Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzvratni susret u Astani

Ivanušec: 'Izgledamo jako dobro, igramo kombinatorno, a pojačanja su se uklopila'

Zagreb: Nogometaši Dinama otputovali u Astanu na uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
01.08.2023.
u 07:00

– Ne razmišljamo o AEK-u. Maksimalno smo fokusirani na ovu utakmicu s Astanom. Kako sam rekao, opreza nikad dosta. Ali, budemo li ozbiljni, a bit ćemo, mislim da neće biti iznenađenja – dodao je Luka Ivanušec, koji je u prvoj utakmici zabio tri gola za Dinamo

Kao i prije pet godina Dinamo je na utakmicu s Astanom (srijeda, 16 sati) krenuo dva dana ranije. Igor Bišćan slijedio je logiku Nenada Bjelice jer nije riječ samo o jako dugom putu zrakoplovom, koji je tada trajao sedam sati, a sad bi to moglo i više jer se ne može letjeti preko ratom zahvaćene Ukrajine. Uostalom, Astana je imala probleme prije tjedan dana kad je išla u Zagreb i putovala je deset sati. Otići dva dana ranije je pametno prije svega zbog vremenske razlike (četiri sata) pa se i na to treba prilagoditi. Ono što je dodatno otežavajuće jest činjenica da se igra na umjetnoj travi. Istina, igralo se i prije pet godina kada je Dinamo tamo slavio s 2:0 pogocima Marija Budimira i Danija Olma, samo što je sada ta trava jako potrošena.

Astana se očito nije predala iako je u Zagrebu bilo 4:0 za plave. Svjedoči tome činjenica da je u subotu ponovno igrala s gotovo drugom postavom čuvajući se za srijedu i Dinamo. No, to su Kazahstanci napravili i prije dolaska u Zagreb pa im nije pomoglo, a tada su u domaćem prvenstvu remizirali te u posljednjem kolu i izgubili od Kizilžara. Uza sve te otežavajuće faktore za Dinamo ipak je najvažnija ona da su plavi stigli s 4:0 prednosti i po viđenom teško da to mogu prokockati.

GALERIJA Dinamo uz ogromnu dominaciju razbio Astanu na krilima čudesnog Ivanušeca

Zagreb: Nogometaši Dinama otputovali u Astanu na uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka
1/8

Ne razmišljamo o AEK-u

– Moramo biti ozbiljni. Možemo igrati malo opuštenije, ali trebamo biti ozbiljni. Jer, svašta se događalo u nogometu i opreza nikad dosta. Sada smo u regeneracijskoj fazi, budući da smo u subotu igrali utakmicu u Puli. Nakon poraza u prvom kolu bilo je jako bitno da protiv Istre upišemo tri boda. Pokazali smo da smo ozbiljna momčad, a isprobali smo i nove igrače, koji su se jako dobro uklopili – rekao je pred ulazak u zrakoplov i put u Astanu sjajni Luka Ivanušec.

Bišćan je poveo cijeli svoj kadar igrača, njih 24, u Zagrebu su ostali samo Fran Topić, Marko Bulat te Japanac Kaneko koji još nema pravo nastupa u ovom kolu europskih natjecanja. No, imate će pravo igrati protiv AEK-a u trećem pretkolu. Grčki je prvak pokazao da je vrlo jak, iako će vjerojatno biti bez Domagoja Vide koji se ozlijedio na početku prijateljskog susreta s Bjeličinim Trabzonsporom i pokazao snagu pobijedivši s 3:1.

VEZANI ČLANCI:

Ne razmišljamo o AEK-u. Maksimalno smo fokusirani na ovu utakmicu s Astanom. Kako sam rekao, opreza nikad dosta. Ali, budemo li ozbiljni, a bit ćemo, mislim da neće biti iznenađenja – dodao je Ivanušec.

Dinamo je u ovoj sezoni slavio u Superkupu nad Hajdukom, potom od istog suparnik u Maksimiru u prvom kolu prvenstva izgubio s 1:2, no to očito nije ostavilo traga na plavima jer su nakon toga bili jako uvjerljivi protiv Astane, a tako su nastavili i u Puli protiv Istre, gdje su upisali glatku 3:0 pobjedu. Dinamo izgleda vrlo ozbiljno, taktički dobro postavljen.

VEZANI ČLANCI:

Fener odustaje od Livija?

– Držim da izgledamo jako dobro, igramo kombinatorno, djelujemo fizički dosta dobro, unatoč velikoj potrošnji. Širok nam je roster, imamo dosta mogućnosti za rotacije igrača. Zadovoljan sam svojom formom na početku sezone, pridonosim momčadi i imamo dobre rezultate. Od Dinama se traži da se pobjeđuje na svim frontama. Motivirani smo maksimalno za svaku utakmicu, pa tako i za ovu – zaključio je Luka Ivanušec.

Iako se svakodnevno nagađa o mogućim odlascima stožernih igrača (Livaković, J. Šutalo, Ivanušec, Petković), svi su se oni našli na jučerašnjem letu, no, što je još važnije, na njima se u utakmicama ne vidi da su glavama u nekom europskom klubu, a ne više u Dinamu. I dok su tu, Bišćan će u njima imati veliku snagu, a bilo bi sjajno kad bi ostali i za utakmice s AEK-om. Tu bi najviše problema moglo biti oko Dominika Livakovića, kojeg želi Fenerbahče, ali ne žele čekati, vratara plavih žele odmah, sljedećeg vikenda, a plavi ga žele zadržati barem za utakmice s AEK-om i turski klub bi mogao odustati i potražiti novo rješenje.

VIDEO Igor Bišćan i Dinamo pronašli novo pojačanje. Dovode Argentinca od četiri milijuna eura?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije