Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ NIJE KONAČNO

Jozak ostao praznih ruku: Inter ne pušta Kovačića u reprezentaciju

Kovačić Jozak
hns-cff.hr
18.04.2013.
u 17:05

Unatoč primanju na najvišoj razini, kao i komplimentima na rad mlađih uzrasta u Hrvatskoj, tehnički direktor Intera Branco vrlo je jasno pokazao zadršku Intera prema puštanju Kovačića u Tursku na SP U20, no još nije gotovo s pregovorima

Iako se radi o Fifinu natjecanju, klubovi nisu dužni puštati igrače na natjecanja mlađih uzrasta, a kako je Hrvatski nogometni savez dao visok prioritet tom prvenstvu, čini se sve kako bi Hrvatska u Tursku (21.6. – 13.7.) mogla ići u najjačem mogućem sastavu.

To, naravno, uključuje i Matea Kovačića, veznog igrača Intera, pa su predsjednik stručne komisije HNS-a Romeo Jozak i izbornik U-20 selekcije Dinko Jeličić otputovali u Milano razgovarati s čelnim ljudima Interove struke oko puštanja Kovačića u Tursku.

Jozaka i Jeličića u hotelu Rosa Grand primio je tehnički direktor Intera Marco Branca. Unatoč primanju na najvišoj razini, kao i komplimentima na rad mlađih uzrasta u Hrvatskoj, Branca je vrlo jasno pokazao zadršku Intera prema puštanju Kovačića u Tursku.

Naime, Inter je uložio velik novac u Kovačića, a nakon slabih rezultata u posljednje vrijeme žele punom snagom pristupiti pripremama za iduću sezonu u kojoj Kovačića vide jednom od ključnih figura. Pripreme Intera počinju 12. srpnja (finale SP-a je dan poslije), a u razdoblju tijekom SP-a imali su u planu s Kovačićem odraditi individualna testiranja i rad.

Jozak i Jeličić objasnili su važnost Matea Kovačića u kontekstu hrvatske reprezentacije, ne samo zbog igračke kvalitete nego i ljudskih, liderskih osobina – čega su svjesni i u Interu.

Brižno pripremljena hrvatska delegacija ponudila je Branci da Interov kondicijski trener sudjeluje u radu hrvatskog stručnog stožera kako bi pratio Mateove aktivnosti pa da kroz maksimalnu koordinaciju između reprezentacije i Intera talijanski klub ima direktnu kontrolu nad svojim "draguljem".

Branca je prepoznao upornost HNS-a po ovom pitanju pa je obećao sastanak za desetak dana na još višem nivou, a najavio je i razgovor s Kovačićem koji će u toj priči imati važnu ulogu.

S Kovačićem su, dakako, razgovarali i Jozak i Jeličić kojima je Mateo izrazio veliku želju za igranjem za reprezentaciju. Kovačiću je predstavljen plan koji mu se svidio u kontekstu dovoljnog odmora i vremena za obitelj i opuštanje nakon završetka sezone.

Inter je jasno dao do znanja koliko im je Kovačić važan igrač u svim planovima, no i HNS je pokazao jasnu želju da upravo Kovačić bude prvo ime Hrvatske u Turskoj. Uspostavljen je dijalog, a tijekom sljedećih desetak dana, uoči novog sastanka, HNS će dodatno argumentirati čelnicima Intera – i uz Kovačićevu pomoć – da mu dopuste igranje za reprezentaciju.

– Neće biti lagano, Inter je maksimalno zabrinut, ali uz dobru komunikaciju i koordinaciju s Interom i Mateov čvrst stav da želi igrati za Hrvatsku, vjerujem da uz dodatne razgovore postoje ozbiljne šanse da Inter dopusti Kovačiću igranje u Turskoj – rekao je po povratku iz Milana Romeo Jozak.

Hrvatska delegacija obavila je i razgovor s generalnim direktorom Atalante Pierpaolom Marinom oko Marka Livaje i tu je situacija puno izglednija za priključivanje Livaje sastavu U-20 reprezentacije. Stručni stožeri će i dalje komunicirati i dogovoriti se oko plana i programa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije