Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ireen Wüst

Najbolja brzoklizačica svijeta trenira na Braču

Ireen Wüst
Foto: PR
10.09.2015.
u 16:10

Prvo je pet godina bila u vezi s kolegicom iz reprezentacije Sanne van Kerkof, a danas je u vezi s muškarcem

Reprezentacija Nizozemske u brzom klizanju već dugo je najbolja u svijetu, a odabrala je Split i otok Brač kao mjesto priprema za iduće Svjetsko prvenstvo. Ove su im pripreme i uvod u pripreme za Zimske olimpijske igre koje će se održati u Južnoj Koreji. Reprezentaciju Nizozemske predvodi najbolja brzoklizačica svijeta Ireen Wüst, četverostruka olimpijska pobjednica.

– Neki sam dan sjela za kompjutor i izbrojila da sam osvojila ukupno osam olimpijskih, 31 svjetsku i devet europskih medalja. Od 48 medalja ukupno su bile 22 zlatne – rekla je 29-godišnjakinja koja je 2006. godine postala najmlađa osvajačica olimpijske zlatne medalje za Nizozemsku. Imala je svega 16 godina.

Nizozemsku javnost iznenadila je 2009. godine izjavom da je biseksualka. Bila je pet godina u vezi s kolegicom Sanne van Kerkof. Prekinule su, a danas je Ireen u vezi s muškarcem.

– Obožavam voziti bicikl. Za vrijeme priprema odvozila sam turu od Podstrane do Stobreča, ali kroz Omiš, Koštanje, Srinjine – istaknula je Wüst.

No nije samo biciklizam njezina strast.

– Na Igrama u Sočiju često sam odlazila na plažu i surfala – rekla je Nizozemka koju su u sportskim krugovima prozvali – brzi vlak.

– Iz Sočija pamtim i dolazak ruskog predsjednika Putina u našu kuću. Došao mi je čestitati i pitao me je li sve u redu – istaknula je Wüst.

Za vrijeme boravka u Splitu reprezentacija je posjetila i Supetar na otoku Braču. Savršen dan započeli su plovidbom prema Supetru, nakon čega su razgledali centar Supetra i lučicu za tradicionalne ribarske brodice. Nakon prolaska šetnicom okruženom vegetacijom kušali su gastronomske specijalitete restorana Otok. Dan na Braču završili su uživajući u sportovima na vodi, odmorom i relaksacijom na obližnjoj plaži Waterman Svpetrvs Resorta.

– Profesionalnim sportašima za uspjeh priprema i postizanje vrhunskih rezultata neophodno je nekoliko sastojaka – odlična hrana, vrhunski odmor i san te odlično okruženje u kojem se možemo odmoriti i opustiti. Sve to smo pronašli u Splitu. Oduševljeni smo svojim boravkom u Hrvatskoj, uživamo u divnoj prirodi, hrani, vremenu te smo se svi složili da bismo se voljeli vratiti – rekao je Rutger Tijssen, izbornik reprezentacije.

>> Narančasto postolje: Njima su klizaljke prijevozno sredstvo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije