Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP za vaterpolistice

Kadetkinje pokazale kako igrati sa Srbijom: Treća naša pobjeda u nizu!

Mia Šimunić
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/6
10.07.2019.
u 20:41

Treća naša uzastopna pobjeda u zadnje vrijeme nad Srbijom. Cure su igrale ozbiljno, maksimalno motivirano i to se vidi iz rezultata – poručila je iz Kirišija naša izbornica Mia Šimunić

Na Europskom vaterpolskom prvenstvu za igračice do 15 godina u Kirišiju (Rusija) naše su kadetkinje postigle jedan od najvećih uspjeha hrvatskog ženskog vaterpola.

Ne zato što su pobijedile reprezentaciju Srbije sa 16:7 (4:1, 4:3, 3:1, 5:2), iako pobjede nad tradicionalnim rivalom uvijek imaju posebnu težinu, nego zato što su s tom pobjedom ušle u četvrtfinale, dakle našle se među osam najboljih reprezentacija Europe. Od ove darovite generacije zbilja u budućnosti možemo očekivati još bolje rezultate.

>> Srpski navijači na nedavnom turniru Svjetske lige u Beogradu napravili nešto nevjerojatno dok je svirala hrvatska himna!

1/0

U susret osmine finala sa Srbijom gurnulo nas je naše treće mjesto u skupini C (nakon poraza od Mađarica i Ruskinja), išli smo na drugoga iz skupine A, a to je bila reprezentacija istočnih susjeda. Skoro bi se moglo reći dobar ždrijeb jer su naše cure u kratkom vremenu prije toga već dva puta pobjeđivale Srpkinje.

– Treća naša uzastopna pobjeda u zadnje vrijeme nad Srbijom. Cure su igrale ozbiljno, maksimalno motivirano i to se vidi iz rezultata. U četvrtfinalu su nam suparnice Grkinje. Ako pobijedimo, tada bismo ponovno išle na Ruskinje, dok bi nam u slučaju poraza od Grčke sljedeće suparnice bile Francuskinje ili Slovakinje – poručila je iz Kirišija naša izbornica Mia Šimunić.

Hrvatice su dvoboj sa Srpkinjama otvorile vodstvom 4:0, a onda su tu prednost uspješno čuvale i povremeno nadograđivale do našeg najvećeg vodstva od 16:6. Srpkinje su to u posljednjoj minuti tek malo ublažile... Tako su naše kadetkinje i Tuckovim izabranicima pokazale kako se nositi sa Srbijom.

Pogotke za naše postigle su Goreta (6), J. Butić (4), Jereb (3), Crnički, Domazet i Petrić.

Ključne riječi

Komentara 1

ČE
četverac
09:20 11.07.2019.

Kad si bolji, baš te briga tko je s druge strane. Naprijed vaterpolistice, budite barem sedme...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije