Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDA HOKEJA

Jagr: Vratio sam se u inat onima koji misle da sam za staro željezo

\'22.05.2010, Lanxess Arena, Koeln, GER, 74. IIHF WM, Halbfinale, Schweden ( SWE ) vs Tschechien ( CZE ) im Bild: Jaromir JAGR ( CZE #68 / Omsk ) / Jonathan ERICSSON ( SWE #52 / Ottawa )  Foto © nph /
Pixsell
03.07.2011.
u 09:21

Češkog hokejaša htio je njegov bivši klub Pittsburgh, no on je otišao u najvećeg rivala Philadelphia Flyerse.

Ponajbolji hokejaš svih vremena, Čeh Jaromir Jagr, u 40. godini vraća se u NHL, u momčad Philadelphia Flyersa!

– Već godinu dana razmišljao sam o povratku u NHL, bit će ovo lijep izazov za mene. Imam velik motiv zbog ljudi koji smatraju da više nisam dovoljno dobar. A siguran sam da se još mogu nositi s najboljim braničima lige – rekao je dvostruki osvajač Stanleyeva kupa.

Češko krilo potpisalo je jednogodišnji ugovor, a zaradit će 3,3 milijuna dolara.

Iz najjače lige na svijetu Jagr je otišao 2008. godine, a posljednje tri sezone igrao je u KHL momčadi Avangard iz Omska.

Jagr je šokirao sve navijače Pittsburgh Penguinsa, koji su bili uvjereni da će se vratiti u momčad u kojoj je proveo 11 sezona i s kojom je osvojio dva naslova. A onda je završio u Flyersima, najvećem rivalu.

– Dali smo mu vrlo poštenu ponudu, u skladu s našim trenutačnim mogućnostima. No, on je ipak otišao u Philadelphiju za više novca. Mi nismo željeli licitirati – izjavio je predsjednik Pittsburgha Ray Shero.

Bez obzira na status legende i jednog od najvećih igrača u povijesti kluba, Jagrov nastup u dvorani Penguinsa u novoj sezoni sigurno neće proći bez žestokih zvižduka.

U 1273 utakmice u NHL ligi Jagr je postigao 646 golova, više od ijednog Europljanina, te imao 953 asistencije. Uz dva Stanleyeva kupa, pet je puta bio i najbolji strijelac lige.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije