Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI S OZLJEDOM

Dalić u velikom problemu, a Jakirović u još većem: Petkovića možda neće biti ni za vatrene

Zagreb: Prva utakmica grupne faze UEFA Konferencijske lige, GNK Dinamo - Astana
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
25.10.2023.
u 08:00

Za Dinamo Petković znači puno više od njegovih pogodaka i asistencija, bez njega jako trpi igra Jakirovićeve momčadi

Dinamovu treneru Sergeju Jakiroviću svaka je utakmica kvalifikacijska, više nema nekih većih prava na popust kad je o rezultatima plavih riječ. No, u toj borbi Jakirović se sreće s novima velikim problemom jer se stanje s ozljedom Brune Petkovića pogoršalo i tko zna kad će ga ponovno imati u svom kadru za utakmice.

Dinamo je bez Petkovića upisao poraz od Gorice. Još gore od tog poraza je to pogoršanje ozljede zbog kojeg će Petković propustiti još dosta utakmica, čak je upitno hoće li biti spreman i za utakmice reprezentacije, prvo 18. studenog s Latvijom, a potom Armenijom.

GALERIJA Hajduk porazio Dinamo u najvećem derbiju HNL-a

Zagreb: Prva utakmica grupne faze UEFA Konferencijske lige, GNK Dinamo - Astana
1/17

Teško za derbi s Rijekom

No, do tada ima dosta vremena, pa se Dalić može nadati da će do tada biti zdrav, ali Jakirović sad mora donositi nimalo lagane odluke o napadu plavih jer čekaju ga neugodne utakmice, već u četvrtak treba nekako pobijediti Viktoriju Plzeň u Konferencijskoj ligi, a u HNL-u utakmice s Lokomotivom i Varaždinom, pa ponovno Viktorija u Češkoj i prije reprezentativne stanke plavi idu u Rijeku na veliki derbi.

Naravno da do tog 12. studenog ima dosta vremena, ali teško je očekivati da će već tada biti potpuno spreman.

Dinamo je u tako u velikom problemu, ne samo zbog Petkovićevih golova i asistencija, iako su i oni bili važni. Prošle sezone u Europi je Petković igrao su svih 12 utakmica kvalifikacija i skupini Lige prvaka, plavi su tu upisali pet pobjeda, pet poraza i dva remija, a Petković je pridonio s četiri pogotka i dvije asistencije. U HNL-u je prošle sezone upisao 28 nastupa, od toga 21 pobjedu, tri poraza i četiri remija. U taj učinak Petković je utkao deset pogodaka uz sedam asistencija. Bez njega su plavi bili u osam utakmica i četiri puta pobijedili te četiri puta remizirali. Uz to su bez njega izgubili u polufinalu kupa od Šibenika.

VEZANI ČLANCI:

Bolni Ballkani i Gorica

Ove sezone Bruno Petković igrao je u sedam europskih utakmica, Dinamo je s njim slavio u četiri susreta, dvaput je poražen i ima jedan remi, a Petković je sudjelovao s dva pogotka i četiri asistencije. Bez Petkovića u Europi plavi su igrali samo jednu utakmicu i tu su sramotno izgubili s 0:2 od Ballkanija. U HNL-u ima sedam nastupa, plavi su upisali četiri pobjede, dva poraza i remi uz pet Petkovićevih pogodaka i dvije asistencije. Bez Petkovića bili su u tri utakmice i imaju dvije pobjede i poraz.

Petković se ozlijedio u pobjedi nad Astanom, nakon što je u 5:1 pobjedi postigao dva pogotka, u 73. minuti morao je iz igre. Preskočio je Rudeš i krenuo protiv Hajduka, no ozljedu je obnovio i izašao u 44. minuti, potom se pokušao vratiti kod Dalića protiv Turske i ponovno obnovio ozljedu. To su bile greške, trebao je biti potpuno spreman. No, sad plavi moraju bez njega, i neće im biti lako, više od golova i asistencija Petković je važan za igru Dinama, bez njega ona ozbiljno trpi i plavi s velikim problemima moraju čekati svaku utakmicu.

VIDEO Dinamo doznao katastrofalne vijesti oko Petkovića, ovo će zabrinuti i Dalića

Komentara 1

SZ
szd
08:40 25.10.2023.

I support Dalić but he needs to be very careful

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije