Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA SP

Debakl Hrvatske! Košarkaši izgubili od slabašne Nizozemske

Nizozemska - Hrvatska
Foto: Twitter
Autori: Hina, Marko Pavić
24.11.2017.
u 21:59

Hrvatska je u Nizozemskoj doživjela katastrofu!

Hrvatska košarkaška reprezentacija doživjela je debakl u prvoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. Naši košarkaši izgubili na gostovanju kod slabašne Nizozemske sa 68:61.

Prilično oslabljena reprezentacija Hrvatske u kojoj nije bilo 15-ak najboljih igrača zbog obveza u klubovima doživjela je vrlo neugodan poraz na startu kvalifikacija za odlazak na SP.

Igrači koje je novi izbornik Ivica Skelin poveo u Nizozemsku nervozno su krenuli u susret, trebalo im je punih pet minuta da postignu prve koševe. S druge strane, i domaći igrači bili su vrlo neprecizni na početku dvoboja, oni su prvi ubačaj iz igre postigli nakon više od tri i pol minute igre, no uspjeli su izgraditi vodstvo od 8:0.

U drugoj četvrtini Nizozemce je odlično služio šut za tricu, pa su dvije i pol minute prije odlaska na odmor imali velikih 11 razlike (33:22). Serijom 9:0 Hrvatska je do kraja prvog poluvremena smanjila na 33:31, ali i u treću četvrtinu je krenula vrlo slabo, prvenstveno u napadu, pa su Nizozemci uspijevali održavati prednost i do kraja tog dijela igre.

Početkom posljednjeg dijela utakmice činilo se da će Hrvatska ipak osvojiti prve bodove. Dobrim postavljanjem u obrani hrvatski su igrači prisiljavali Nizozemce na pogrešna dodavanja i šutove iz neizrađenih pozicija, pa je Hrvatska povela sa 54:50 i imala nekoliko napada pri tom rezultatu. Nažalost, nije ih iskoristila da bi Nizozemci, koji su u prvih pet i pol minuta četvrte četvrtine bili bez postignutog poena, sa sedam uzastopnih pogođenih slobodnih bacanja stigli u vodstvo od 57-54.

U samoj završnici susreta u junaka nizozemske pobjede izrastao je Yannick Franke koji je pogodio tricu za 62:57 1:46 minuta prije kraja utakmice, a zatim i ulaz za 64:59 na ulasku u posljednju minutu.

Jedini koji su zaslužili prolaznu ocjenu u hrvatskoj reprezentaciji bili su Željko Šakić sa 24 i kapetan Filip Krušlin sa 19 koševa, dok je Nizozemsku predvodio nekadašnji igrač Zadra Franke sa 24 ubačaja.

U drugom susretu 1. kola ove skupine Italija je svladala Rumunjsku sa 75:70.

U 2. kolu Hrvatska će u nedjelju u Draženovom domu ugostiti Italiju.

Prolazak u drugi krug kvalifikacija izborit će tri prvoplasirane reprezentacije iz skupine.

Komentara 63

KE
kenedy
22:07 24.11.2017.

nije li ocigledno, da za nas, u kosarci, vise niti jedan protivnik nije "slabasan"...?!

VA
vapor
23:10 24.11.2017.

Zašto "Debakl"? Pa mi smo slabašna reprezentacija i poraz je itekako opcija. Nikakva tragedija. Nekad smo igrali dobru košarku, već godinama smo ispod Europskog prosjeka pa što onda, nije smak svijeta.

ED
europski dinamo
22:07 24.11.2017.

Rađa odlazi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije