Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kasnilo je sat i pol

Kako je u zadnji čas spašen hokejski spektakl u Puli

'14.09.2012.,Arena, Pula - EBEL liga, Arena Ice Fever, KHL Medvescak Zagreb - HDDT Olimpija Ljubljana.  Photo: Dusko Marusic/PIXSELL'
Foto: 'Dusko Marusic/PIXSELL'
1/9
15.09.2012.
u 08:15

Gojanović u suzama, igrači u šoku... Jedva su nagovorili Slovence da igraju po rupama

U pulskoj Areni ljudi su se borili sa lavovima, održano je 59 filmskih festivala, no zidine našeg rimskog amfiteatra sigurno nikada nisu vidjeli veću dramu od one jučerašnje.

Hokejaški spektakl između Medveščaka i Olimpije odigran je iako su čelnici kluba i sami igrači sat vremena prije utakmice mislili da je to nemoguće.

Velika drama

Naime, zbog toplog vremena led je bio u katastrofalnom stanju, izgledalo je, nemogućem za igranje. Zbog toga je početak utakmice s 21 sat prvo pomaknut na 22 sata, a na kraju je početni pak podbačen tek u 22.35. Led je bio vodenast, pun rupa, no igrači su nakon dugog nagovaranja organizatora ipak izašli na led. Večer u Areni bila je velika drama doslovno iz minute u minutu.

- Zbog jakog sunca nismo preko dana mogli otkriti folije koje prekrivaju led, a kad smo to napokon učinili dva sata prije utakmice, nismo mogli vjerovati što se dogodilo. Daske koje smo ostavili da drže foliju ostavile su utore, ulegnule se u led. Nažalost, ostalo je jako malo vremena da to popravimo. Odigravanje utakmice je neizvjesno – rekao je u 20.30 glasnogovornik kluba Ranko Vučinić.

Predsjednik Medveščaka Damir Gojanović u to je vrijeme sjedio nemoćno na zidiću i sa suzama u očima rekao:

- U šoku sam, nisam ni u najgorim razmišljanjima mislio da se ovo može dogoditi. Stvarno nemam riječi. Sve smo učinili, sve i dalje činimo, i nadamo se čudu. Da je odigravanje utakmice jako upitno postalo je jasno već sat vremena prije službenog podbacivanja paka (21 sat). Igrači Medveščaka otišli su pogledati led, no ubrzo su se vratili pokislih lica.

Igrači riskirali ozljede

- Šanse su minimalne da će se ovdje igrati, moglo bi biti teških ozljeda – rekao je Tomi Zanoški u 20.15 sati. A igrači Olimpije bili su još rezolutniji.

- Mi ne želimo igrati po ovome, nema baš nikakve šanse.

Naravno, vodstvo Medveščaka svim je silama željelo da se susret ipak odigra. Zato su prvo početak pomaknuli na 21 sat, a vrlo brzo i na 22. No, kada je temperatura zraka pala, a led počeo čvrsnuti, u 22.10 na veliko oduševljenje više od 7000 navijača na led su isklizali suci, a potom i hokejaši Medveščaka te Olimpije. U 22.35 utakmica je počela, a završila u 0.55. Istina, igrači su klizali jako oprezno, nije bilo žestokih duela, no barem se igralo.

- Ovo je zaista bilo čudo, zahvaljujem svima koji su dali posljednji atom snage da se spektakl dogodi. A pogotovo igračima koji su riskirali ozljede – rekao je na kraju predsjednik Gojanović.

Priznao je da je zbog živciranja izgubio koju godinu života, ali isplatilo se. Medveščak se navijačima zbog kašnjenja utakmice ispričao tako što je besplatno podijelio 6000 litara piva, a svi koji su bili u Puli moći će besplatno na utakmicu medvjeda i zmajčeka u zagrebačkoj Areni 14. studenoga.

Ključne riječi

Komentara 14

DH
dalibor.hren
08:41 15.09.2012.

Bolje da nisu ni igrali.

ZA
!zagreb!
09:00 15.09.2012.

Mnogi navijači Medveščaka smatraju da bi se trebalo igrati samo u Zagrebu.

MK
MKGRA
08:22 15.09.2012.

Gojanović u suzama taj muljator iz City expressa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije