Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREĆE KOLO KL

Jakirović: 'Ne mislim da će mi ovo biti posljednja utakmica ako izgubimo. Optimist sam'

Zagreb: Konferencija za medije trenera Dinama Sergeja Jakirovića
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
25.10.2023.
u 19:05

"Igrat će kad bude potpuno spreman i kad neće ništa osjećati u mišiću. Do tad nećemo riskirati. Na terapijama je, idemo dan po dan", rekao je Sergej Jakirović o ozlijeđenom Bruni Petkoviću

Ovoga četvrtka Dinamo i Viktoria Plzen će od 21 sata igrati susret 3. kola grupne faze Konferencijske lige. Dinamo je u dvije utakmice osvojio samo tri boda. Najprije su na Maksimiru pobijedili Astanu, a utakmicu protiv Ballkanija su izgubili.  Viktoria je s druge strane slavila u utakmicama protiv obje momčadi. Treći Dinamov susret u skupini C najavili su Sergej Jakirović i Stefan Ristovski.

"Izrazio bih sućut obitelji Vučetić jer smo izgubili jednog od najvjernijih navijača Dinama. Što se utakmice tiče, očekuje nas zahtjevna utakmica protiv momčadi koja u zadnje vrijeme igra jako dobro. Imali su veliki niz pobjeda, ali su kao i mi izgubili u subotu 3:0 iako su dosta toga diktirali. Izgubili su u toj utakmici prvog napadača pa nam je nešto lakše, ali imaju još dva dobra napadača", započeo je Jakirović.

GALERIJA Gorica kreirala senzaciju i prvi put u povijesti porazila Dinamo! (2:1)

Zagreb: Konferencija za medije trenera Dinama Sergeja Jakirovića
1/9

"Morat ćemo biti dobri s energijom, konkretniji u šesnaestercu i biti još precizniji i da se malo naslonimo na utakmicu protiv Gorice što se napada tiče. Što se obrane tiče, protiv Gorice smo napravili dječje pogreške, rekao sam da je Sveti Nikola uranio koliko poklanjamo. Moramo uzeti tri boda da uhvatimo priključak s Viktorijom", dodao je trener Dinama, a slične riječi imao je i Ristovski:

"Također ću u ime svlačionice izraziti sućut obitelji Vučetić. Igramo s momčadi koja dugo igra u Europi. Nama trebaju bodovi, matematika je jasna i nadam se da ćemo pokazati naš karakter da dođemo do pobjede."

Osvrnuo se na vratara Ivana Nevistića te stao u njegovu obranu. "Nemamo mi što zamjeriti Nevistiću u Gorici. Ako protivnik dođe do završnog udarca onda smo napravili dosta lančanih pogrešaka. Mora mu malo i momčad pomoći kao i on momčadi. Znam da dugo nije branio, bio je tu kao pomoć Livakoviću kojemu je isto trebalo vremena da se prilagodi. On se trudi kao i cijela momčad."

VEZANI ČLANCI:

Zatim je govorio o zdravstvenom stanju igrača, a osobito Brune Petkovića čija se ozljeda dodatno pogoršala. "Što se Petkovića tiče, mediji su već sve objavili oko njegove ozljede pa onda nemam ja što govoriti. Vi znate bolje nego ja. Igrat će kad bude potpuno spreman i kad neće ništa osjećati u mišiću. Do tad nećemo riskirati. Na terapijama je, idemo dan po dan. Što se ostalih tiče, Rukavina se tek jučer vratio treninzima kao i Jurić koji ima malih problema. Theophile i Ademi nisu prijavljeni."

Rekao je nekoliko riječi o svome položaju u klubu obzirom na više teških poraza. "Ne mislim da će mi ovo biti posljednja utakmica ako izgubimo. Kakav bi ja bio čovjek da nisam optimist? Radimo sve što je u našoj moći da izađemo iz ove situacije. Teško nam je, a nikome teže nego meni, sigurno. Tražimo pravu formulu i nadam se da će nas prestati pratiti peh kad su šanse u pitanju. U Gorici petnaest puta pucamo iz šesnaesterca. Prije je Dinamo to realizirao, sad je malo teže, ali dečki se trude. Jasno mi je da je pritisak ovdje."

VEZANI ČLANCI:

Na poraz protiv Gorice u 12. kolu HNL-a osvrnuo se Stefan Ristovski. "Porazi su dijelovi sporta. Malo nas je poljuljalo, ali jednostavno nemaš vremena za kukanje i moraš se pripremiti i usredotočiti na sljedeću utakmicu", rekao je Ristovski, a zatim se kratko osvrnuo i na protivnike:

"Tipična češka ekipa. Čvrsta, s pet igrača iza i trebat će nam strpljenje i brz protok lopte. Pogledali smo ih, analizirali smo ih i to je protivnik koji se ovdje sigurno neće predati. Moramo ući s pravom energijom. Vidjeli smo da te Ballkani dobije ako ne uđeš čvrsto u utakmicu. Spremni smo i to ćemo pokazati."

VIDEO Dinamo doznao katastrofalne vijesti oko Petkovića, ovo će zabrinuti i Dalića

Komentara 4

MA
Matoš
08:31 26.10.2023.

Jakiroviću ne osvojiš li pobjedu u ovoj utakmici ti si pakiraj kofere. Največi problem je vratar Nevistić , koliko udaraca u okvir gola , toliko golova Dinamo primi.

CR
crocro
08:26 26.10.2023.

Ako Dinamo izgubi slijedeću utakmicu, to će biti posljedica djela, zapravo nedjela, jalovosti i nesposobnosti uprave Dinama a ne Jakirovića, kojemu mažu dasku lojem. Tako je i Hajduk mijenjao trenere kao na traci i što je bilo? Ništa, bez igračkoga kadra nema ništa. A uprava Dinama je odstranila zdravo tkivo igračkoga kadra i od trenera očekuju nemoguće. Dakle, uprava je ta koja je počinila "zločin" prema Dinamu i ne samo da trenba odstupiti, nego joj bi se trebalo i suditi zbog nemara, uspavanosti, nesposobnosti, jalovosti i traljavosti. Nema formule da Dinamo gubi utakmice i da trener leti. Ovaj puta treba letjeti uprava, to većina navijača želi ai većina građana se smije upravi kako krivo razmišlja i kako opet planira donositi krive odluke. Ali što je tu je. Uprava je nesmjenjiva, samo je Svevišnji iznad uprave Dinama.

Avatar Castro
Castro
20:21 25.10.2023.

Sretno Dinamo. Biće to sve ok, nema predaje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije