Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Australian Open

Karlović ruši rekorde: najstariji pobjednik u Melbourneu od ‘78.

Ivo Karlović
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
16.01.2019.
u 14:02

Bio je to Karloviću jubilarni 30. meč na Australian Openu, a sada mu je učinak na 50 posto jer ima po 15 pobjeda i poraza

Iako će sljedećeg mjeseca napuniti 40 godina, Ivo Karlović nastavlja oduševljavati i rušiti teniske rekorde.U 1. kolu Australian Opena na “karlovićevski” način, poslije četiri tie-breaka, bio bolji od 21-godišnjeg Poljaka Huberta Hurkacza sa 6:7 (5), 7:6 (5), 7:6(3), 7:6(5).

Bio je to Karloviću jubilarni 30. meč na Australian Openu, a sada mu je učinak na 50 posto jer ima po 15 pobjeda i poraza.

Ivo Karlović
1/3

Inače, Karlović je prvi put na Grand Slamu u Melbourneu nastupio još 2004. godine te stigao do 2. kola gdje ga je zaustavio Ivaniševićev vršnjak Todd Martin.

A s 39 godina na leđima uspio je Ivo Hurkaczu zabiti 39 asova, a tim slavljem postao je najstariji tenisač koji je došao do pobjede na nekom Grand Slamu još od Jimmyja Connorsa 1992. godine (US Open). Također, najstariji je pobjednik meča na Australian Openu u posljednju 41 godinu, odnosno od pobjede Kena Rosewalla 1978. godine.

Ćorić ide na Fucsovicsa

– Lijepo je vidjeti te podatke, ali iskreno, meni rekordi ne znače puno. Meni je najbitnije da uživam u tenisu i igram ga što dulje – kaže Karlović kojemu je godina počela kao u snovima.

Igrao je u finalu ATP turnira u indijskom Puneu, a sada je ušao među 64 na prvom Grand Slamu sezone.

I ne misli na tome stati iako će mu suparnik u 2. kolu biti neugodni Japanac, 8. nositelj Kei Nishikori. No Ivo protiv Nishikorija već ima dvije pobjede u njihovih pet međusobnih dvoboja.

A ulaskom u 3. kolo Karlović bi obranio prošlogodišnji rezultat te tako osigurao skok u Top 70 na ATP listi nakon Australian Opena.

Samo da nema ozljeda

– Sada sam zdrav, nadam se da neće biti ozljeda. Igrat ću sve dok mi renking bude napredovao, dok budem direktno ulazio na ATP turnire – rekao je Karlović za Reuters nakon meča protiv Hurkacza, a u tom trenutku s tribina se zaorilo: “Ivo, Ivo, Ivo!”

– Zašto bih ovo napustio – priupitao je Karlović novinara...

Sjajan, stopostotni učinak hrvatskih predstavnika u prvom kolu Melbournea zaokružio je Borna Ćorić koji je u 2. kolo prošao nakon uvjerljive pobjede 6:1, 6:4, 6:4 protiv Belgijca Stevea Darcisa.

Borna je posebno dobar bio na svom servisu, Darcis je imao tek tri break prilike, i to u prvom gemu meča, a nakon toga samo je jednom došao do izjednačenja. Ispalio je Ćorić i 16 asova.

U drugom kolu Borna ide na neugodnog Martona Fucsovicsa, 38. tenisača svijeta koji je lani stigao do osmine finala Australian Opena. Bit će ovo njihov prvi međusobni dvoboj na ATP touru.

>> Pogledajte doček hrvatskih tenisača na Trgu nakon trijumfa u Davisovu kupu

Komentara 3

OV
Ovozemaljski
15:23 16.01.2019.

Ivo puno zdravlja ti želim i da za 10 godina opet čitamo kako i dalje zakucavaš aseve na grand slam turnirima!

NI
Nini istrijan
06:41 17.01.2019.

Karlovic je izgubio nocas od Hishikorija iako je imao odlucujuce dvije lopte u tie-breaku. On je fantastican server i mislim da je nocas zabio blizu 60 aseva ali isto tako je pravi drvosjeca u igri.Bez feelinga za igru i too mu je bila i ostala glavna mana.Steta,mogao je lako svojevremeno biti br.1 u svijetu.

TR
truba1111
21:07 16.01.2019.

Samo tako nastavi što duže to bolje,sretno i dao Bog daosvoiš turnir

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije