Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESLUŽBENO

Je li ovo novi predsjednik Hajduka? Evo tko bi trebao zasjesti u vruću fotelju na Poljudu

Zaostala utakmica 2. kola SuperSport HNL-a između Hajduk i Rijeka
Miroslav Lelas/PIXSELL
23.04.2024.
u 16:28

Nadzorni odbor već ga je izabrao, a nagađa se da se neće dugo čekati ni sa službenom objavom oko nasljednika Lukše Jakobušića u Hajduku

Ako je vjerovati pisanju Dalmatinskog portala, Nadzorni odbor Hajduka izabrao je novog predsjednika kluba za iduće višegodišnje razdoblje. Prema spomenutom mediju, predsjednik Hajduka trebao bi postati Ivan Bilić. Stvar još uvijek nije službena pa će sve skupa trebati još malo pričekati, ali za očekivati je da se neće previše čekati sa službenom objavom od strane kluba.

Bilić je inače rukovoditelj tvrtke Eonea koja se bavi financijskim savjetovanjem, forenzikom i usklađenosti, kontrolingom i financijskim izvješćivanjem. Bilić je nakon Josipa Pavića, državnog tajnika pri Ministarstvu turizma i sporta RH drugo ime koje se povezuje s odnedavno upražnjenim mjestom predsjednika uprave Hajduka nakon odlaska Lukše Jakobušića s tog mjesta.

- Ivan je tijekom srednje škole odlučio studirati u Sjedinjenim Državama i birajući između biologije i ekonomije, odlučio se za ekonomiju ponajviše zbog toga što je fakultet bio smješten u Atlanti, mjestu idućih Olimpijskih igara. Simbolike radi, zbog te ljubavi prema sportu odlučio se za ekonomiju. Nakon studija se vratio u Hrvatsku, zaposlio u velikoj svjetskoj revizorskoj firmi i od posla više nije imao vremena ni za sport, ni za privatni život - stoji o Biliću na web-stranici tvrtke Eonea.

Radio je u EY-u na mjestima od asistenta u reviziji do mjesta voditelja odjela transakcija u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH. Zatim je bio direktor financijskog kontrolinga u Addiko banci i na kraju direktor u reviziji u Mazars Cinotti Audit-u.

Na svim svojim radnim mjestima je radio s hrpom kvalitetnih i nekolicinom manje kvalitetnih ljudi koji su ga tjerali na konstantni razvoj i stručni rast. Stjecao je iskustva u reviziji, računovodstvenim standardima, transakcijama (dubinskim pregledima i valuacijama), forenzici, kontrolingu i u upravljanju društvima i timovima ljudi.

Zaostala utakmica 2. kola SuperSport HNL-a između Hajduk i Rijeka
1/6

Uz završen studij na Georgia State University u Atlanti, Ivan je položio ispite pri međunarodnom Udruženju ovlaštenih račnovođa (ACCA – The Association of Chartered Certified Accountants), a u siječnju 2022. godine završio je program osposobljavanja za Voditelja izradbe i provedbe projekata financiranih iz EU fondova na Otvorenom učilištu Algebra. Bio je i sam član edukacijskih timova za interne edukacije u EY-u i Mazarsu na lokalnoj i globalnoj razini, te je predavač na Hrvatskom institutu za financije. 

Ključne riječi

Komentara 4

KU
Kujttim
08:08 24.04.2024.

Nisu bitni ljudi, nego okruženje i sustav koji jede trenere, a od kvalitetnih igrača stvara prosječne i ozlijeđene.

XY
XYZ52
17:32 23.04.2024.

A zna li Ivan Bilic ista o nogometu i kako procijeniti kvalitetu moguceg trenera, tako da Hajduk ne dobije novog Leku ili Karoglana? Tu je Jakobusic kardinalno pogrijesio i od losih trenera sve je krenulo nizbrdo.

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
19:47 23.04.2024.

Mickey Mouse bi bio idealan za njihovog predsjednika i idealno bi se uklopio u okruženje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije