Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRATITE RAZVOJ DOGAĐAJA

VIDEO Splićani zapalili Rivu, pjevalo se 'Lijepa li si'. Stigao i Miro Bulj, Livaja i Pašalić stigli u Kaštel Kambelovac

Foto: Matko Begovic/Miroslav Lelas/PIXSELL
1/27
19.12.2022.
u 18:36

U Split su na Rivu iza 16 sati stigli brončani Marko Livaja, Ivo Grbić, Mario Pašalić, Ivan Perišić, Josip Juranović, kao i Nikola Vlašić. Prije njihova dolaska, zapjevao je Giuliano, a potom stigli i Diktatori

Tijekom dana Splićani su krenuli sa slavljem 3. mjesta hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Vatreni su u Hrvatsku službeno sletjeli jučer u poslijepodnevnim satima pa se u Zagrebu slavilo cijeli dan, a danas se isto nastavlja i u ostalim gradovima.

U Split su na Rivu iza 16 sati stigli brončani Marko Livaja, Ivo Grbić, Mario Pašalić, Ivan Perišić, Josip Juranović i Nikola Vlašić. Prije njihova dolaska, zapjevao je Giuliano, a potom stigli i Diktatori.

1/47

''Jaka san glava ko Marko Livaja'', jedan je od transparenata u Splitu. 

Tijek događaja:

18:30 - Livaja i Pašalić stigli su u Kaštel Kambelovac gdje se fešta nastavlja.


18:24 - Vatreni su na Rivi zapjevali 'Dalmacijo, sva od zlata i bisera'', što je samo podignulo ionako uzavrelu atmosferu.

18:20 - Građani su se pomalo počeli razilaziti jer su Livaja i Pašalić krenuli za Kaštel Kambelovac, gdje se za njih očekuje odvojen doček.


18:17 - Na Rivi je uočen i gradonačelnik Sinja Miro Bulj (Most) koji je također slavio s građanima.

Foto: Zdravka Jukić


18:01 - Na želju Livaje i Vlašića, danas se na Rivi i zapjevala pjesma Vinka Coce - ''Kad umren, umotan u bilo''.


17:55 - Veliko se slavlje nastavlja u Splitu.

 


17:20 - U publici se našao i - par mladenaca! Naime, u svečanoj su odjeći stigli na doček gdje su čekali hrvatske nogometaše. Istaknuli su se među brojnim Splićanima i Splićankama, a sigurno je da će im ovo dugo ostati u sjećanju. 

>> VIŠE OVDJE


17:06 - Građani su se jako razveselili i Ivanu Perišiću. Kada se popeo na binu, građani su mu počeli uzvikivati ''Vrime je'', na što im je on i odgovorio:

- Hvala vam na podršci, ovdje je prije četiri i pol godine isto bilo prekrasno, obeća sam neke stvari, ali nisam rekao vrijeme! Nećete čekati sigurno još četiri godine, imam još malo posla vani. Hvala vam na svemu, ponoviti ovako nešto mogu samo velike ekipe. Nadam se da će generacije iza nas otići do kraja! - kazao je.

>> VIŠE OVDJE 

1/7

17:04 - Svaki slobodan dan koji imam pokušavam doći u Split. Hvala na ovom dočeku, ovo je najbolji grad na svitu! - izjavio je to i Nikola Vlašić dolaskom na binu, dok je Marko Livaja kazao kako je ovakvo slavlje doživio i u šestom mjesecu.

- Nisam očekivao da će se ponoviti i da ću doći ovdje s reprezentacijom i da ću biti na ovoj bini. Zato bih zahvalio svom klubu i suigračima, da nema njih ne ja ja ovdje bio! Nadam se da ćemo u budućnosti još više feštat i da ćemo donit titulu u Split! - kazao je.

>> VIŠE OVDJE


17:01 - Mario Pašalić zahvalio se svima što su se okupili u tolikom broju.

- Hvala za sve poruke podrške! Hrvatska je još jednom ispisala povijest, nadamo se da neće stati na ovome i da će biti još puno uspjeha hrvatskog nogometa u budućnosti! - izjavio je to sa bine.


16:54 - Vatreni iz Dalmacije su se popeli na binu i pozdravili okupljene. Inače, u centru Splita stvorila se velika gužva tako da je i signal ograničen.

Ivo Grbić prvi je koji se popeo na pozornicu. 

- Najmanji problem je tko je i koliko igrao, najvažnija je Hrvatska. Ovo je najlipši grad na svitu, ovo je tek početak! Osvojiti tri medalje na šest prvenstava je veliko, a sljedeće očekujemo zlato! - poručio je Grbić.


16:48 - Riva u Splitu bila potpuno se zacrvenila od baklji koje su građani pripremili za Vatrene kada su dolazili. 

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL


16:21 - Vatreni su službeno stigli u Split na Rivu gdje je krenulo pravo slavlje s građanima.


16:00 - Atmosfera u Splitu svakako je bila uzavrela dok su uzbuđeni građani čekali dolazak vatrenih. 

1/27

Inače, 20-ak kilometara dalje od Splita Livaju će uz Marija Pašalića pozdraviti i Kaštelani. Njima je doček pripremljen u Kaštel Kambelovcu u 18 sati, piše Portal Kaštela. Kronike Velike Gorice pišu da će se od 20 sati ispred muzeja Turopolja u Velikoj Gorici održati doček za Marcela Brozovića i Antu Budimira.

Zadrani će dočekati Dominika Livakovića i Martina Erlića, dok se Luka Modrić ispričao jer ima let za Madrid. Od oko 18 sati nastupa Mladen Grdović. 

Turistička zajednica Grada Varaždina, pod generalnim pokroviteljstvom Grada Varaždina i Varaždinske županije, organizira doček izbornika Zlatka Dalića od 16 do 18 sati na Trgu kralja Tomislava u Varaždinu.  Prema procijeni organizatora, očekuje se oko 3000 posjetitelja koji će biti smješteni na Trgu Kralja Tomislava, Franjevačkom trgu i Pavlinskoj ulici. Nastupaju Zaprešić Boysi, Žiga, Dobre vibracije, Ivan Dečak i Kavaliri. 


 

Ključne riječi

Komentara 27

Avatar spremno zidam
spremno zidam
16:47 19.12.2022.

Ovo za Orientala: Lijepa naša domovino, Oj junačka zemljo mila, Stare slave djedovino, Da bi vazda česna bila! Mila, kano si nam slavna, Mila si nam ti jedina, Mila, kuda si nam ravna, Mila, kuda si planina! Vedro nebo, vedro čelo, Blaga prsa, blage noći, Toplo ljeto, toplo djelo, Bistre vode, bistre oči: Vele gore, veli ljudi, Rujna lica, rujna vina, Silni gromi, silni udi;- To je naša domovina! Ženju srpi, mašu kose, Djed se žuri, snope broji, Škriplju vozi, brašno nose, Snaša preduć malo doji: Pase marha, rog se čuje, Oj, oj zvenči, oj, u tmine, K ognju star i mlad šetuje;-- Evo t’ naške domovine! Luč iz mraka dalko sija, Po veseloj livadici, Pjesme glasno brijeg odbija, Ljubni poje k tamburici: Kolo vode, živo kolo, I na brdu i v dolini, Plešu mlađi sve okolo;-- Mi smo, pobre, v domovini! Magla, što li Unu skriva? Ni l’ to naših jauk turobni? Tko li moleč smrt naziva? Il slobodni, il su robni? "Rat je, braćo, rat, junaci, Pušku hvataj, sablju paši, Sedlaj konjče, hajd, pješaci, Slava budi gdi su naši!" Buči bura, magli projde,-- Puca zora, tmina bježi,-- Tuga mine, radost dojde,-- Zdravo slobost—dušman leži! Veseli se, tužna mati, Padoše ti vrli sini, Ko junaci, ko Hrvati, Ljaše krvcu domovini! Teci, Sava hitra, teci Nit ti Dunaj silu gubi, Kud li šumiš, svijetu reci: Da svog doma Hrvat ljubi, Dok mu njive sunce grije, Dok mu hrastje bura vije, Dok mu mrtve grob sakrije, Dok mu živo srce bije!

IJ
I ja tebi
17:29 19.12.2022.

Orijental tebi bi više odgovaralo da su uzvikivali za Tita i partiju E malo sutra. Osvojite ti i tvoji zlato ako možete pa uzvikujete što vas je volja a vatreni su spremni za dom bili i Ostat će .

OL
olujasviholuja2
18:37 19.12.2022.

"stigao Miro Bulj" eto važna vijest u naslovu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije