Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar sporta

Jovanović: Nadam se samo da Šuker neće biti lutka o koncu...

željko jovanović (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/7
04.07.2012.
u 13:17

Prema prijedlogu Jovanovićeva resora, trener momčadskih sportova dobit će isti novčani iznos kao i igrači koji su osvojili medalju.

U prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta predstavljen je program za nadolazeće Igre u Londonu te sve vezano za odlazak naših sportaša na to veliko natjecanje. Prezentaciji je bio nazočan i ministar Željko Jovanović, koji nije mogao izbjeći pitanja o sutrašnjoj izvanrednoj izbornoj skupštini u Hrvatskom nogometnom savezu na kojoj će Vlatko Marković odstupiti.

– Po svemu sudeći, novi predsjednik bit će Davor Šuker. No, tko god bude, ja ću mu dati podršku. Nadam se samo da neće biti nečija lutka o koncu, da neće raditi za interese pojedinaca. Šuker će imati puno posla, puno je anomalija u hrvatskom nogometu. Nadam se da će to svojim ugledom i sposobnostima riješiti – istaknuo je Jovanović.

Osvrnuo se ministar i na probleme s huliganizmom:

– Već postoji zakonski okvir za rješavanje tih stvari, na žalost, on se još nije počeo dobro provoditi. Imat ćemo idući tjedan sastanak s Ministarstvom pravosuđa, ozbiljno ćemo prionuti da riješimo problem huliganizma, no naša moć, moć Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta ograničena je, jer mi u principu možemo raditi samo na prevenciji.

Idući tjedan Jovanovićev resor izglasovat će koliko će iznositi nagrade za medalje na Olimpijskim igrama.

– Prijedlog je da novčana nagrada za pojedinačno zlato bude 100.000, za srebro 80.000, a za broncu 60.000 kuna. Za ekipno zlato svaki igrač dobio bi 85.000, 68.000 bilo bi srebro, a 51.000 bronca – istaknuo je Jovanovićev pomoćnik Petar Skansi.

Po novome, i treneri će proći bolje – u ekipnim sportovima trener i stožer dobit će isto koliko i igrač, to je velika promjena u odnosu na zadnje Olimpijske igre na kojima su treneri osvajači medalja dobivali dvostruko manje novca nego prema ovom novom prijedlogu.

Komentara 22

OB
-obrisani-
13:49 04.07.2012.

Šuker sigurno neće biti lutka nego če staloženo i vrlo samostalno izvršavati ono što Zdravko Mamić odluči i naredi.

OB
-obrisani-
13:57 04.07.2012.

najveci huligani sjede u kukuriku vladi

SE
serđo
13:43 04.07.2012.

u ustavu još uvijek piše da je rh nacionalna država hrvatskog naroda, kao i to da je sloboda izražavanja misli zajamčena ustavom. eto, ja izražavam svoju misao da kao hrvat u svojoj nacionalnoj državi ne želim da mi o nacionalnim pitanjima jezika i športa odlučuje srbin i srbi, pa da vidim tko će to izbrisati, tko je iznad ustava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije