Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema državljanstvo

Jedan od najboljih tenisača ikada ima nove probleme u zatvoru

Boris Becker arrives at Southwark Crown Court, in London
Foto: Toby Melville/REUTERS
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
26.07.2022.
u 10:15

Nedavno je zaposlen kao asistent u nastavi, ostale zatvorenike upoznaje sa znanosti o sportu. To je izazvalo pobunu među zatvorenicima pa su preko svojih obitelji pisali upravi zatvora.

Nekadašnji teniski broj jedan na svijetu, Boris Becker (54) u zatvoru odslužuje kaznu od dvije i pol godine na koju ga je osudio britanski sud jer je nakon proglašenja bankrota skrivao dva i pol milijuna funti vrijednu imovinu.

Šesterostruki osvajač Grand Slama nedavno je bio u problemima zbog zatvorskog posla jer ostali zatvorenici kreću zarađivati s najgorim poslovima i polako idu prema boljem, a Becker je odmah zaposlen kao asistent u nastavi. On ostale zatvorenike upoznaje sa znanosti o sportu. To je izazvalo pobunu među zatvorenicima pa su preko svojih obitelji pisali upravi zatvora.

FILE PHOTO: Tennis - Wimbledon, June 30, 1999 Germany's Boris Becker looks down during his fourth round match against Australia's Pat Rafter Reuters/Kieran Doherty/File Photo Photo: Reuters/REUTERS
Foto: Reuters/REUTERS

No ono što Beckeru također zadaje probleme je što će biti s njim po izlasku iz zatvora...

On, naime, živi u Londonu već deset godina, ali nema britansko državljanstvo. Prema njihovom zakonu on će odslužiti kaznu u Britaniji, ali nakon toga će biti deportiran jer za njega više nema mjesta na otoku. 

Nijemac se navodno nada se da će ga pustiti iz zatvora prije Božića te da će ostatak kazne odslužiti u Njemačkoj pod lakšim uvjetima, ali treba pričekati odluku Britanaca.

Becker je tijekom igračke karijere zaradio više od 130 milijuna eura, međutim 2017. je proglasio bankrot.

U karijeri je osvojio 49 turnira pri čemu šest grand slam naslova. S reprezentacijom Njemačke dva puta je osvojio Davis Cup (1988, 1989).

>> Pogledajte i video: Ivanišević: Đoković je došao s neuređenog Balkana i sve ih porazio, zato ga na Zapadu ne vole

Ključne riječi

Komentara 2

BE
bezvrijedanyugodinar
11:13 26.07.2022.

Kod nas kad netko "biznisa" bankrotira , stave ga za ministra ( Čačić, Jakovina... ) ili se ukrca kao zastupnik u hrvatskom saboru ( Benčić.........) i sole nam pamet kako treba biti

RA
radolizem
10:55 26.07.2022.

Ako imaš novca - u zatvoru si bog! Kao da je teško ispeći 2 janjca, 2 odojka, 40 litara vina i organizirati sindikalni susret za 20 čuvara. Zatvorenik samo treba financirati, a sve ostalo stvar je vještine sindikalnog povjerenika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije