kataloniju.

– Rijetke su ovakve utakmice, uvijek me obuzme poseban osjećaj kada igram protiv Seville – kazao je Rakitić prije no što je na Instagramu trofej posvetio kćeri Althei i supruzi Raquel:

“Idemo, još jedan! Skupa smo ovo proživjeli! Velika utakmica, čestitam Sevilli. Nastavljamo dalje, dolazi još jedan trofej vrlo brzo. Ovaj je za vas, moje princeze. Tata vas puno voli.”

Rakitićev učinak opisao nam je Krunoslav Jurčić.

– Rakitić je izuzetno inteligentan dečko koji u Barceloninoj igri sjajno skriva svoje nedostatke. I baš njegova igra i pristup najbolje oslikava Barceloninu igru. Trajao je otprilike sat vremena i onog trenutka kada je on stao, zajedno s Messijem, Suarezom i zamijenjenim Iniestom, Barca je jednostavno stala. Dakle, odigrao je vrlo dobrih sat vremena, a ostatak je bio sudionik – ističe Jurčić.

Može li Rakitić podići razinu svoje igre i preuzeti veće ovlasti u igri?

Zna svoju ulogu

– Njegova najveća kvaliteta je što idealno zna odrediti mjeru koliko je važan u ovoj momčadi. Shvatio je svoju poziciju i ulogu u buketu tih svjetskih zvijezda. Onog trenutka kada bi eventualno poželio više, mislim da ne bi bio član Barcelone. Jer, zna se tko je glavni i odgovorni igrač. Sve je podređeno Messiju i svi oko njega odrađuju svoje zadaće. Sjetite se da su u Barcelonu došli i veći igrači od njega poput Ibrahimovića, Eto’oa, Sancheza... Svi oni htjeli su biti iznad Messija pa su brzo napustili Barcelonu – kazao je Jurčić.

A kako vidite Barcelonin koncept igre ove sezone?

– Nije to prevelika promjena u odnosu na prošlu sezonu. Barca je napadački neobranjiva. Kada su njihovi ofenzivni igrači u punoj formi, nemoguće je igrati protiv Barce. Ranjivi su jedino u obrani, odnosno kada se zasite davanja golova. Najbolje se to vidi kada prijeđu u defenzivni blok, jer jednostavno premali broj igrača igra obranu. Dok je njihova reakcija na izgubljenu loptu dobra, oni su fenomenalni jer fazu obrane presele na protivničku polovicu. Kada padnu u tom segmentu i kada obranu presele na svoju trećinu, imaju puno problema. No, još je početak sezone i njihovi ključni igrači dosta su ‘izraubani’ reprezentativnim obvezama – zaključio je Kruno Jurčić.

>>Barcin junak promatrao slavlje sa strane: Ovo je teška situacija za mene!

>>Rakitić: Nastavljamo dalje, dolazi još jedan trofej vrlo brzo!

Komentara 7

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
15:29 13.08.2015.

Jurcicu treba dati da pise horoskop.

HA
hajduk1966
18:05 13.08.2015.

E moj Kruno,Barca je dobila 2 gola zato sto je Enrique pomaknuo Mascerana u srednu kad se Iniesta ozlijedio ili zato sto su htjeli tako a Rketa je standardno dobar

OB
obican
17:28 13.08.2015.

Kruno, hajde, molim te lijepo, odi opet trenirati Dinamo. Barem ćemo se pošteno nasmijati poslije utakmica. Pisanje i analize prepusti nekom drugom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije