Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportski tjednik Max

Jurčić: Brozovićev dolazak u Dinamo bio bi logičan slijed

Marcelo Brozović (1)
Marko Prpić/Pixsell
14.08.2012.
u 16:23

– Još ne možemo reći da ima kvalitete Badelja, ali svakako ima sve predispozicije da ga jednom dostigne

Kada primi loptu Marcelo Brozović (19), suigrači mogu biti mirni. Potezima na poziciji zadnjeg veznog podsjeća na najveće “španere”, a u Lokomotivi je postao nezamjenjiv. Odigrao je čak 30 od posljednje 33 utakmice lokosa, a posebno se istaknuo krajem prošle sezone kada je u posljednjih pet kola postigao tri pogotka.

Upravo je Brozović jedan od najzaslužnijih što je Lokomotiva odlično ušla u novu sezonu i što se nalazi u samom vrhu HNL-a.

Bit će pravo osvježenje

– Mogu reći da sam ga na neki način otkrio dok sam bio trener Lokomotive. Upravo na moj prijedlog doveli smo ga iz Hrvatskog dragovoljca kada mu je bilo 18 godina. Radi se o perspektivnom igraču, ne sumnjam da će postati odličan nogometaš, pravo osvježenje, ali treba paziti da se kvalitetno razvija. Ne treba mu još stavljati prevelik teret na leđa – rekao je Kruno Jurčić.

Brozovićevu kvalitetu prepoznali su i u Maksimiru, još prošlog ljeta Zoran Mamić naznačio ga je kao Badeljeva nasljednika.

– Još ne možemo reći da ima kvalitete Badelja, ali svakako ima sve predispozicije da ga jednom dostigne. Prošle smo ga godine željeli dovesti u Dinamo, ali smo procijenili da mu je potrebna još jedna sezona “kaljenja”, jer u Dinamu ne bi dobio minutažu potrebnu za pravilan razvoj. Volio bih da u igri malo više drži poziciju, da smanji radijus kretanja – nastavio je Jurčić.

Brozović je mladić iz Velike Gorice, miran, tih, moglo bi se reći i malo povučen, barem tako djeluje izvan terena. Na travnjaku je to neka druga osoba.

– Spreman sam zamijeniti Badelja, u Dinamu bih postao još bolji. Imam liderskih sposobnosti i znam se nametnuti kao vođa. Mogu igrati središnjeg veznog, a nije mi strana ni uloga iza dva napadača – rekao je Marcelo još na zimu u intervjuu za Max!.

Ovog je ljeta sve već bilo dogovoreno, iz Lokomotive je trebao prijeći u Dinamo, a Zdravko Mamić tada je ushićeno rekao:

– On je najbolji igrač koji je ikad iz nekog hrvatskog kluba došao u Dinamo, jamčim da će za nekoliko godina biti standardan reprezentativac, u to bih se mogao zakleti.

S mladima morate riskirati

Pitanje je samo što se nakon toga dogodilo s Brozovićem, gdje je zapelo? Trener plavih Ante Čačić vjerojatno je procijenio da mu Brozović ne treba, što je možda i šteta kad se gleda iz sadašnje perspektive kad se zna da Badelj krajem kolovoza odlazi u njemački HSV, a Sammir ponovno tulumari. Znalac s pravom loptom odlično bi mu došao.

– Ne znam kakvi su planovi uprave kluba iz Maksimira i u to se ne želim miješati, ali dolazak Brozovića u Dinamo bio bi logičan slijed. U jednom trenutku morate preuzeti rizik s mladim igračima, kao što smo mi prošle godine učinili s Kovačićem, jer to je zalog za budućnost. Može vam se dogoditi da izgubite neku utakmicu zbog Kovačića ili Brozovića, ali jedino tako oni mogu stasati i postati nositelji igre – poentirao je Jurčić.

Kako doznajemo iz Lokomotive, propali transfer u Dinamo Brozovića je jako pogodio. Trener Ivković upravo zbog toga nije želio dogovoriti intervju s njim jer “tek su ga uspjeli smiriti i pokušavaju ga natjerati da zaboravi na taj propali transfer”. No Brozović je Lokomotivu očito prerastao i osjeća se slično kao Luka Modrić, a maksimirski snovi često ga bude. Prijelazni rok polako curi, traje do posljednjeg dana kolovoza kada Dinamo ostaje bez kapetana Badelja. Čačić će očito aktivirati Brozovića, ili to možda učini šef Zdravko Mamić koji se lani zaljubio u talentiranog veznjaka.

Priča o talentiranom veznjaku Lokomotive objavljena je u sportskom tjedniku Max!

Komentara 9

SE
serđo
18:38 14.08.2012.

tko ga je uopće vidio igrati, pojma nemam tko je to, zna ga ovih 100 na lokomotivinim tekmama.

JO
jolly
19:22 14.08.2012.

Gledao sam ga u mladoj repki. Odličan je. Dobro se gradi, ima dribling, dobar šut i zna dodati. Bolji je od Kovačića i Ademija zajedno.

RA
rasimcanaj
17:02 14.08.2012.

Trio Kovacic ,Sammir, Brozovic bio bi odlican vezni red. Siguran sam da uprava Dinama zna sto radi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije