Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠNE PRIPREME

Izbornik 'kauboja': Imam mnogo želja, a znam koja je prva – na startu pobijediti Španjolce

Zagreb: Trening rukometne reprezentacije uoči Europskog prvenstva
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
27.12.2023.
u 08:00

Ne smije nam se dogoditi kao lani na svjetskom prvenstvu kada smo se nakon prve utakmice i poraza od Egipta “ugasili”. Ako želimo do dobrog rezultata, onda moramo u drugi krug prenijeti dva boda – rekao je Marin Šipić

Rukometna reprezentacija Hrvatske nastavlja pripreme za Europsko prvenstvo koje će se od 10. do 28. siječnja igrati u Njemačkoj. Druga faza završava 29. prosinca 2023. godine. Reprezentacija se za drugu fazu priprema okupila u Zagrebu i nakon kraćeg druženja s medijima otišla je u Poreč. Tu će boraviti do 29. prosinca 2023. godine. Nakon toga, igrači i stručni stožer imaju dva i pol dana slobodno, a novo okupljanje zakazuje se na Novu godinu, odnosno 1. siječnja 2024. u Zagrebu, u 15 sati. Završne pripreme reprezentacija će također obaviti u Poreču.

Samo da ne bude ozljeda

– Konačno počinje ono pravo. U ova dva tjedna koliko imamo do prve utakmice na EP-u moramo raditi na taktici, na uigravanju. Moramo se ubrzati jer tu malo zaostajemo za ostalim vrhunskim reprezentacijama. Bitno je da pripreme završimo bez ozljeda jer u ovoj nam je fazi svaki igrač bitan i ne bi bilo dobro da ostanemo bez bitnih igrača – rekao je Goran Perkovac, izbornik Hrvatske.

GALERIJA Hrvatska na Maksimiru porazila Armeniju i plasirala se na Euro 2024.

Zagreb: Trening rukometne reprezentacije uoči Europskog prvenstva
1/30

Tijekom tih priprema održat će se i Croatia kup na kojem uz našu reprezentaciju još sudjeluju Crna Gora i Slovenija. Prvi susret u dvorani Žatika igraju Hrvatska i Crna Gora 4. siječnja 2024. godine u 17 sati. Dan kasnije na rasporedu je susret Crne Gore i Slovenije (17 sati), a završni susret Croatia kupa igraju Hrvatska i Slovenija 6. siječnja 2024. godine u 17 sati. U poluvremenu te utakmice bit će upriličeno i svečano proglašenje najboljih hrvatskih rukometašica, rukometaša, trenera i sudačkih parova. Sve susrete Croatia kupa i svečanost izbora najboljih moći ćete gledati u izravnom prijenosu na Sportskoj televiziji. Poreč sprema pravu feštu za taj događaj pa će graditi i dodatnu tribinu na južnoj strani dvorane.

– Imamo dva suparnika po mjeri. Slovenija igra dosta brzo pa ćemo vidjeti gdje smo s njima u ovom trenutku. S Crnom Gorom čak se možemo križati u drugom krugu. Vlado Šola dobro je posložio njihovu reprezentaciju i bit će to dvije zanimljive utakmice u Poreču – priča Perkovac.

Imate li popis želja za Europsko prvenstvo?

– Znam koja mi je prva želja – pobijediti Španjolsku u prvom kolu – zaključio je Perkovac.

VEZANI ČLANCI:

Mnogo naših igrača dolazi u odličnoj formi iz svojih prvenstava. Jedan od njih svakako je Ivan Martinović. On je jedan od ključnih igrača njemačkog Melsungena, a nedavno je na utakmici protiv Hannovera u gostima postigao 16 pogodaka.

– Čak nisam potrošio ni mnogo lopti, imao sam četiri promašaja. Od 16 pogodaka četiri su bili iz sedmerca, ostali iz igre – rekao je Ivan.

U Melsungenu igrate drugu poziciju od one desnog vanjskog.

– Sve me više trener stavlja na mjesto srednjeg vanjskog. Nije da se žalim, dobro se snalazim – dodao je Martinović.

Marin Šipić jedan je od tri kružna napadača, uz Kušana i Načinovića.

Ne smijemo se “ugasiti”

– Zadovoljan sam polusezonom u Švicarskoj, igram 60 minuta i u obrani i u napadu. Što se tiče europskog prvenstva, najvažnija će nam biti prva utakmica protiv Španjolske. Ne smije nam se dogoditi kao lani na svjetskom prvenstvu kada smo se nakon prve utakmice i poraza od Egipta “ugasili”. Ako želimo do dobrog rezultata, onda moramo u drugi krug prenijeti dva boda – rekao je Šipić.

VEZANI ČLANCI:

Goran Perkovac, izbornik Hrvatske, za završne pripreme odredio je 23 igrača, uz još 11 na listi pričuva. Neki od njih naravno, mogu biti pozvani naknadno pokaže li se potreba. Na popisu su – vratari: Matej Mandić (Zagreb), Dominik Kuzmanović (Nexe), Filip Ivić (Chambéry); lijeva krila: Marin Jelinić (Pick Szeged), David Mandić (Melsungen), Lovro Mihić (Wisla); desna krila: Mario Šoštarić (Pick Szeged), Filip Glavaš (Zagreb); lijevi vanjski: Tin Lučin (Wisla), Marko Mamić (Leipzig), Zvonimir Srna (Zagreb), Josip Šarac (Göppingen), Matej Hrstić (Limoges); srednji vanjski: Domagoj Duvnjak (Kiel), Igor Karačić (Kielce), Luka Cindrić (Dinamo Bukurešt); desni vanjski: Ivan Martinović (Melsungen), Luka Stepančić (Pick Szeged), Mateo Maraš (Tatabanya), Luka Lovre Klarica (Zagreb); kružni napadači: Tomislav Kušan (Limoges), Marin Šipić (Kriens) i Veron Načinović (Montpellier).

Rezerve su – vratari: Kristian Pilipović (Kadetten), Dino Slavić (Limoges); lijeva krila: Ivan Šnajder (Eisenach); desna krila: Fran Mileta (Windhorst), Maksimilijan Molc (Dubrava); desni vanjski: Ante Ivanković (Celje); srednji vanjski: Filip Vistorop (Balingen), Ivano Pavlović (Izviđač); desni vanjski: Patrik Martinović (AEK) i kružni: Nikola Grahovac (Balingen).

VIDEO Hrgović po povratku: Sad sam 100 posto siguran da ću se u 2024. boriti za naslov

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije