Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICE SJEDNICE

Izvršni odbor Dinama mora se sastati danas. Šest od sedam članova bilo je uz Mamića, više ne dolaze

Zagreb: Konferencija za medije Nadzornog odbora Dinama
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
11.03.2023.
u 11:10

Uspiju li se naći, Uprava bi mogla dobiti dva nova člana: bivšeg nogometaša i stručnjaka iz financijske sfere. Valja se posvetiti i svlačionici, transferima - modri ipak žive od prodaje i nagrada.

Navijači Dinama, bili oni ekstremniji ili umjereniji, ne moraju se brinuti o tome kako će Dinamo funkcionirati nakon prekinute sjednice klupske Skupštine. Iako je već na prvoj točki dnevnog reda sve palo u vodu i sjednica je prekinuta jer je nestalo kvoruma, plavi život ide dalje i ići će svojim tijekom sve do sljedećeg pokušaja održavanja Skupštine. Dakle, klubom će upravljati predsjednik kluba Mirko Barišić, predsjednica Uprave Vlatka Peras i novi član Uprave Dario Šimić. Uspije li se danas sastati krnji Izvršni odbor kluba, Uprava bi mogla dobiti još dva člana. Podsjetimo, dosad su bila tri člana, uz predsjednicu Vlatku Peras bili su članovi Krešimir Antolić i Amra Peternel. Antolić je razriješen nakon što je stavio svoj mandat na raspolaganje, a Amra Peternel jer su joj zamjerili određene poteze.

Bit će otkaza u Dinamu

Izvršni odbor, da bi donio odluku o novim članovima, mora se sastati danas jer mu je zadnji dan mandata i krajnji rok za posljednje odluke. Mora se skupiti svih sedam članova (šest ih je bilo uz Mamića i ne dolaze više na sastanke) da bi mogli donositi svoje posljednje odluke. U planu je da u Upravu uđu jedan bivši nogometaš te jedan stručnjak iz financijske sfere. No čak kad i ne bi dobili nove članove Uprave, Barišić, Peras i Šimić mogu voditi klub i službeni su potpisnici kluba, što je važno za funkcioniranje. Momčad je ionako odvojena od tih zbivanja, bar se nadamo da sve ovo loše što se događa u gornjem domu kluba na nju neće imati nekakav negativan utjecaj.

Rezultati momčadi moraju biti u prvom planu bez obzira na sve ostalo, a rezultati su odlični i samo čudom Dinamo može izgubiti naslov prvaka. Kad se to napravi, Uprava i Čačić moraju odraditi dobar prijelazni rok, bude li odlazaka važnijih igrača, a zasad odlazi kapetan Arijan Ademi, treba već sad tražiti dogovarajuća pojačanja, u slučaju da još netko ode plavi moraju imati spremne kvalitetne zamjene.

Ako odu važni igrači kao što su Livaković, Petković, J. Šutalo, Ivanušec, to moraju biti pravi transferi koji će napuniti blagajnu Dinama. Jer, nije lako ostvariti proračun od 63 milijuna eura, koliko je sada iznosio. Za to treba jako skupo prodati najbolje igrače, a i ostvariti prave rezultate u Europi jer Dinamo živi od prodaje igrača i Uefinih nagrada.

02.01.2023., Zagreb - U prostorijama kluba GNK Dinamo na stadionu Maksimir odrzana je konferencija ze medije koju je saszvao Nadzorni odbor kluba. Konferenciji su nazocili clanovi Izvrsnog odbora kao i Skupstine. clan Izvrsnog odbora Ivo Susak Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Zasad se ne zna kada će biti sljedeća sjednica Skupštine, predsjednik Barišić rekao je da to može biti za nekoliko mjeseci, pola godine ili čak na samom kraju ove godine. Dotad će biti borbe za još neke glasove kako bi se skupio kvorum od 41 člana. Sigurno je da će još biti prelazaka, da će i još neki zaposlenici kluba koji su bili na drugoj strani prijeći na pobjedničku. Ako ni zbog čega, onda zato da zadrže svoj posao u klubu. Sigurno je da će u Dinamu biti i otkaza, nema sumnje da će oni koji sad, makar i privremeno, do nove Skupštine, vode klub željeli maknuti "nepodobne", iako sigurno neće baš svi stradati.

Teško do izvanredne Skupštine

Moguće je, ali teško ostvarivo, da poražena strana pokuša ponovno skupiti 41 potpis za izvanrednu Skupštinu, ali to mogu tek šest mjeseci nakon svog zadnjeg pokušaja, dakle za četiri mjeseca, a onda Barišić ima još dva mjeseca vremena za sazivanje. No teško je očekivati da će skupiti 45 potpisa kao prije dva mjeseca, kad su se na ovoj sjednici Skupštine osipali za 11 istomišljenika.

Komentara 14

Avatar Nesalomljivi
Nesalomljivi
11:50 11.03.2023.

>>Izvršni odbor, da bi donio odluku o novim članovima (Uprave), mora se sastati danas jer mu je zadnji dan mandata i krajnji rok za posljednje odluke. Mora se skupiti svih sedam članova (šest ih je bilo uz Mamića i ne dolaze više na sastanke) da bi mogli donositi svoje posljednje odluke.<< Ako Izvrsni odbor, od cijih sedam clanova njih sest su "mamicevci", donosi odluke o novim clanovima Uprave kluba, tko je onda doveo Darija Simica u Upravu kluba? To sigurno nisu ucinili "mamicevci" koji cine ogromnu vecinu Izvrsnog odbora. Drugim rijecima, taj uhljeb je ilegalno postavljen na svoju poziciju. Barisicu srami se! Sto ti je ovo trebalo pod stare dane?

Avatar tkozna
tkozna
12:51 11.03.2023.

Tko je Doveo Darija Šimića u Upravu GNK Dinamo? Tko je doveo na Skupštinu i omogučio glasovanje neverificiranih skupštinara! Zna se ! Barišić, očito uz turbo potporu i pogon politike ! Ovo je čisto bezzakonje u Dinamu! U Bosni kažu"" sjaho Kurta da uzjaše Murta"! Tu ima puno nezakonitosti i osnova za kaznenu prijavu!

Avatar mlijeko
mlijeko
14:04 11.03.2023.

Naslov šest od sedam članova... treba biti šest od 13 članova.. toliko neistina ste napisali ovih dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije