Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ STRAHA

Izbornik Tunisa: Nećemo biti grubi protiv Hrvata

Sead Hasanefendić
Foto: NordPhoto/PIXSELL
17.01.2015.
u 09:15

- Moji Tunižani misle da su najbolji na svijetu - kaže Sead.

Hrvatski rukometaši danas protiv Tunisa (17 sati) igraju drugu utakmicu u skupini na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Bit će to prvo od četiri nadmudrivanja našeg izbornika Slavka Goluže s trenerima reprezentacija zemalja nastalih raspadom SFRJ. Na suparničkoj klupi danas će sjediti hrvatski trener Sead Hasanefendić koji je s Tunisom bio četvrti 2005. godine, kao domaćin.

– Hrvatska je favorit, ne samo u igri s nama. No, naša je želja ulazak u osminu finala. U Tunisu svi misle da smo najbolji na svijetu. Znate, tamo je rukomet uz nogomet najpopularniji sport. I dok ne izgubimo prvu utakmicu Tunižani će biti uvjereni da smo najbolji na svijetu. A kad se izgubi, a k tome još ako to bude zbog nediscipline u igri, e onda počinju kritike – rekao je Hasanefendić.

Ne boje se ničega

U isto vrijeme kada se igra Svjetsko rukometno prvenstvo održava se i Afrički nogometni kup nacija. Gdje će biti više tuniskih navijača?

– Uz rukomet. To je sigurno. Rukomet je sport u kojem Tunis uvijek očekuje visok plasman. I kada me pitaju hoćemo li pobijediti, ja samo odgovaram da hoćemo – istaknuo je tuniski izbornik.

Hrvatska je posljednju utakmicu s Tunisom igrala na Olimpijskim igrama u Londonu i pobijedila u četvrtfinalu sa 25:23. Tunižani su tada igrali prilično grubo.

– Gledao sam tu utakmicu, čitao sam izvještaje poslije nje. Sve je to bilo malo preuveličano. Po mojem viđenju, bio je samo jedan malo grublji start, kada je Megannem dobio crveni karton. Taj crveni karton ih je možda stajao i plasmana u polufinale. Ne treba zaboraviti da su Tunižani emotivan narod, igraju malo agresivnije jer im je takav stil života. Napadaju, ne boje se ničega, žele se dokazati. Daleko od toga da danas igramo grubo i prljavo. To nije moj stil. Dobro, ima par igrača koji igraju malo čvršće, kako bi suparnik malo ustuknuo.

Tunis je 2005. bio jači

Dobro poznajete hrvatske igrače, pripremate li neko posebno iznenađenje?

– U ovom trenutku nemam nikakvo iznenađenje. Sve se više-manje zna, zna se kako mi igramo, zna se kako igra Hrvatska. Početak utakmice dat će odmah odgovore na mnoga pitanja – istaknuo je Hasanefendić.

Krug favorita na SP-u?

– Uvijek je isti - Francuska, Danska, Španjolska, Hrvatska. Ne znam tko bi se tu još mogao ugurati. Možda Katar kao domaćin bude iznenađenje. Ni Rusi nisu za odbaciti. Igraju brzo i moderno, ali igraju tako samo 50 minuta. No budu li tako igrali svih 60 minuta, moći će svakoga pobijediti – kazao je Hasanefendić.

Je li Tunis bio jači 2005. godine ili je jači danas?

– Mislim da je prije deset godina bio jači. Igrao je tada Hmam, u tom trenutku jedan od najboljih svjetskih šutera. Danas imam veliku skupinu mladih igrača, a s mladima nikad ne znate kako će reagirati – zaključio je Sead Hasanefendić.

>>Hrvatska pobijedila Austriju, ali slavlje je bilo upitno do posljednjih sekundi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije